HRT og KB på tronen af dansk tennis

Hørsholm Rungsteds tenniskvinder genvandt DM-guldet, mens KB’s herrer blev danmarksmestre. Gentofte måtte tage til takke med to gange sølv.

HRT fejrede den genvundne DM-titel på behørig vis.

Søndag blev der spillet DM-finaler i tennis for hold på Hørsholm Rungsted Tennisklubs anlæg, der var vært for tennissportens final 4: Medaljespillet.

Den hjemmebanefordel udnyttede damerne fra HRT til at generobre det danmarksmesterskab, de vandt sidste år.

I finalen mødte de Gentofte, der var gået ubesejret gennem grundspillet. Gentofte kom da også bedst fra land, da danmarksmesteren Hannah Viller Møller besejrede Anna Klassen med 6-3, 6-1 på andensingle.

Men kort efter kom der balance i regnskabet, da 17-årige Johanne Svendsen slog Emilie Francati på førstesinglen. Og da Kajsa Rinaldo Persson og Mathilde Tranberg vandt henholdsvis tredje og fjerdesinglen i to sæt, manglede HRT pludselig kun en enkelt sejr i de to doubler for at vinde DM.

Gentofte er kendt for sine stærke doublespillere. Men det var HRT, som vandt første sæt i begge doubler. Gentofte-parrene leverede imidlertid to meget synkrone comebacks. Inden for ti sekunder af hinanden vandt Gentofte matchbolde i doublerne, så stillingen nu var 3-3.

Den fedeste følelse

Dermed skulle DM-finalen afgøres i en såkaldt golden matchtiebreak til ti point. Efter en udvælgelse blandt de to holds kaptajner blev det et doubleopgør mellem for HRT Johanne Svendsen og Kajsa Rinaldo Persson og for Gentofte søstrene Emilie og Helena Francati.

Hørsholm-duoen tilspillede sin en solid føring. Men matchboldene begyndte at forsvinde en efter en. Til sidst var det kun en enkelt tilbage ved stillingen 9-8. Den matchbold fik Johanne Svendsen afgjort ved nettet, hvor efter jublen kunne bryde løs.

Efter præmieoverrækkelsen var HRT’s stærkeste kort, Johanne Svendsen, virkelig glad.

”Det er den fedeste følelse at vinde på hjemmebane. Og det er den fedeste følelse at vinde igen, lige som vi gjorde sidste år. Og vi har været virkelig gode denne weekend, og det er selvfølgelig altid fedt at stå som vindere, især når det er golden matchtiebreak, og der var nerver, og det var tæt,” siger Johanne Svendsen.

HRT’s danske spillere var under sæsonen og i Medaljespillet krydret med tysk og svensk islæt, hvilket var en medvirkende årsag til holdets ultimative succes.

”Vi har en god trup af piger, og vi har selvfølgelig fået noget hjælp udefra, men alle piger er lige meget en del af holdet. Og det har selvfølgelig været fedt at vinde som et hold, men også bare mærke den her holdfølelse. Det er jo den fedeste weekend på året i dansk tennis,” siger Johanne Svendsen.

Læs videre under videoen.

KB’s damer sikrede sig bronzemedaljerne. De slog Odense-holdet Fruens Bøge med 4-2.

Velspillet finale

Herrernes DM-finale blev vist direkte på SPORT LIVE. Her blev seerne vidne til en meget velspillet og intens finale

Gentofte skulle forsøge at vinde det DM-guld for herrer, som holdet igen og igen er gået glip af de seneste år. For KB galt det om at revanchere sidste års finalenederlag til Give.

Fra start af blev finalen tæt. I et møde mellem to danske Davis Cup-spillere vandt August Holmgren andensinglen over Johannes Ingildsen med 10-8 i tredje sæts matchtiebreak.

KB’s førsteherre, Eric Vanshelboim, der er dansk-ukrainer, leverede et vildt comeback i sin single mod Gentoftes stærke Sebastian Fanselow. Tyskeren havde ellers sit første nederlag til gode i en singlekamp i Elitedivisionen.

På tredjesingle bragte KB sig på 2-1 i kampe, da Elmer Møller igen viste sig som Christian Sigsgaards onde ånd, som han har været ved tre tidligere lejligheder denne sommer. På fjerdesingle var Carl Emil Overbeck aldeles suveræn med en sejr på 6-0, 6-2 over Oskar Brostrøm Poulsen.

Afgjort i doublen

Dermed skulle KB kun bruge en af de to doubler for igen at få DM-trofæet med hjem til landets mest vindende tennisklub.

Eric Vanshelboim og Benjamin Hannestad spillede førstedouble for KB mod Sebastian Fanselow og Oskar Brostrøm Poulsen. Gentofte-parret nuppede første sæt med 6-3. Men KB-duoen svarede igen i andet sæt med samme cifre.

I den afgørende matchtiebreak viste Vanshelboim og Hannestad sig som de stærkeste. Den blev vundet med 10-7 og de to spillere kunne råbe deres glæde op mod himlen og falde hinanden i armene.

Artiklen fortsætter under billedet.

KB kunne løfte DM-pokalen og smide armene i været.

Skal fejres med champagne

“Det er en fantastisk følelse. Jeg vil ikke lyve. Jeg fik et par flashbacks fra sidste års finale mod Give, hvor vi var ude i golden matchtiebreak, og Benji og jeg desværre ikke kunne hive den hjem. Vi ville det bare rigtig meget i dag. Vi viste bare vilje og fight i alle matches. Det er, derfor vi står med guldet nu,” siger Eric Vanshelboim.

Han giver holdånden og støtten fra tilskuerne en stor del af æren for, at han for første gang har været med til at vinde DM i tennis for hold.

“Støtten har været helt vanvittig fra hver evig eneste person fra KB. Tak til hver evig eneste person, der kom. Vi hører hver evig eneste stemme, så jeg er meget taknemmelig for det,” siger Eric Vanshelboim, der ligesom store dele af KB-holdet skal rejse fra Danmark mandag morgen.

Alligevel bliver der mulighed for at fejre danmarksmesterskabet på behørig vis.

“Der er mange af os, der skal flyve i morgen tidligt blandt andet mig selv. Men jeg tror, at vi kommer til at fejre det rigtig godt. Jeg drikker ellers ikke, men hold kæft mand, det kan godt være, at jeg får lidt champagne i dag.”

Bronzemedaljerne gik til Hørsholm Rungsted Tennisklub. De slog HIK med 4-0, således at doublerne ikke kom i spil.

Læs videre under videoen.

RESULTATER

Resultater fra lørdagens semifinaler kan findes på tennis.dk/medaljespil2022

Gentofte – HRT 3-4

 • 1. Emilie Francati – Johanne Svendsen5-7, 1-6
 • 2. Hannah Viller Møller– Anna Klassen 6-3, 6-1
 • 3. Maria Jespersen – Kajsa Rinaldo Persson2-6, 2-6
 • 4. Augusta Grau Kristensen – Mathilde Tranberg3-6, 5-7
 • 1. Emilie Francati/Helena Francati– Johanne Svendsen/Ida Hasselbalch 3-6, 6-4, 10-5
 • 2. Hannah Viller Møller/Maria Jespersen– Anna Klassen/Kajsa Rinaldo Persson 3-6, 6-3, 10-5
 • Golden Match Tiebreak: 1. DD: Emilie Francati/Helena Francati – Johanne Svendsen/Kajsa Rinaldo Persson 8-10

KB – Gentofte 4-1

 • 1. Eric Vanshelboim– Sebastian Fanselow 2-6, 6-4, 11-9
 • 2. Johannes Ingildsen –August Holmgren1-6, 7-6(3), 8-10
 • 3. Elmer Møller– Christian Sigsgaard 6-2, 6.2
 • 4. Carl Emil Overbeck– Oskar Brostrøm Poulsen 6-0, 6-2
 • 1. Eric Vanshelboim/Benjamin Hannestad– Sebastian Fanselow/Oskar Brostrøm Poulsen 3-6, 6-3, 10-7
 • 2. Johannes Ingildsen/Carl Emil Overbeck – August Holmgren/Christian Sigsgaard 7-6(5) 2-5 (ikke færdigspillet)