KB møder Gentofte i DM-duel på tv

Herrerne fra KB og Gentofte har spillet sig i DM-finalen ved Medaljespillet. Kvindernes finale bliver et opgør mellem HRT og Gentofte.

August Holmgren og Christian Sigsgaard vandt den afgørende double i DM-semifinalen for Gentofte.

Der er lækker dansk tennis til formiddagskaffen søndag fra klokken 9 på SPORT LIVE. Her tørner herreholdene fra KB og Gentofte sammen i DM-finalen i tennis. Det er konklusionen efter lørdagens semifinaler ved Medaljespillet, der spilles i Hørsholm Rungsted Tennisklub.

HRT’s herrehold var opsatte på at udnytte hjemmebanen og spille sig i DM-finalen. Men de var oppe mod et ekstremt stærkt Gentofte-hold, der ikke har afgivet så meget som en enkelt kamp i de sidste tre runder af Elitedivisionen.

Det blev tydeligt hvorfor, da dagens første singler blev spillet. Tyske Sebastian Fanselow er som nummer 274 den bedst rangerede spiller ved Medaljespillet. Han slog HRT’s Matteo Viola med 6-2, 6-4.

Den danske Davis Cup-spiller August Holmgren besejrede Lewie Lane med 7-5, 6-4, mens landsholdskollegaen Christian Sigsgaard overvandt Henrik Heise Korsgaard i to sæt.

I fjerdesingle var Gentoftes Oskar Brostrøm Poulsen ikke i stand til at slå HRT’s Timon Reichelt, som vandt efter en matchtiebreak.

HRT vandt også førstedoublen med Viola og Heise Korsgaard. Men det kunne ikke ændre på, at Gentofte kvalificerede sig til DM-finalen. For ganske kort efter afgjorde Holmgren og Sigsgaard deres double og dermed holdkampen.

Nu gælder det DM-finalen søndag. En titel, som Gentoftes herrer har til gode at vinde. Derfor er de ekstra opsatte inden morgendagens tv-kamp.

”Det vil betyde rigtig meget for mig. Det vil betyde, at vi skal fejre det godt efter kampen. Vi har prøvet så mange gange at have virkelig gode hold og tabe tætte kampe. Næsten hvert år. Så at vinde i morgen og få guldet vil være kulminationen på noget vi har prøvet på i fem-seks år, siden jeg har været på holdet,” siger August Holmgren.

Fed holdkamp

KB’s herrer var på forhånd favoritter i deres semifinale mod HIK. Men HIK havde ikke tænkt sig at lægge sig ned på forhånd. Valdemar Pape vandt andensinglen for HIK med en solid sejr på 2-6, 4-6 over Johannes Ingildsen.

Der var dog balance i regnskabet efter de to første kampe, idet Eric Vanshelboim slog Maciej Rajski på førstesingle med 6-2, 6-2.

“Jeg elsker at spille for KB, og jeg føler, at jeg nogle gange kan finde et eller andet i mig selv, som jeg ikke kan finde andre steder til turneringer. Så jeg synes, at jeg spillede virkelig godt i dag og håber, at jeg kan gøre det lige så godt i morgen,” siger Eric Vanshelboim.

Eric Vanshelboim tror på, at KB hiver guldet hjem i år.

KB kom på 3-1 eftersinglerne. Elmer Møller slog rutinerede Thomas Kromann med 6-4, 6-3, mens Philip Hjorth besejrede André Meinertz med 6-4, 6-3.

Dermed skulle KB kun bruge en enkelt sejr i doublerne. Og den sejr fik Frederiksberg-holdet i hus, da Eric Vanshleboim og Benjamin Hannestad slog Rajski og Alexander Kønigsfeldt med 6-3, 6-2.

“Det bliver altid en fed holdkamp at være en del af, når vi spiller mod HIK, da der er meget historik mellem klubberne. I dag var det lige så fedt som alle de andre gange. Vi har heldigvis et pissegodt hold med i år, så vi fik hevet den hjem,” siger Eric Vanshelboim.

Verdensranglistens nummer 477 tror på, at KB søndag vil vinde DM-guldet, som de senest gjorde i år 2020.

“Gentofte har jo aldrig vundet guld. Jeg føler, at den stikker lidt i hjernen på dem. Hos KB føler vi alle sammen, at vi er et guldhold. Jeg vil sige, at alle kampe er 50-50 kampe, så det handler vitterligt om, hvem der vil det mest,” siger Eric Vanshelboim.

HRT i endnu en damefinale

Mens herrerne fra HRT ikke kunne udnytte hjemmebanen til at nå DM-finalen, gik det anderledes godt for de forsvarende mestre i damernes række.

Det var fyldt rigtig godt op på tilskuerpladsen omkring førstesingle. Her mødtes Rebecca Munk Mortensen (KB) og Johannes Svendsen. Selvom de begge stadig er juniorer, har de begge vundet en professionel $15.000 ITF-turnering denne sommer. Johanne vandt i Vejle, og ugen efter gik Rebecca hele vejen på KB.

Kampen blev rigtig tæt, men den et år ældre Johanne Svendsen var stærkest på de afgørende bolde og vandt 7-5, 7-6. Efterfølgende var Svendsen rigtig glad for oplevelsen med at spille i vante omgivelser.

”Det kan man helt klart mærke. Jeg synes, at der har været virkelig mange forbi at støtte i dag. Det har været fedt at se, at de ældre spillere fra HRT er kommet for at se og bakke op. Det gav god energi og hjalp især mig i min kamp,” siger hun.

Johanne Svendsen kunne mærke publikums støtte i dag.

HRT vandt også anden- og tredjesinglerne ved henholdsvis Anna Klassen og Kajsa Rinaldo Persson. KB fik dog tvunget holdkampen ud i doubler, da Sara Børkop vandt med 6-2, 6-2 over Mille Mørk på fjerdesingle.

Men lige lidt hjalp det i det store billede. Kajsa Rinaldo og Anna Klassen vandt andendoublen med 6-4, 6-0 og gjorde Hørsholm klar til endnu en DM-finale.

”Vi har det sindssygt godt. Vi er glade for at være i finalen igen. Vi spillede virkelig godt i dag. En god holdindsats, hvor der var god opbakning,” siger en glad Johanne Svendsen efter kampen.

Spændende damefinale i vente

I DM-finalen søndag mødes HRT med Gentofte, der tidligere på dagen blev finaleklar efter en sikker sejr på 4-0 over Fruens Bøge.

Læs mere om den semifinale her.

Johanne Svendsen er imponeret over Gentoftes indsats i dag og glæder sig til finalen.

”De har spillet virkelig godt i dag. Faktisk virkelig sejt, at de har slået de gode spillere fra Fruens Bøge så stort. Og det bliver en stor mundfuld for os i morgen, men jeg er sikker på, at vi alle sammen gør vores bedste, og at det nok skal gå,” siger Johanne Svendsen.

Første dag ved Medaljespillet var rigtig godt besøgt.