Gentoftes damer er klar til DM-finalen

Gentoftes damer bookede som de første billet til DM-finalen ved Medaljespillet i HRT.

Hannah Viller Møller stod for en meget imponerende sejr over Anastasia Yakimova.

Denne weekend afgøres DM i tennis for hold ved Medaljespillet i Hørsholm Rungsted.

Hos damerne havde Gentofte som vinder af Elitedivisionens grundspil selv kunnet vælge sin semifinalemodstander. Valget faldt på Fruens Bøge, som er det første damehold siden 2014, der har hjemme vest for Storebælt.

Det valg kom Gentofte ikke til at fortryde. Holdet gjorde rent bord i singlerne, således at doublerne slet ikke kom i spil. Men undervejs var det knap så nemt. To af singlerne måtte afgøres i tredje sæts matchtiebreak.

Første sejr kom i hus til Hannah Viller Møller i andensinglen. Den udendørs danmarksmester var oppe mod den indendørs lige så, Anastasia Yakimova. Det matchup lå tilsyneladende lige til forhånden for Viller Møller, der vandt 6-2, 6-0.

”Jeg synes, at jeg spillede godt og meget solidt hele kampen,” konkluderer Hannah Viller Møller.

Inden denne sommersæson kom hun til Gentofte fra HIK. Det skifte har været en succes.

”Vi har det rigtig godt sammen. Jeg kendte også pigerne før, jeg startede i klubben. Vi har en bred gruppe, og det er fedt, at vi er mange, der kan træne sammen og heppe på hinanden,” siger hun.

Jespersen vandt den afgørende

Herfra kunne hun heppe på Gentoftes førstesingle, Emilie Francati. Hun vandt første sæt med 6-4, men i andet sæt var Fruens Bøges Alice Violet suveræn og vandt 6-1. Da det hele skulle afgøres var Francati imidlertid tilbage i den dominerende rolle og vandt sikkert med 10-3.

Fjerdesinglen var et ungt opgør mellem 13-årige Augusta Grau Kristensen og 14-årige Sophia Ragus fra Fruens Bøge. Den kamp kom førstnævnte bedst ud af med en sejr på 6-2, 6-4.

Så havde bundrutinerede Maria Jespersen chancen for at lukke holdkampen, hvis hun kunne besejre Cecilie Wiche på tredjesinglen. Jespersen hev første sæt hjem med 6-4, mens Wiche nappede andet sæt med 6-3.

Så skulle kampen afgøres i en matchtiebreak. De to spillere fulgtes ad det meste af vejen. Men til allersidst var Jespersen bedst til at holde nerverne i ro og vandt med 11-9.

Dermed kan Gentofte se frem til DM-finalen søndag. Her møder de vinderen af HRT og KB, som spilles i skrivende stund. Se alle resultater fra Medaljespillet på tennis.dk/medaljespillet2022.

Gentofte glæder sig til DM-finalen.

”Vi skal spille godt alle sammen, hvis vi skal vinde i morgen. Vi skal give alt, hvad vi har. Vores styrke som hold er fællesskab. Vi har en bred trup, hvor der er mange, der er klar til at spille,” siger Hannah Viller Møller.