Her er opstillingerne: Medaljespillet ser eksplosivt ud

Holdene i Medaljespillet har indleveret deres holdopstillinger til lørdagens semifinaler. Kom forbi Hørsholm Rungsted i weekenden og nyd tennis fra øverste hylde.

Johanne Svendsen og resten af HRT skal forsøge at genvinde DM-guldet i weekenden.

Efter en sommer fyldt med tennis fra øverste hylde herhjemme står afslutningen af Elitedivisionen for døren, når Medaljespillet i weekenden afholdes i Hørsholm Rungsted.

Hele weekenden kan du følge løjerne nøje på tennis.dk/medaljespil2022, hvis du da ikke gør det et nummer bedre og møder op på anlægget når landets fire bedste dame- og herrehold dyster om DM-guldet.

Husk, at SPORT LIVE viser herrernes DM-finale direkte fra klokken 9.00 søndag morgen.

Men inden vi når så langt, giver vi her overblikket over lørdagens semifinaler.

Semifinale damer: Gentofte mod Fruens Bøge

Gentofte har som vinder af grundspillet valgt, at de vil møde Fruens Bøge fra for KB i DM-semifinalen. I det indbyrdes opgør i sæsonen vandt Gentofte med 2-4. Ved den lejlighed vandt Anastasia Yakimova 1. single for Fruens Bøge, mens Sophia Ragus satte point ind på 3. singlen.

Head to head

Klub: Gentofte Fruens Bøge
1. single: Emilie Francati Alice Violet
2. single: Hannah Viller Møller Anastasia Yakimova
3. single Maria Jespersen Cecilie Wiche
4. single Augusta Grau Kristensen Sophia Ragus
Placering i Grundspillet: 1 4
Flest kampe i sæsonen: Emilie Francati (13) Anastasia Yakimova (14)
Flest sejre i sæsonen: Emilie Francati (11) Anastasia Yakimova (10)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Maria Jespersen (8/8) Anastasia Yakimova (10/14)
Benyttede spillere: 6 8
Placering 2021: Bronze Vandt 1. division vest
Wild card:

Topholdet har for første gang efter sommerferien Maria Jespersen med i startopstillingen. En klar for forstærkning, da hun har været frøken hundrede procent i sæsonen med otte ud af otte sejre.

Det kan der blive god brug for. Fruens Bøge kommer nemlig i en stærk opstilling, hvor tyske Alice Violet skubber odenseanernes sædvanlige trumfkort Yakimova ned på 2. single. Her bliver det til en direkte duel mellem den udendørs og indendørs danmarksmester, når Hannah Viller Møller står på den anden side af nettet.

4. singlen kan også blive en nøglekamp, når ungdommen i form af 13-årige Augusta Grau Kristensen og 14-årige Sophia Ragus tørner sammen.

Semifinale damer: KB mod HRT

De to hold mødtes i sæsonens første tv-kamp på SPORT LIVE, hvor HRT tog en sikker sejr på 5-1 på hjemmebane. Men begge hold stiller i betydeligt anderledes opstillinger på lørdag, så det kan man ikke nødvendigvis lægge for meget i.

Head to head

Klub: KB HRT
1. single: Rebecca Munk Mortensen Johanne Svendsen
2. single: Vilma Krebs Hyllested Anna Klassen*
3. single Karoline Laursen Kajsa Rinaldo Persson
4. single Sara Børkop Mille Mørk
Placering i Grundspillet: 3 2
Flest kampe i sæsonen: Karoline Laursen (12) Mathilde Tranberg (9)
Flest sejre i sæsonen: Karoline Laursen (7) Sarah Suljadzic/Mathilde Tranberg (7)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Karoline Laursen (9/12) Sarah Suljadzic (7/7)
Benyttede spillere: 8 12
Placering 2021: Sølv Guld
Wild card: Kajsa Rinaldo Persson

*Anna Klassen spiller fredag kvartfinale ved en $15.000 ITF-turnering i Tyskland. Vinder hun den kamp, træder Mathilde Tranberg i stedet ind i opstillingen hos HRT.

HRT har brugt et wildcard på svenske Kajsa Rinaldo Persson, der har været med en enkelt gang tidligere i sæsonen. Hvis tyske Anna Klassen også står der lørdag formiddag, så har Hørsholm en rigtig solid start firer.

KB’s indendørs danmarksmestre stiller med Rebecca Munk Mortensen på top. 1. singlen bliver virkelig interessant at se, når de to Billie Jean King Cup-spillere, der begge har vundet en $15.000 ITF-turnering på hjemmebane denne sommer, skal duellere.

Vi tog en snak med Johanne Svendsen forud for Medaljespillet.

I er forsvarende mestre, så hvad er målsætningen for jer?

”Målsætningen for vores hold er helt klart at vinde. Man går ind til slutspillet for at vinde og går ind til sæsonen for at vinde. Og det gør vi helt klart også i weekenden.”

Sidste år spillede du tredjesinglen i finalen, men denne gang er det dig, der er førstesingle. Hvordan er ansvaret anderledes, når man er førstesingle?

”Jeg synes, at ansvaret er meget det samme. Når man er på et hold, så forpligter det, at man giver sig hundrede procent, hvad end man er førstesingle eller fjerdesingle. Selvfølgelig møder man bedre modstandere, men jeg synes ikke, at det forpligter på en anden måde. Jeg håber og tror på, at alle går ind og giver deres bedste, og at alle spiller for at vinde.”

Hvad skal lykkes for jer i weekenden, hvis det er jer, der skal ende med guldet?

”Det samme som sidste år. Det er bare ind og vinde alt. Vi skal forsøge at gøre det så godt, som vi overhovedet kan, i singlerne og stille taktisk godt op i doublerne, som vi også gjorde sidste år.”

Og så er det jer, der har hjemmebane. Vil man gerne vise sig frem på hjemmebanen?

”Ja, jeg håber selvfølgelig, at der kommer mange fra Hørsholm og hepper på HRT’s hold. Det kunne være megafedt. Og at der er den der ekstra opbakning, som man måske har kunnet mærke, at KB har haft, når det har været der. Jeg har aldrig selv været til et event på HRT’s udendørsbaner. Jeg har kun været til UM indendørs. Så det bliver også interessant, hvordan det bliver, og hvilken oplevelse man får af det, når det er udendørs og ikke indendørs. Jeg tror det bliver godt, og vi glæder os alle sammen.”

Semifinale herrer: KB mod HIK

KB foretrak som vinder af grundspillet en semifinale mod HIK frem for HRT. Det forstår man godt, når man tager sejren på 5-1 i sæsonen i betragtning.

Head to head

Klub: KB HIK
1. single: Eric Vanshelboim Maciej Rajski
2. single: Johannes Ingildsen Valdemar Pape
3. single Elmer Møller Thomas Kromann
4. single Philip Hjorth André Meinertz
Placering i Grundspillet: 1 4
Flest kampe i sæsonen: Philip Hjorth (11) Valdemar Pape (12)
Flest sejre i sæsonen: Philip Hjorth (9) Valdemar Pape (7)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Philip Hjorth (9/11) André Meinertz (4/6)
Benyttede spillere: 9 7
Placering 2021: Sølv 4
Wild card:

*Maciej Rajski spiller kvartfinale ved en $15.000-turnering i Malmø. Vinder han den, træder Alexander Kønigsfeldt ind i HIK’s opstilling.

HIK skal håbe, at polske Maciej Rajski taber sin kvartfinale. For uden ham ser opgaven ekstra svær ud i DM-semifinalen.

For anden sæson i træk var Philip Hjorth den spiller med fleste sejre i grundspillet. Det har måske været en medvirkende årsag til, at DM-finalisten er udtaget til at skulle spille single.

I det hele taget har KB en særdeles bred trup med Benjamin Hannestad, Anders Grinderslev og Carl Emil Overbeck ventende i kulissen. Vi nappede en snak med KB’s sportschef, Jacob Holst, om fornøjelserne og udfordringerne ved at have mange spillere at vælge mellem.

”I havde meget godt styr på grundspillet. Hvad kan I bruge det til frem mod Medaljespillet?”

”Det viste jo, at drengene var i god form, hvor alle har præsteret flot i løbet af sæsonen. Vi har fået mange forskellige spillere i spil og føler, at vi går ind til slutspillet med en stor trup, hvor alle er et godt sted.”

I har nok den bredeste trup af holdene og kan på den måde skifte mellem, hvem der spiller singler og doubler. Hvad tænker du, at det kommer til at betyde for at kunne vinde guld?

”Det handler stadig om at ramme den line-up, der giver os bedst chance for at vinde. Vi har gjort meget ud af, at alle drenge ved, at vi har et hold, hvor alle er meget lige. Man spiller den rolle, man får i slutspillet, og bakker op, hvis man ikke spiller, og giver den gas, hvis man spiller. Og så bliver det vores opgave rundt om at få optimeret vores seks matcher.”

Er det ligefrem en sværere opgave for dig at have et hold med så mange gode spillere, som ikke alle sammen kan komme ind og spille det, som de måske selv har lyst til?

”Det er selvfølgelig et lille luksusproblem, men det gør bare, at vores opgave rundt om er vigtigt i forhold til mandskabsbehandling og at sørge for, at de føler sig værdsat. Det gør vi meget ud af at fortælle drengene, for det mener vi virkelig, at de alle har en vigtig rolle – også selvom man ikke spiller. De kan jo godt se, når vi sidder rundt om bordet, at der er mange gode spillere. Så det kan være, at man spiller den ene dag, men ikke den anden dag. Og sådan er det herude. Og det skaber så også et godt træningsmiljø og konkurrencemiljø, og det er derigennem, at vi prøver at hente vores resultater.”

Jeg regner med, at ambitionen er glasklar, men hvad skal lykkes i weekenden, for at I også får guldet til sidst?

”Vi skal jo ramme dagen. Jeg tror, at alle kan se med de line-ups med meget ligeværdige hold, at det bliver dagsformen. Det gør vi jo, hvad vi kan for at få sat ordentligt op, og spillerne kommer til at fyre den af. Det bliver formentligt en del tætte kampe, men jeg synes, at vi er et godt sted.”

Semifinale herrer: HRT mod Gentofte

Gentofte dukker op til Medaljespillet som rækkens mest formstærke mandskab. Det er blevet til tre gange 6-0 efter sommerferien, hvor tyske Sebastian Fanselow har overtaget tjansen som 1. single.

Også inden sommerferien havde Gentofte format. De slog nemlig Hørsholm Rungsted med 4-2.

Head to head

Klub: HRT Gentofte
1. single: Matteo Viola Sebastian Fanselow
2. single: Matej Vocel* August Holmgren
3. single Lewie Lane Christian Sigsgaard
4. single Henrik Heise Korsgaard Oskar Brostrøm Poulsen
Placering i Grundspillet: 3 2
Flest kampe i sæsonen: Henrik Heise Korsgaard (8) Christian Sigsgaard/Oskar Brostrøm Poulsen (10)
Flest sejre i sæsonen: Henrik Heise Korsgaard (7) Oskar Brostrøm Poulsen (8)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Lewie Lane (6/6) Sebastian Fanselow/August Holmgren (6/6)
Benyttede spillere: 13 9
Placering 2021: 6 Bronze
Wild card:

*Matej Vocel spiller semifinale i double ved en $15.000-turnering i Malmø. Vinder han den, træder Timon Reichelt ind i HRT’s opstilling.

Begge mandskaber ser særdeles slagkraftige ud. Så på papiret bliver det vigtigt for HRT, om tjekkiske Matej Vocel er til rådighed.

Fanselow og August Holmgren er begge ubesejrede i sæsonen. Det samme gør sig gældende for tyske Lewie Lane for HRT. Desuden tørner begge mandskabers mest vindende spillere sammen i 4. single, når Henrik Heise Korsgaard møder Oskar Brostrøm Poulsen.

Kom og støt dine favoritter

Der er fri entré, så læg endelig vejen forbi HRT’s anlæg, hvis du vil se dansk toptennis.