Simon skal på årets tenniscoach-uddannelse – og du kan komme med

Søndag den 21. august er der tilmeldingsfrist til årets tenniscoach-uddannelse. Og en der allerede har tilmeldt sig holdet er Simon Dinesen, der ser frem til at tilegne sig en masse viden fra erfarne trænere. Du kan også stadig nå at få en plads på holdet.

Simon Dinesen ser frem til at starte på tenniscoach-uddannelsen til september. Du kan også komme med. Find linket til tilmeldingen nederst i artiklen.

Inden længe skal endnu et nysgerrigt hold begynde på tenniscoach-uddannelsen. En af dem er Simon Dinesen. For den 27-årige træner fra Ebeltoft Tennisklub har det været et ønske længe – og nu er tiden endelig til, at han kan komme afsted.

”Jeg sørger altid ny læring og også nye udfordringer indenfor de ting, jeg elsker. Og en af de ting er tennis. Jeg har i to år overvejet at tage uddannelsen, men det har ikke lige passet ind. Men nu har jeg fået lidt ro på med mit skema,” siger Simon.

”Så det er en længerevarende lyst, som endelig bliver opfyldt”.

Tenniscoach er Dansk Tennis Forbunds og DGI Tennis’ niveau II-uddannelse. Uddannelsen henvender sig til alle trænere, som har taget basisuddannelsen Tennistræner 1-2-3, og som ønsker fordybelse og nyeste viden inden for centrale emner som taktik, teknik, fysik, mentale aspekter samt underviserrollen og klubudvikling.

Glæder sig til fordybelse

Uddannelsen strækker sig over seks weekender, hvor der hver gang bliver gået i dybden med et nyt emne. Og for Simon er indholdet alfa omega. Han ser særligt frem til at blive klogere på taktik, struktur og planlægning.

”Jeg håber rigtig meget at opbygge en masse taktisk viden og opbyggelse af taktikker til kamp. At få viden om længerevarende planlægning, som der også står i beskrivelsen til uddannelsen, at der er. Så jeg kan lave træningsplaner for et år eller to frem,” fortæller Simon.

”Jeg glæder mig til at få en masse viden fra erfarne trænere, der allerede har prøvet at begå fejl og kan sige ’vi har prøvet alt det her – vi ved nu, hvad der virker og ikke virker’. Der er ingen grund til at os yngre trænere skal rende rundt og lave de fejl, som andre allerede har lavet. Det kan vi lige så godt få skåret fra med det samme.”

Vil ikke skære ned på indholdet

Den unge træner kan dog godt forstå, hvis nogen synes, at det kan virke som mange weekender at hive ud af kalenderen og dedikere til uddannelsen. Men for ham hjælper det, at kurserne ligger i weekender, så han ikke skal stresse over hverken lokationen eller at skulle nå hjem for at komme på arbejde næste dag.

”Jeg vil helst ikke have, at indholdet bliver skærpet ind. Personligt vil jeg hellere have, at det er mere komplet og har hele pensummet, end at man piller noget ud og gør det kortere.”

”Det er selvfølgelig lidt svært at sige på forhånd, men det er umiddelbart det, jeg tænker.”

Når Simon har taget uddannelsen, håber han på, at han med den nye viden kan blive en endnu bedre træner. Han vil nemlig gerne fortsætte trænergerningen mange år frem i tiden.

”Jeg ser frem til at få en mere struktureret træning. Helt specifikt hvilke øvelser, man skal bruge, og med hvilket tempo, man skal bevæge sig ind og ud af forskellige fokuspunkter. Og hvad der er givende for de forskellige aldersgrupper.”

”Så det er meget, hvordan vælger man de rigtige øvelser med udgangspunkt i, hvad ens mål er. Det gælder både inden for klubben, aldre og niveauer. For der er så mange niveauer i tennis, og det handler for mig personligt om, at der er rigtig meget sjov, og at folk nyder at komme og føler at de udvikler sig”.

Udvikling i fokus

At blive ved med at udvikle sig betyder også meget for Simon selv. Og derfor tror han, at tenniscoach-uddannelsen er det helt rigtige valg for ham. For ham passer det også rigtig fint at kombinere jobbet som tennistræner med et andet arbejde ved siden af i fremtiden.

“Personligt har jeg ikke en stor drøm om, at det skal være min primære levevej at være tennistræner, men det er én af de ting, som gør mit liv bedre – og også giver noget økonomi. Jeg er typen, der har mange interesser, og jeg kan godt lide at dyrke dem allesammen.”

Tilmeldingsfristen nærmer sig

Skal du nå med på holdet? Så er det nu, du skal slå til. Der er tilmeldingsfrist til tenniscoach-uddannelsen 2022-23 den 21. august 2022. Vil du vide mere, så tryk på linket nedenfor:

LÆS MERE OG FIND TILMELDING TIL TENNISCOACH-UDDANNELSEN HER

Du kan også læse om Anders, der efter sin tenniscoach-uddannelse drømmer om en karriere i tennis. Læs artiklen her.