Efter tenniscoach-uddannelse: Anders drømmer om en karriere i tennis

Sidste år tog Anders Ibh tenniscoach-uddannelsen. Den har åbnet øjnene for den 25-årige træner, der nu går benhårdt efter en karriere inden for trænergerningen, når han har færdiggjort sine studier. Tilmeldingsfristen nærmer sig for dette års tenniscoach-uddannelse, og der er stadig pladser at få.

Anders Ib har fået øjnene op for trænergerningen som karriereveje, efter han har taget tenniscoach-uddannelsen. Foto: Mette Rytsel

Klik. Efter længere overvejelse, trykkede Anders Ibh på tilmeldingsknappen til tenniscoach-uddannelsen sidste år. Han havde færdiggjort basisuddannelsen for omkring syv år siden og syntes, at det var på tide at bygge videre på sin kompetencer.

Tenniscoach er Dansk Tennis Forbunds og DGI Tennis’ niveau II-uddannelse. Uddannelsen henvender sig til alle trænere, som har taget basisuddannelsen Tennistræner 1-2-3, og som ønsker fordybelse og nyeste viden inden for centrale emner som taktik, teknik, fysik, mentale aspekter samt underviserrollen og klubudvikling.

Og dét lød som noget for Anders.

“Egentlig så tilmeldte jeg mig i første omgang, fordi der var gået meget lang tid, siden jeg havde taget de første tre kurser. Og fordi det her virkede større. Men også for at få titlen som tenniscoach,” siger Anders, der dog ikke helt vidste, hvad han skulle forvente af uddannelsen.

“Jeg blev meget positivt overrasket over, hvad uddannelsen havde at byde på. Det var supertjekket og gik meget mere i dybden, fordi man skulle rundt om mange flere ting med flere specifikke fokuspunkter. Og vi kunne netop gå mere i dybden med emnerne, fordi vi havde mere tid”.

Inden 25-årige Anders havde besluttet sig for at melde sig på uddannelsen, havde han dog kort tænkt over, om det overhovedet kunne lade sig gøre at afsætte de seks weekender uddannelsen kræver i sit ellers travle liv. Men for den unge tennistræner handlede det bare om at tage beslutningen – så skulle resten nok ordne sig. Og det gjorde det.

“Selvfølgelig tænkte jeg over det inden. Men i forhold til at det er en uddannelse, så synes jeg ikke, at det var særlig meget tid at investere. Fordi det bare er en weekend ad gangen. Og selvom det strækker sig over længere tid, så er det én intensiv weekend, og så er der pause efter. Jeg synes, at det fungerede fint. Det er bare at sætte tid af og skrive det ind i kalenderen.”

Bruger uddannelsen hver dag

Hverdagen for Anders er fordelt mellem at være tennistræner og studerende. Omkring 20-25 timer om ugen bruger han som træner – primært på banerne i Virum-Sorgenfri Tennisklub. Efter tenniscoach-uddannelsen kan han mærke, at han er blevet meget mere præcis i sin undervisning.

“Jeg bruger det, jeg har lært på uddannelsen hele tiden. Det kommer til udtryk, alt efter hvad der er formålet den givne dag. Hvis jeg arbejder med kampsituationer eller skal snakke med spillerne om, hvad der er sket i weekenden, så kan jeg tage noget med fra den weekend på uddannelsen, hvor vi havde om det,” fortæller Anders og fortsætter:

“Jeg har også kunnet bruge det til at skabe mere struktur i min daglige tennistræning. Og sætte nogle ting i forskellige kasser, så det blev nemmere at få en mere struktureret træning alt efter, hvad jeg arbejder med og fokuserer på i den enkelte time. Og så lærer man selvfølgelig også en masse øvelser, som man både kan få lov til at høre andres input på og prøve af i et åbent forum.”

Ved siden af sin trænergerning læser Anders på universitetet. Men for ham er det ikke et problem at forene sit job med et studieliv. Tværtimod så passer tennistræningen rigtig godt ind i hans skema.

“Det med tennis er jo, at det ligger senere på dagen. Så jeg føler, at man kan være på studiet og så tage hen i klubben efter og undervise. Jeg læser humanfysiologi og idræt, så det er jo på en måde et studiejob for mig også.”

Uddannelsen har givet karriereambitioner

Anders (midten) sammen med resten af det hold, der tog tenniscoach-uddannelsen sidste år.

Tenniscoach-uddannelsen har ikke bare hjulpet Anders med at skabe struktur og overblik i sin undervisning, den har også åbent hans øjne for en karrierevej som tennistræner. Efter uddannelsen som tenniscoach er du i stand til at varetage en central rolle i klubben og agere cheftræner i mindre eller mellemstore klubber.

CV’et er allerede flot hos den 25-årige træner. Her står der foruden træner i Virum Sorgenfri Tennisklub, at Anders er en del af Euro Elite, der er det største tennisakademi for juniorer i Skandinavien, og er træner i Tennisakademiet. Og planen er, at der i fremtiden skal tilføjes endnu mere tennis til listen.

“Jeg har fået mange flere ambitioner. Før jeg startede på tenniscoach-uddannelsen, der vidste jeg ikke, hvad jeg skulle, når jeg var færdig med studiet. Så det er faktisk den, der har fået mig til at vide, at jeg gerne vil være tennistræner efter også.”

“Jeg ved endnu ikke i hvilken stilling eller form det skal være, men når jeg er færdig med mit studie, så er det planen.”

Den gode oplevelse og de mange kompetencer, som han selv har stor fornøjelse af at kunne bruge hver dag, har også fået Anders til at anbefale uddannelsen til andre, der går med samme overvejelser som han gjorde for et år siden.

“Jeg har sagt til folk, hvis de har haft den bekymring, om de måske ville få nok ud af tenniscoach-uddannelsen, at det er noget helt andet end basiskurserne og klart værd at investere tid i. Og kompetenceniveauet er bare højt – både hos de andre deltagere og underviserne.”

Tilmeldingsfristen nærmer sig

Der er tilmeldingsfrist til tenniscoach-uddannelsen 2022-23 den 21. august 2022. Vil du vide mere, så tryk på linket nedenfor:

LÆS MERE OG FIND TILMELDING TIL TENNISCOACH-UDDANNELSEN HER