Elitedivisionen: Afgørelsens time

Lørdag skal de sidste deltagere ved Medaljespillet findes, når Elitedivisionens sidste runde afgøres. Samtidig er der nedrykningsdrama hos damerne. Vi giver dig overblikket.

Patrick Kristensen og de forsvarende danmarksmestre fra Give har ryggen mod muren inden sidste spillerunde.

Klik på de enkelte kampe og brug artiklen til at følge resultaterne, når de tikker ind i løbet af lørdagen.

Så er det nu, det gælder. Den 20. og 21. august venter en hæsblæsende weekend, hvor der skal uddeles ædelt metal ved Medaljespillet, der afvikles i Hørsholm Rungsted.

Men inden vi når så langt, skal sidste runde i Elitedivisionens grundspil finde sin afgørelse. Vi suser gennem alle ni kampe og ridser op, hvad der er på spil.

Elitedivisionen Damer Runde 7

Gentofte – Lyngby

Hannah Viller Møller har været en vigtig forstærkning for Gentofte i denne sæson.

Lørdag kl. 12.00
Skolevej 36
2820 Gentofte
1. DS: Emilie Francati – Natacha Schou
2. DS: Hannah Viller Møller – Laura Brunkel
3. DS: Frederikke Pape – Ophelia Ruus
4. DS: Augusta Grau Kristensen – Therese Harboe Holst

Gentofte er på alle leder og kanter en suveræn vinder af Grundspillet hos kvinderne. Med en sejr over Lyngby kan de cementere den position og smutte ubesejret gennem de syv kampe. Førstepladsen giver mulighed for at vælge semifinalemodstander blandt de to hold, der ender som nummer tre og fire i rækken.

Det bliver ikke Lyngby. Inden sidste runde ligger holdet til nedrykning et enkelt point efter HIK på den rigtige side af stregen. Lyngby har dog fordel af at have vundet det indbyrdes opgør med HIK, så hvis de kan hale et enkelt point ind, vil de blive i rækken. Så er det blot ærgerligt, at man mangler rækkens stærkeste mandskab.

HIK – Fruens Bøge

Selvom Sophia Ragus i seneste holdkamp måtte se sig slået med 20-18 i matchtiebreak, har den unge Fruens Bøge-spiller haft en flot sæson, hvor hun har spillet seks point ind på kontoen.

Lørdag kl. 12.30
Hartmannsvej 37
2900 Hellerup
1. DS: Martha-Elisa Stemann – Anastasia Yakimova
2. DS: Emma Håkansson – Vanessa Timm
3. DS: Caroline Dandanell Lindahl – Sophia Ragus
4. DS: Alberte Kleist Jørgensen – Victoria Flintholm

HIK skal som sagt kæmpe for at undgå nedrykning, så hvert et point tæller i kampen for at holde Lyngby bag sig. Teoretisk kan HIK faktisk nå Medaljespillet med en storsejr på 5-1 eller 6-0, mens Holte ikke må vinde sin holdkamp. Det er vist alt sammen mest teori.

Fruens Bøge står med en solid mulighed for at blive det første vestdanske hold i mange år, som når blandt de sidste fire. Odense-holdet har på fjerdepladsen et enkelt point ned til Holte på femtepladsen. Holte er bedst indbyrdes, så opgaven er klar for Fruens Bøge; opnå minimum lige så mange point som Holte.

Virum-Sorgenfri – KB

Rebecca Munk Mortesen har selvtillidstanken fuld efter sidste uges triumf i en $15.000-turnering.

Lørdag kl. 13.00
Boelvej 10
2830 Virum
1. DS: Josefine Rosenfeldt – Rebecca Munk Mortensen
2. DS: Anna Tang – Vilma Krebs Hyllested
3. DS: Hannah Mollerup – Karoline Laursen
4. DS: Ingrid Friis Hein – Zoe Du Pasquier Jensen

Virum-Sorgenfri har to sejre i sæsonen og 12 point på kontoen. Det er ganske meget for et hold, der må tage til takke med at ligge på sidstepladsen. Alt håb er ikke ude, men med to og tre point op til Lyngby og HIK, skal tingene virkelig gå op i en højere enhed på Boelvej, hvis holdet skal redde sig en sæson mere i Elitedivisionen.

KB har efter et svingende forår, sat en fornuftig slutspurt ind efter sommerferien. Holdet ligger solidt på tredjepladsen med to point ned til Fruens Bøge og tre point ned til Holte. KB har vundet de indbyrdes opgør med begge, så mon ikke indendørsmestrene smutter til Medaljespillet igen. Andenpladsen i rækken kan de til gengæld ikke nå.

Holte – HRT

Mille Mørk er den fjerde spiller, der denne sæson spiller førstesingle for HRT.

Lørdag kl. 13.00
Carlsmindevej 26
2840 Holte
1. DS: Sofia Samavati* – Mille Mørk
2. DS: Tilda Hessleryd – Mathilde Tranberg
3. DS: Gitte Lotz – Sarah Suljadzic
4. DS: Katrine B. Aaby – Ida Hasselbalch

*Sofia Samavati spiller fredag kvartfinale ved en $25.000 ITF-turnering i Sverige. Vinder hun den kamp, er hun ikke med i holdkampen. I stedet træder Charlotte Ellegaard ind i Holtes opstilling.

Holte har tabt de to kampe efter sommerferien i golden matchtiebreak. De to point mangler de nu. Derfor skal de ud og hente flere point i runden end Fruens Bøge. Hvis det skal lade sig gøre, bliver det formentlig ret afgørende, om Holte kan gøre bruge af Sofia Samavati, der har vundet alle sine singler i år i Elitedivisionen.

HRT har ikke det store at spille for. Seks point op til Gentofte på førstepladsen og otte point ned til KB på tredjepladsen betyder, at de forsvarende mestre bliver nummer to. De må afvente Gentoftes valg af semifinalemodstander, før de ved, hvem de skal møde på hjemmebane ved Medaljespillet.

Elitedivisionen Herrer Runde 7

HIK, Give og Lyngby bejler til den sidste plads i Medaljespillet. Skulle alle tre klubber ende á point, skal den helt store kugleramme findes frem. For så gælder det nemlig de indbyrdes opgør, hvor de tre hold har spillet uhyre tæt. Alle har en sejr. Alle sejre er opnået i golden matchtiebreak, så de har lige mange point og kampe vundet indbyrdes.

Derfor ville der skulle tælles sæt. Her siger skribentens optælling, at Give er bedst med 15 sæt, mens Lyngby og HIK hver har 14 sæt. Så skulle det ende helt lige, kan Marco Kirschners sejr i første sæt for Give i hans nederlag mod Lyngbys Marc Ferrigno vise sig at være særdeles værdifuldt.

Men vi bør nok understrege, at denne beregning ikke er en officiel udtalelse fra Dansk Tennis Forbund.

Gentofte – Lyngby

Med Christian Sigsgaard som tredjesingle er Gentofte ubesejret.

Lørdag kl. 12.00
Skolevej 36
2820 Gentofte
1. HS: Sebastian Fanselow – Frederik Løchte Nielsen
2. HS: August Holmgren – Gustav Theilgaard
3. HS: Christian Sigsgaard – Nicolai Ferrigno
4. HS: Oskar Brostrøm Poulsen – Marc Ferrigno

Gentofte stiller for tredje runde i træk med den skrækindgydende singleopstilling med tyske Fanselow, to Davis Cup-spillere og så Danmarks hårdeste serv på fjerdesingle. Med minimum to point lørdag stryger de op på andenpladsen og undgår topholdet fra KB i DM-semifinalen.

Lyngby har sikret sig endnu en sæson i Elitedivisionen, ved mindre de taber 6-0, mens Århus 1900 vinder 6-0. Så med et enkelt point lukker de også den teoretiske mulighed for nedrykning. Faktisk kan det nå at blive en tur i Medaljespillet, selvom Lyngby inden sidste runde kun ligger nummer seks. Det vil dog kræve, at holdet lørdag tjener flere point end både Give og HIK.

Give – KB

Anders Grinderslev vender tilbage til Give. Denne gang som modstander.

Lørdag kl. 12.00
Skovbakken 34
7323 Give
1. HS: Michel Dornbusch – Benjamin Hannestad
2. HS: Florian Barth – Anders Grinderslev
3. HS: Patrick Kristensen – Carl Emil Overbeck
4. HS: Marco Kirschner – Philip Hjorth

Tiden efter sommerferien har ikke været givtig for Give. Sølle ét point er det blevet til, inden rækkens tophold kommer på besøg i Gryden. Men alt håb er endnu ikke ude for de forsvarende danmarksmestre. Kan de hente to point ind på HIK, som er bedst indbyrdes, samtidig med de holder Lyngby bag sig, skal Lars Baes og hans tropper over broen til Medaljespillet.

Under alle omstændigheder er der lagt op til et sandt tennisbrag lørdag hos Give, hvor der plejer at være fyldt godt op på tilskuerrækkerne. Lørdag vender en gammel kending tilmed tilbage. Anders Grinderslev var en del af Gives DM-titler i både 2021 og 2019. Nu møder han sin gamle holdkammerat Florian Barth i en kamp, der kun har kosmetisk betydning for KB, der allerede er sikret førstepladsen i Grundspillet.

HIK – Århus 1900

HIK’s Valdemar Pape skal snart spille collegetennis for Harvard.

Lørdag kl. 12.30
Hartmannsvej 37
2900 Hellerup
1. HS: Maciej Rajski – Christoffer Sander Nørby
2. HS: Valdemar Pape – Benjamin Husum
3. HS: Thomas Kromann – Nikolaj Månsson
4. HS: Andre Meinertz – Niklas Bo Kudsk

HIK har alle muligheder for selv at afgøre sin skæbne. Hellerup-holdet ligger på fjerdepladsen og har fordel af hjemmebane mod Århus 1900, der kun teoretisk kan overleve i rækken. HIK kan tilmed tåle, at Give indhenter et enkelt point mod dem, når blot Lyngby ikke gør det samme.

Århus 1900 må et smut ned i 1. division.