Her er semifinalerne ved Medaljespillet

Vinderne af grundspillet i kvindernes og herrernes Elitedivision har valgt deres semifinalemodstandere til Medaljespillet i Hørsholm 20. og 21. august.

Johannes Ingildsen og KB har valgt HIK som modstander i DM-semifinalen.

Lørdag blev sidste runde af grundspillet i Elitedivisionen afgjort. Vinderne af grundspillet må vælge, om de vil møde nummer tre eller fire i semifinalen, når der i den kommende weekend er Medaljespil hos Hørsholm Rungsted.

FØLG MEDALJESPILLET PÅ TENNIS.DK/MEDALJESPILLET2022

Hos kvinderne gik Gentofte ubesejret gennem grundspillet. Undervejs blev det kun til sølle seks nederlag. Gentofte har valgt, at de vil møde Fruens Bøge. Odenseanerne sikrede sig den sidste plads i Medaljespillet med en sejr på 5-1 over HIK i sidste runde.

Dermed bliver den anden semifinale en gentagelse sidste sæsons DM-finale, når KB møder de forsvarende mestre fra HRT.

Kvindernes semifinaler:

  • Gentofte – Fruens Bøge
  • KB – HRT

Lyngby og Virum-Sorgenfri endte på de to nedrykningspladser og må til næste udendørssæson tage til takke med en omgang i 1. division.

Se slutstillingen i kvindernes grundspil

KB vælger HIK

I herrernes Elitedivision gjorde KB rent bord i grundspillet. Det holdt dog hårdt i sidste runde, hvor der skulle en golden matchtiebreak, inden de forsvarende mestre fra Give blev slået. Frederiksberg-holdet har valgt rækkens nummer fire, HIK, som modstander i semifinalen.

I den anden semifinale har grundspillets nummer tre, HRT, fornøjelsen af hjemmebane, når de tørner sammen med Gentofte.

Herrernes DM-finale kan følges direkte på SPORT LIVE fra klokken 9.00 søndag.

Herrernes semifinaler:

  • KB – HIK
  • HRT – Gentofte

Inden sidste runde i grundspillet stod det klart, at Århus 1900 rykker ned sammen med Birkerød, som tidligere på sæsonen blev udelukket af Elitedivisionen.

Se slutstillingen i herrernes grundspil

Fredag er vi klar med holdopstillinger til semifinalerne og en fyldig optakt på tennis.dk

Francati i top

Ved afslutningen af grundspillet er det også muligt at tage et kig på, hvilke spillere der har nydt størst individuel succes i sæsonens løb.

Hos kvinderne har Emilie Francati fra Gentofte flest sejre. Det er blevet til 11 styks mod kun to nederlag. Et af de nederlag kom til nummer to på listen, nemlig Anastasia Yakimova fra Fruens Bøge.

Tre spillere opnåede ni sejre. Det drejer sig om Gentofte-duoen Hannah Viller Møller og Frederikke Pape, samt KB’s Karoline Laursen. Af de tre har Viller Møller den bedste sejrsprocent, da hun kun er noteret for et enkelt nederlag.

Fire spillere har vundet alle sine kampe (minimum seks spillede kampe). Maria Jespersen, Gentofte, er 8-0, HRT’s Sarah Suljadzic er 7-0 inklusiv en sejr på 20-18 i matchtiebreak, mens både Anna Klassen (HRT) og Augusta Grau Kristensen (Gentofte) er 6-0.

Klik på billedet og find hele statistikken i bunden af linket.

KB’ere med flest sejre

Blandt herrerne var ni det maksimale antal sejre opnået af en enkelt spiller. Det var DM-finalisten Philip Hjorth (KB), som endte med ni sejre og to nederlag. Han blev skarpt efterfulgt i statistikken af Gentoftes Oskar Brostrøm Poulsen og Gives Florian Barth, der hver havde en enkel sejr færre end Hjorth, men lige så mange nederlag.

Florian Barth og Give bliver ikke en del af Medaljespillet. Det bliver de tre spillere med syv sejre i sæsonen til gengæld med største sandsynlighed. Henrik Heise Korsgaard (7-1), Christian Sigsgaard (7-3) og Valdemar Pape (7-5) har hver vundet syv kampe.

Tre spillere var ubesejret i seks kampe. Lewie Lane (HRT) og de to øverste singler fra Gentofte, Sebastian Fanselow og August Holmgren.

Klik på billedet og find hele statistikken i bunden af linket.