Forrygende start for ny træner på DTF’s elitemiljø

Levar Harper har stor erfaring fra touren som både spiller og træner. Nu skal han hjælpe de danske spillere til at tage næste skridt på ranglisterne.

Levar Harper var med på træningsbanerne for Billie Jean King Cup-holdet i sidste uge.

DTF’s nye elitemiljøtræner er kommet forrygende fra start. 42-årige Levar Harper havde første arbejdsuge sammen med Elmer Møller på Sardinien, hvor Davis Cup-spilleren vandt sin femte professionelle ITF-titel.

Ugen efter var Levar Harper med omkring det danske kvindelandshold, der i Portugal for første gang kvalificerede sig til Billie Jean King Cup Play-Offs.

Selvom han formentlig ikke helt vil være i stand til at holde kadencen så højt på succesraten, er det en erfaren herre, som nogle af landets bedste spillere fremover får glæde af. Det gælder ikke mindst, når de er i udlandet, da Levar Harpers fremmeste rolle i Dansk Tennis Forbund bliver som rejsecoach.

”Jeg ser frem til at arbejde med de unge talenter. Vi har en god gruppe, som tilsyneladende kommer godt ud af det med hinanden. Hver person har sine egne mål. Jeg vil blot forsøge at hjælpe dem med at opnå det næste skridt på vejen,” siger Levar Harper.

Ansættelsen af Levar Harper er muliggjort af den støtte, som Dansk Tennis Forbund modtager fra Team Danmark.

Finde vejen til sejr

Levar Harper stammer fra Brooklyn, New York. Sammen med den et år yngre Andy Roddick nåede han frem til semifinalen ved juniorudgaven af US Open i 1999. Siden blev det til 11-12 år som professionel. Her nåede Harper en placering som nummer 224 i single og 184 i double på ATP-listerne.

”Jeg var rimelig unik som spillertype. Jeg var en mindre fyr, som gerne ville komme frem til nettet. Jeg var nødt til at finde en masse forskellige måder at vinde på. Som træner tror jeg, at det med at finde en vej til sejr er en af de ting, jeg kan bidrage med til de spillere, jeg arbejder med,” siger Levar Harper.

Da hans aktive karriere var overstået, fik han arbejde hos sin egen træner, Tarik Benhabiles, der havde ført Andy Roddick fra junior til nummer tre i verden. Levar Harper begyndte sidenhen at arbejde med nogle professionelle kvindelige spillere, som han rejste med ud på touren med.

De senere år har han af flere omgange boet i Europa og arbejdet med spillere fra Ukraine, Bulgarien og Thailand.

Den danske forbindelse

Hans forbindelse til Danmark kom via Frederik Løchte Nielsen. Levar Harper rejste sammen med nogle franske spillere til nogle turneringer i Sverige. Men franskmændene droppede turen undervejs. Frederik Løchte Nielsen tilbød Harper, at han da kunne rejse med ham, og siden da har de været venner.

Den seneste tid uger Levar Harper så fået sig en del flere danskere i kontaktbogen i hans første arbejdsuger for DTF.

“Alle har været superflinke og meget imødekommende. Det har været rimelig nemt, selvom jeg er helt ny og ikke dansk. Så jeg har ikke noget at klage over,” siger Levar Harper.

Næste rejseopgave for DTF Elitemiljøtræneren bliver i starten af maj, hvor han akkompagnerer August Holmgren og Elmer Møller til en ATP Challenger.