Internationale turneringer i Danmark vender tilbage

Denne sommer vil der igen være professionelle turneringer på ITF World Tennis Tour i Aarhus og Køge med præmiesummer på 25.000 dollars.

Elmer Møller havde god opbakning fra de mange fremmødte tilskuere under sidste års ITF-turnering i Skovbakken.

Efter en flerårig periode uden professionelle tennisturneringer i Danmark, bliver det i 2024 for fjerde år i træk muligt at tjene point til verdensranglisterne på dansk grus.

Det sker, når henholdsvis Skovbakken Tennis og Køge Tennis & Padel Klub er værter for turneringerne med en præmiesum på 25.000 dollars. Turneringen i Aarhus er for herrer og spilles i uge 24 i juni ugen inden danmarksmesterskaberne i Herning, mens turneringen i Køge ligger i uge 31 og er for kvinder.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er glad for, at det endnu en gang er muligt for danske spillere at spille internationalt herhjemme.

”Turneringerne på hjemlig grund i vante omgivelser har stor betydning for vores dygtige spillere. Det er en kæmpe hjælp i deres transition til fuldtidsprofessionel tennis. Og for de spillere, der allerede er ved at være godt etableret på ranglisterne, er det et kærkomment afbræk fra en travl rejsekalender,” siger Jens Anker Andersen.

Stor indsats af værterne

Der vil både være danske spillere, der kan komme ind i turneringerne via deres egen rangering, mens andre skal have en hjælpende hånd i form af et wild card til enten hovedturneringen eller kvalifikationen.

Begge turneringer vil have 32 spillere i hovedturneringen. Otte pladser i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card.

Der er også en doublerække med 16 par. Tre par er med på wild card.

”Det er superfedt, at Køge og Skovbakken endnu en gang påtager sig den opgave, det er at afholde de her turneringer. Det har enorm betydning for spillerne, at man kan spille ITF World Tennis Tour i Danmark. Og det er vigtigt for vores muligheder som forbund for at udvikle landsholdsspillere til Davis Cup og Billie Jean King Cup,” siger Jens Anker Andersen.

Rebecca Munk Mortensen, der er født og opvokset i Greve, kan sove i egen seng under turneringen i Køge.

For jyske tenniselskere

Turneringen i Skovbakken sidste år blev vundet af Elmer Møller, der selv stammer fra Aarhus. Den titel indbragte ham 25 point til ATP’s verdensrangliste. Siden har han bygget på med flere gode resultater og ligger lige nu nummer 310 i verden.

Doublerækken endte også med dansk sejr, da Elmer Møllers landsholdskollegaer fra Davis Cup-holdet, August Holmgren og Christian Sigsgaard, gik hele vejen.

Skovbakken tennis er Jyllands største klub. Her satser bestyrelsesmedlem Dorte Klüwer på, at turneringen igen bliver en lige så stor succes med god tilskueropbakning.

”Aarhus er en rigtig tennisby. Derfor er vi også glade for, at vi kan være med til at gøre en reel forskel for tennissporten i Danmark, samtidig med vi kan byde på gode oplevelser for tenniselskere fra hele Jylland. Vi håber at kunne tilbyde lige så stor opbakning som sidste år til de dygtige danske spillere,” siger Dorte Klüwer, der også fungerer som turneringsdirektør.

Hun takker samtidig turneringens sponsorer, der gør det muligt at holde turneringen.

Fællesskab i Køge

Kvindernes og herrernes ranglistestruktur er en anelse forskellig. Derfor kan vinderen i Køge se frem til at få 35 point til verdensranglisten. Helt så mange point blev det ikke til sidste år for danskerne, men alligevel gik de ikke tomhændede hjem.

For to uger siden rykkede det danske kvindelandshold i Billie Jean King Cup for første gang nogensinde op fra niveauet Europe/Africa Group I. Tre af spillerne på det hold tankede værdifuld erfaring i 2023-udgaven af ITF-turneringen i Køge – nemlig Johanne Svendsen, Rebecca Munk Mortensen og Laura Brunkel, der alle tre stadig er teenagere.

Ian Hoar er formand for Køge Tennis & Padel Klub og turneringsdirektør. Han ser frem til med stor hjælp fra lokale frivillige igen at lave en god turnering.

”Vi oplevede sidste år, hvordan værtskabet gjorde enormt meget for fællesskabet i vores klub. En masse frivillige rykkede sammen om opgaven, og det gav stor stolthed at kunne lykkes. Samtidig vil vi i Køge Tennis & Padel Klub gerne bidrage til det store fællesskab i tennissporten i Danmark ved at afholde den her turnering,” siger Ian Hoar.

Tv-kanalen SPORT LIVE viser dansk tennis fra både Elitedivisionen og danske mesterskaber. Samtidig er kanalen også med ved de internationale turneringer i Skovbakken og Køge, hvor SPORT LIVE transmittere fra de afgørende kampe.


FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Navn: M25 Aarhus
 • Dato: 9.-16. juni 2024
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
 • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten

FAKTAITF World Tennis Tour i Køge

 • Navn: W35 Køge
 • Dato: 28. juli-4. august 2024
 • Sted: Køge Tennis & Padel Klub
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
 • Deltagere i kvalifikationen: 24 spillere (heraf 4 wild cards)
 • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)
 • WTA-point: 35 til vinderen, 23 til finalisten og 14 til semifinalisten