Husk regler for matchfixing, hvis du vil oddse på Elitedivisionen

Det er blevet muligt at oddse på Elitedivisionen. Dansk Tennis Forbund vil gerne minde om, at det er forbudt for spillere, holdkaptajner, trænere med flere at oddse på spil i egen division.

Som noget nyt i år er Elitedivisionen kommet på Oddset hos Danske Spil. Helt konkret er det muligt at spille på, hvem der vinder henholdsvis damernes og herrernes Elitedivision. Spillene er kun tilgængelige online og beløbsgrænsen for indskud er sat ned.

Derfor vil Dansk Tennis Forbund gerne minde om, at Danmarks Idrætsforbund har regler om matchfixing og anden uetisk adfærd. Disse gælder for alle udøvere, trænere, ledere, dommere med flere i alle idrætsgrene under DIF.

Eksempler på matchfixing kan være:

  • Forsætlig manipulation af resultatet af en idrætskonkurrence.
  • Forsætlig underpræstation.
  • Forsætligt nederlag i en konkurrence.
  • Bestikkelse af eller trusler mod en anden person for at påvirke idrætskonkurrencen i en bestemt retning.

Eksempler på uetisk adfærd kan være:

  • Misbrug af intern viden ved f.eks. at videregive informationer, der kan udnyttes i forbindelse med betting.
  • Spil på egen konkurrence – også selvom der spilles på sejr.
  • Modtagelse af gaver, der ikke hænger naturligt sammen med den pågældende konkurrence.

Regelsættet forpligter desuden udøvere til at reagere, hvis de har kendskab til eller mistanke om matchfixing eller selv bliver kontaktet med henblik på at fixe en konkurrence. Du kan indberette din viden på hotlinen ‘Stop Matchfixing’.

Læs DIF’s matchfixingregulativ

Kort sagt skal alle med en tilknytning til et hold i Elitedivisionen undlade at spille på udbudte spil om Elitedivisionen.

Manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) kan være kriminelt og dermed strafbart, hvis det falder ind under straffelovens § 279 om bedrageri eller særlovsbestemmelsen i § 10b i Lov om fremme af integritet i idrætten.

Næste runde i Elitedivisionen afvikles onsdag den 9. juni. Her er herre-opgøret mellem Rødovre og Fruens Bøge rundens TV-kamp, som vises på SPORT LIVE.