Kane hvem? Ukendt dansker skyder op ad verdensranglisten

Ved ITF-turneringen i Skovbakken ønsker Kane Bonsach Ganley at gå fra at være et navn på en liste til at være et ansigt og et menneske. Den spansk-australske dansker spiller for første gang en turnering i Danmark.

“Det er første gang, jeg får mulighed for at vise folk, hvem jeg er,” siger Kane Bonsach Ganley, der aldrig tidligere har spillet en turnering i Danmark.

Han er Danmarks fjerdebedst placerede herre på verdensranglisten i tennis. Selvom du læser denne artikel på Dansk Tennis Forbunds hjemmeside, har du muligvis aldrig hørt om ham. Og hvis du har, så har du nok bare set hans navn på en liste med et Dannebrog ved siden af og undret dig..

Hvem er Kane Bonsach Ganley?

Den korte version er, at han er en 19-årig professionel tennisspiller. I denne uge spiller han for første gang nogensinde en turnering i det land, som han repræsenterer. Det sker ved $25.000-turneringen i Skovbakken.

“Det er faktisk meget specielt. For det er første gang, jeg får mulighed for at vise folk, hvem jeg er, hvilket betyder meget for mig. Jeg har altid været et navn og aldrig et ansigt. Så jeg er virkelig glad for at være her og spille i Danmark. Jeg er vild med det,” siger Kane Bonsach Ganley.

Vil gøre sin mor stolt

Hans mor er dansk, mens hans far er fra Australien. For at det skal være ekstra eksotisk, er han født og opvokset på Mallorca.

Kane Bonsach Ganley taler dansk. Men for at få nuancerne med foregår interviewet på engelsk. Her fortæller han, at han relativt sent begyndte at spille internationale juniorturneringer. Til at begynde med skete det under spansk flag. Han ville bare i gang, og det virkede som det nemmeste, når nu det var der, han trænede og boede.

”Det gjorde jeg i et år, men så tænkte jeg: ’Ved du hvad, jeg føler mig ikke spansk. Jeg ser alle de spanske fyre på touren. Jeg føler ikke, at jeg er en af dem. Jeg føler mig som en udstødt’,” siger Kane Bonsach Ganley.

Gruset i Skovbakken passer så ganske glimrende til Kane Bonsach Ganley, der er vokset op på Mallorca.

”Jeg ville hellere spille med det danske flag og støtte min mor, fordi min mor er fra København. Jeg ville gøre hende stolt og glad. Så i mit andet år med juniorturneringer begyndte jeg at spille med det danske flag, og sådan har det været lige siden.”

Karrierens første danskeropgør venter

Den unge fyr har et solidt spil fra baglinjen med en god forhånd og baghånd. Dem viste han frem i 1. runde af turneringen i Skovbakken. Her slog han verdens nummer 771, Patrick Kaukovalta, med 6-4, 3-6, 6-2.

LÆS EN FYLDIG REPORTAGE FRA TIRSDAGENS 1. RUNDE-KAMPE

I næste runde møder han August Holmgren. Den kamp kan meget vel blive en del af SPORT LIVE’s tv-dækning, når kanalen viser direkte tennis fra Skovbakken på torsdag og resten af ugen.

Modsat normale danskeropgør er Kane Bonsach Ganley ikke så godt bekendt med sin modstanders kvaliteter. Men han glæder sig ikke desto mindre.

Der skal gerne grus i maskineriet

Med en tennisopdragelse på middelhavsøen, hvor Rafael Nadal er konge, passer forholdene i Skovbakken ganske glimrende til Kane Bonsach Ganley.

”Jeg er vokset op med at spille på grus, så det er mit foretrukne underlag. De her baner er ret gode, så det er jeg glad for.”

I december var han for en stund i Danmark. Her trænede han med på DTF’s Elitemiljø på KB. For den solskinsvante australsk-spanske dansker var det en udfordrende omgang med indendørs tennis.

“Sidste år gjorde jeg store fremskridt. Det hjalp mig til at tro på, at jeg kunne gøre det,” siger Kane Bonsach Ganley om drømmen om en karriere som professionel tennisspiller.

Så selvom han er virkelig glad for muligheden for at spille turnering her til lands, er han yderst tilfreds med at det foregår på grus.

”Jeg foretrækker at spille på grus i Danmark fremfor på hard court. Jeg har hørt, at de er ret hurtige her. Det var i hvert fald ’tough’ hos KB,” siger Kane Bonsach Ganley med et venligt smil.

Varm velkomst er vigtigst

På nær en enkelt afstikker til Sharm ElSheikh har Kane Bonsach Ganley forud for denne uge udelukkende spillet turneringer i Spanien i år. Her er der løbende dryppet point ind på hans konto hos ATP. Årets bedste resultat er en kvartfinale i en $15.000-turnering, hvor han skulle gennem kvalifikationen.

Den 19-årige har ambitioner om mere. Det seneste års tid har drømmene fået næring.

“Jeg har altid tænkt, at jeg ville være professionel. Sidste år gjorde jeg store fremskridt. Det hjalp mig til at tro på, at jeg kunne gøre det. Så det eneste, jeg har sat mig for, er at være professionel,” siger Kane Bonsach Ganley.

Han gør det klart mest i single. Men i Skovbakken var han også med i double sammen med KB’s Philip Hjorth. De mødte tirsdag Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen i 1. runde. De to collegespillere, der sidste år vandt DM sammen, var for stor en mundfuld. Hjorth og Ganley måtte sande et nederlag på to gange 6-3.

Det kunne dog ikke ødelægge humøret for Kane Bonsach Ganley. For doubleoplevelsen med Philip Hjorth, som Kane havde mødt under sit ophold på KB i december, var vigtig af helt andre grunde.

“Han er virkelig en cool fyr. Det var faktisk ham, der skrev til mig for at høre, om jeg ville spille double. Det var fantastisk. Det, at jeg føler mig så velkommen og at folk har taget så godt imod mig, er det allervigtigste for mig.”

Doubleportræt. “Det, at jeg føler mig så velkommen og at folk har taget så godt imod mig, er det allervigtigste for mig,” siger Kane Bonsach Ganley.

Tv på SPORT LIVE torsdag – søndag

Tv-kanalen SPORT LIVE viser dansk tennis fra både Elitedivisionen og danske mesterskaber. Samtidig er kanalen også med ved turneringen i Skovbakken, hvor SPORT LIVE transmittere fra de afgørende kampe:

 • Torsdag: Kl. 12-17
 • Fredag: Kl. 12-17
 • Lørdag: Kl. 10–15
 • Søndag: Finale fra kl. 10

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Navn: M25 Aarhus
 • Kvalifikation: 9.-10. juni 2024
 • Kvalifikation: 11.-16. juni 2024
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wildcards)
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wildcards)
 • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wildcards)
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten