ITF i Skovbakken: August, Sigs og Kane i 2. runde

Davis Cup-drengene August Holmgren og Christian Sigsgaard spillede sig planmæssigt i 2. runde ved ITF-turneringen i Skovbakken. Og så er der et nyt dansk navn, som tennisdanmark skal lære at kende.

August Holmgren er som nummer 310 i verden andetseedet i Skovbakken.

Efter en suveræn dag mandag, hvor samtlige danske spillere vandt deres kvalifiaktionsfinaler, var der en lidt mere normal fordeling af sejre og nederlag, da 1. runde af hovedturneringen af M25 i Skovbakken lagde fra land tirsdag.

Det skal absolut ikke forstås sådan, at der ikke blev grund til at vifte med Dannebrog. Tre danske spillere bookede nemlig billet til 2. runde, som spilles torsdag.

Blandt dem var August Holmgren, der er seedet 2 turneringen. Han mødte polakken Olaf Pieczkowski (ATP: 541), som fulgte med til 4-4 i første sæt. Men derfra stod der Holmgren på hele, mens Davis Cup-spillere tog sig af kampens sidste otte partier.

Sejren faldt på et tørt sted, da August Holmgren stod noteret for nederlag i sine sidste seks internationale kampe.

”Det var virkelig fedt at få brudt min internationale losing streak. Jeg har arbejdet meget på at komme tilbage fra en skade i maven og få førsteserven og slaget efter til at køre. Og det kørte virkelig godt i dag. Jeg tabte virkelig få point bag min serv,” siger August Holmgren.

I det hele taget har han set frem til i denne uge at kunne kæmpe om ranglistepoint på dansk grund.

”Jeg synes, at det er fedt, at vi har futures-turneringer i Danmark. Jeg støtter 100 procent, at vi skal blive ved med at have dem, der er der – og gerne flere – fordi det samler alle de danske spillere. Vi kan støtte hinanden og hygge os sammen om aftenen. Det gør det til en virkelig fed oplevelse at være her,” siger August Holmgren.

Dansk-spansk-australsk sejr

Om det bliver hyggeligt i August Holmgrens næste kampe, skal vi lade være usagt. Men dansk bliver det. Han møder nemlig Kane Bonsach Ganley. Han er født på Mallorca med en dansk mor og en australsk far.

Kane hvem? Ukendt dansker skyder op ad verdensranglisten

Kane Bonsach Ganley stiller op for Danmark, selvom det i denne faktisk er første gang, han spiller en turnering her til lands. Hans debut blev en positiv en af slagsen.

Kane Bonsach Ganley er opdraget på grus på Mallorca, så forholdene i Skovbakken passer godt til ham.

Han er placeret fem pladser uden for top-1000 på verdensranglisten. Men tirsdag var han bedste mand mod finske Patrick Kaukovalta, som ligger nummer 771. Der skulle dog tre sæt til, inden Kane Bonsach Ganley havde vundet med 6-4, 3-6, 6-2.

”I første sæt var jeg en smule nervøs. I andet sæt spillede den anden rigtig godt. I tredje sæt, tror jeg, at det handlede om at tro på, at jeg kunne opretholde det niveau, jeg havde spillet på. Hvis jeg troede på mig selv, skulle resultatet nok komme,” siger Kane Bonsach Ganley.

Suverænt comeback af Sigsgaard

Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard spiller denne uge sin første professionelle turnering siden november, hvor en knæskade krævede en operation. Han skulle egentlig have mødt Yakup Uzunel fra Birkerød, som dagen forinden havde vundet sin kvalfinale.

Men Yakup Uzunel blev desværre ramt af sygdom, hvorfor Jan Simonsson kort inden kampstart blev indsat som lucky loser. Det kan dog diskuteres, hvor heldig svenskeren var. Christian Sigsgaard gav ham ikke en chance og vandt med to gange 6-0.

”Det er godt at være tilbage. Jeg synes ikke helt, det føles som en international kamp, når det er i Aarhus. Men det tæller stadig. Jeg spiller perfekt – nul og nul – så det bliver ikke bedre,” siger Christian Sigsgaard.

Christian Sigsgaard kunne roligt sende sin modstander rundt i manegen i 1. runde.

Gentofte-spilleren er fortrøstningsfuld forud for resten af turneringen, hvor han og August Holmgren i øvrigt er forsvarende mestre i double.

”Jeg føler, at mit niveau har været godt det sidste stykke tid. Jeg har fundet noget på gruset med en ny ketcher. Jeg synes, jeg spiller godt. Men det kan hurtigt ændre sig. Så nu må vi se. Jeg håber på det bedste,” siger han.

To wildcards ude

Felipe Mikkelsen (Hareskov-Værløse), der var kommet ind via kvalifikationen, bed godt fra sig i andet sæt mod svenske Adam Heinonen. Men Felipe Mikkelsen måtte i den sidste ende se sig slået med 6-1, 7-5.

Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) fik også kun en enkelt kamp i hovedturneringen. Wildcard-spilleren tabte 6-1, 6-3 til den rutinerede brite Toby Martin.

Valdemar Pape havde også fået mulighed for en plads i hovedturneringen via et wildcard. Men ligesom Brostrøm Poulsen blev det også endestationen. Danmarksmesteren fra 2021 blev besejret med 6-1, 6-4 af den 4. seedede tysker Lucas Gerch, der ligger nummer 401 på ve rdensranglisten.

Lucas Gerch får i 2. runde fornøjelse af dansk modstand igen i form af Christian Sigsgaard.

Men inden da skal resten af 1. runde afvikles onsdag. Her skal yderligere fem danskere i aktion. Førsteseedede Elmer Møller møder klubkammeraten Philip Hjorth. Der er også et rent KB-opgør i vente, når Carl Emil Overbeck tørner sammen med Eric Vanshelboim, der er seedet 6.

Desuden skal de to B.93-spillere Sebastian Grundtvig og Nikolaj Katic i vælten. Begge vandt deres kvalfinaler mandag.

Der blev også taget hul på doubleturneringen. I et rent dansk opgør vandt Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen over Philip Hjorth og Kane Bonsach Ganley.

Tv på SPORT LIVE torsdag – søndag

Tv-kanalen SPORT LIVE viser dansk tennis fra både Elitedivisionen og danske mesterskaber. Samtidig er kanalen også med ved turneringen i Skovbakken, hvor SPORT LIVE transmittere fra de afgørende kampe:

 • Torsdag: Kl. 12-17
 • Fredag: Kl. 12-17
 • Lørdag: Kl. 10–15
 • Søndag: Finale fra kl. 10

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Navn: M25 Aarhus
 • Kvalifikation: 9.-10. juni 2024
 • Kvalifikation: 11.-16. juni 2024
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wildcards)
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wildcards)
 • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wildcards)
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten