ITF i Skovbakken: Lutter danske sejre i kvalfinalerne

Fire danskere kvallede ind ved $25.000-turneringen i Skovbakken. I alt er der 12 danskere i lodtrækningen, når det fra tirsdag går løs med hovedturneringen.

Sebastian Grundtvig var i fuld kontrol i sin kvalfinale.

Med de rød-hvide briller på var kvalifkationsfinalerne ved ITF-turneringen i Skovbakken den rene fryd. Yakup Uzunel (Birkerød), Sebastian Grundtvig (B.93), Nikolaj Katic (B.93) og Felipe Mikkelsen (Hareskov-Værløse) indløste alle billet til hovedturneringen mandag.

Første dansker i aktion var Yakup Uzunel. Han mødte Markus Bolin fra Sverige, der var seedet 2 i kvalifikationen. Men Birkerød-spilleren kom bedst fra start og bragte sig på 3-0. Svenskeren nåede tilbage til 4-4, men så nappede Uzunel de to sidste partier.

I andet sæt kom 18-årige Yakup Uzunel bagud med 4-5. Men han fik vendt den faretruende situation og vandt andet sæt og kampen med 7-5. Det var første gang i syv forsøg, at Yakup Uzunel klarede sig gennem kvalifikationen ved en turnering på ITF World Tennis Tour. Derfor var han selvsagt meget glad bagefter.

”Jeg er superglad og meget lettet. Det er fedt at have muligheden for her i Danmark at kunne spille internationalt,” siger Yakup Uzunel.

To B.93-spillere videre

Sebastian Grundtvig var i fuld kontrol i sin kamp mod Olle Noltorp fra Sverige. Det var første gang siden 2019, at Grundtvig spillede en professionel ITF-turnering. Men det forhindrede ham ikke i at lukke kampen med to gange 6-3.

”Jeg får lov til at styre spillet. Jeg får lov til at være meget aggressiv og komme meget på nettet. Jeg får lov til at diktere hele tiden. Jeg tror, at det er det, der gør forskellen. Det er dejligt at være tilbage, og jeg glæder mig til hovedturneringen,” siger Sebastian Grundtvig.

Nikolaj Katic tabte første sæt mod en anden svensker, Jan Simonsson. Men B.93-spilleren fik vendt kampen over på sine præmisser og tvang afgørelsen ud i en matchtiebreak. Her havde Katic de bedste nerver. Og efter en dobbeltfejl fra Simonsson kunne Nikolaj Katic juble over pladsen i hovedturneringen.

”Det er rigtig fedt at kunne spille i Danmark, når man træner en masse og gerne vil prøve sit niveau af. Så jeg er meget taknemmelig for at kunne få lov til at spille på hjemmebane,” siger Nikolaj Katic.

Superlettet

Sidste danske sejrherre, Felipe Mikkelsen, fik med nød og næppe vundet 1. sæt i tiebreak mod italieneren Erwin Troebinger. I det næste sæt var der til gengæld ingen tvivl. 6-2 til Mikkelsen og så blev han den 12. dansker i lodtrækningen til hovedturneringen.

”Jeg er superlettet efter en hård kamp, hvor jeg kommer foran i første sæt, men alligevel lukker ham ind. Jeg håber på en fornuftig draw, og ellers må man bare tage det som en oplevelse,” siger Felipe Mikkelsen lige efter kampen.

Felipe Mikkelsen afværgede en enkelt sætbold i 1. sæt.

Otte danskere var allerede direkte inde i hovedturneringen. Den forsvarende mester, Elmer Møller, er seedet 1, mens hans landsholdskollega på Davis Cup-holdet, August Holmgren, er seedet 2.

De øvrige danskere i hovedturneringen er Christian Sigsgaard, Philip Hjorth, Kane Bolsach Ganley, Carl Emil Overbeck, Valdemar Pape og Oskar Brostrøm Poulsen.

Tv på SPORT LIVE torsdag – søndag

Tv-kanalen SPORT LIVE viser dansk tennis fra både Elitedivisionen og danske mesterskaber. Samtidig er kanalen også med ved turneringen i Skovbakken, hvor SPORT LIVE transmittere fra de afgørende kampe:

 • Torsdag: Kl. 12-17
 • Fredag: Kl. 12-17
 • Lørdag: Kl. 10–15
 • Søndag: Finale fra kl. 10

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Navn: M25 Aarhus
 • Kvalifikation: 9.-10. juni 2024
 • Kvalifikation: 11.-16. juni 2024
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wildcards)
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wildcards)
 • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wildcards)
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten