Hvem skal være ‘Årets Holdkammerat’?

”Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’” er navnet på en ny pris, der uddeles ved Sport 2023 i Herning i januar. Prisen gives til en ung, der er med til at skabe gode fællesskaber, og præmien går til et socialt arrangement i foreningen.

Det sociale liv i idrætsforeningerne er noget helt særligt. Med prisen Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’ ønsker Danmarks Idrætsforbund (DIF), som står bag projektet ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’, som er støttet af A.P. Møller Fonden, at hylde de unge, der gør noget særligt for de gode fællesskaber, ved årets Sportsgalla i Herning 6. januar 2024. Holdkammerater, trænere, forældre og andre kan indstille til prisen frem til søndag 29. oktober.

”De gode sociale miljøer i idrætsforeningerne er vigtigere end nogensinde. Det er med til at skabe sunde og glade børn, og det er her, mange børn og unge finder venskaber for livet. Vi vil gerne slå et slag for de mange børn og unge, som er med til at skabe en forventningens glæde til hver træning,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF.

Prisen deles med holdet

Blandt alle indstillede findes tre nominerede, hvor vinderen vælges. Med titlen som ’Årets Holdkammerat’ følger et gavekort på 50.000 kroner, der i prisens ånd går til en god oplevelse for hele holdet eller idrætsforeningen. De to andre nominerede får 10.000 kroner hver til holdet.

Læs mere og indstil til ’Årets Holdkammerat’.

Kriterier for den gode holdkammerat

Den gode holdkammerat kan for eksempel gøre sig fortjent ved:

  • at være garant for den gode stemning i omklædningsrummet – lige meget om holdet har vundet eller tab
  • altid at have blik for sine holdkammerater og hvordan, de har det
  • at skabe et socialt miljø i foreningen, der også rækker udover den skemalagte træning
  • at være en person, som både holdkammerater, trænere og andre omkring holdet glæder sig til at se
  • Og så skal den indstillede være fra en forening, der er medlem af DIF – det er alle klubber under Dansk Tennis Forbund

Tidslinje:

  • 5.-29. oktober: Åbent for indstillinger
  • 6. november: En jury udpeger 3 finalister
  • 6. januar 2024: Vinderen kåres ved gallashowet Sport 2023 i Herning