Ikke længere seniorpoint til juniorer

Fremover får juniorer, der deltager i seniorholdkampe, point svarende til deres egen alderskategori. Det skal gøre ranglisterne mere retvisende i de enkelte alderskategorier. 

Juniorer vil fremover få færre point for sejre i seniorholdkampe.

Dansk Tennis Forbunds nye tennisunivers, Tournament Software, er i fortsat udvikling. Senest er de nationale ranglister kommet på plads, så de nu er fuldt integreret i systemet. Når man skal se den nyeste rangliste, kan man stadig finde den samme sted som før – under ranglister – her på hjemmesiden.

I forbindelse med lanceringen af ranglisterne i Tournament Software kommer der en enkelt regelændring for pointtildeling. Fremover får juniorer, der deltager i seniorholdkampe, point svarende til deres egen alderskategori.*

Hidtil har en U16-spiller, der vandt en kamp i holdturneringens 2. division, eksempelvis kunnet tjene 20 point. Men fra nu af vil en tilsvarende sejr kun give point som en sejr i en U16-holdkamp – nemlig fire point.

Regelændringen er fremadrettet. Der er altså ingen, som mister point, de allerede har optjent. Reglerne for pointtildeling kan altid findes på DTF’s hjemmeside på undersiden for ranglister.

Retvisende ranglister

Ændringen, der har været efterspurgt blandt landets klubtrænere, skal gøre juniorranglisterne mere retvisende for det indbyrdes styrkeforhold.

Med det hidtidige system kunne en juniorspiller tjene uforholdsvis mange point for en enkelt sejr i en seniorholdkamp. Og det kan endda være en sejr over en anden junior. Det bliver der nu rettet op på. Desuden vil det nu pointmæssigt være lige så interessant at spille en juniorholdkamp som en seniorholdkamp.

I takt med at de tidligere indtjente point bortfalder, vil regelændringen svække juniorers placeringer på seniorranglisten. Det kan reducere muligheden for en seedning i seniorturneringer til landets allerbedste ungdomsspillere. Men det har i DTF’s samlede sportslige vurdering vejet tungere, at ranglisterne indenfor de enkelte alderskategorier er retvisende.

Liga-point

I opdateringen af reglerne for pointtildeling er der også sat værdi på vundne kampe i de nye ligarækker for klubbers sekundære hold. Sejre i Liga 1, hvor elitedivisionsklubbernes bedste 2. hold befinder sig, giver lige så mange point som en sejr i 1. division. Se mere i tabellen nedenfor.

Oversigt over pointtildeling til en senior for sejr i en seniorholdkamp.

Har du endnu ikke en profil i DTF’s nye tennisunivers? Så læs her, hvordan du kommer i gang.

Vil du have turneringsnyheder direkte i din mailboks? Så tilmeld dig DTF’s TURNERINGS-nyhedsbrev.

*Regelændringerne er trådt i kræft fra begyndelsen af indendørssæsonen 2018/19. Vi beklager, hvis formuleringen ikke har været klar på dette område (12. november 2018).