ITF i Skovbakken: Elmer Møller og August Holmgren klar til ren dansk finale

Landsholdskollegaerne Elmer Møller og August Holmgren mødes i en ren dansk finale i 25.000 dollars-turneringen i Skovbakken. Det blev også en dansk sejr i doublefinalen til Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm.

Elmer Møller står i finalen for andet år i træk i 25.000 dollars-turneringen i sin barndomsklub Skovbakken Tennis.

De startede 32 spillere i hovedturneringen. Nu er de to. Og de er begge danske.

Søndag står landsholdskollegaerne Elmer Møller, der er forsvarende mester, og August Holmgren overfor hinanden i finalen ved 25.000 dollars-turneringen i Skovbakken, hvor der hele ugen er blevet spillet tennis i jagten på 25 point til ATP’s verdensrangliste.

Elmer Møller og August Holmgren, der er seedet 1 og 2 i turneringen, er samtidig Danmarks 2. og 3. bedst rangerede herrespillere i tennis. Og de har turneringen igennem leveret flotte, overbevisende resultater.

I semifinalen lørdag mødte Elmer Møller, der er født og opvokset i Aarhus, men nu spiller for KB, Toby Martin fra Storbritannien. Mens August Holmgren, der til daglig slår sine folder i Gentofte, havde fået til opgave at sende tyske Lucas Gerch ud af turneringen for at nå finalen.

Begge danskere startede som lyn og torden, og hverken Martin eller Gerch fik et ben til jorden. Næsten synkront lukkede Møller og Holmgren første sæt til 6-0 på hver deres bane.

Stoppet af regn

Med den gode danske start var det bare at klø på. For skyerne hang faretruende på himlen i en pallette af grå nuancer. I andet sæt beholdt Møller speederen i bund og kom foran 4-1 og var oppe 40-0 i eget serveparti, mens Holmgren faldt lidt i kadence og netop havde bragt sig på 2-2 og 15-15 i tyskerens serveparti, da regnen brød ud og stoppede al spil på banerne.

Det krævede en pause på mere godt otte timer, før spillerne igen kunne gå på banen og spille semifinalerne færdigt.

Første dansker til at juble var Elmer Møller, der blot behøvede at spille i fire minutter på banen, før han kunne lukke kampen.

”Det er selvfølgelig en megafed følelse at være i finalen igen i år. Jeg synes, at jeg spiller en god kamp. Vi er lidt uheldige med vejret. Men jeg synes, at jeg kommer meget godt i mål.”

Godt 40 minutter efter kunne August Holmgren følge trop. Andet sæt skulle ud i en tiebreak og den satte tyskeren sig hurtigt på. Nede 6-1 så det svært ud for den danske Davis Cup-spiller, der herefter afværgede fem sætbolde.

Så stak Holmgren kniven helt ind på sin tyske modstander og vandt de efterfølgende to bolde, der sikrede ham sejren og en finaleplads. Og det glæder Elmer Møller, at det bliver en dansk finale.

“Jeg synes, at det er megafedt, at vi har en ren dansk finale i både single og double. Umiddelbart synes jeg bare, det er fedt, så jeg håber bare, at vi får en fed kamp.”

Finalen vises direkte på SPORT LIVE fra klokken 10.

Overbeck og Poulsen overtager titlen

August Holmgren fik kun en kort pause efter sin semifinale i single. Han skulle ud på banen igen, for lørdag var det også tid til finalen i doubleturneringen. Og der var garanteret en dansk sejr.

Gentoftespillerne August Holmgren og Christian Sigsgaard, der vandt doubleturneringen sidste år, var oppe mod Carl Emil Overbeck (KB) og Oskar Brostrøm (Gentofte).

Oscar Brostrøm og Carl Emil Overbeck havde dagen før fundet deres bedste spil frem, hvor de både havde en kvartfinale og semifinale på programmet. Først gik det ud over det førsteseede par fra Storbritannien, og dernæst kunne de sende et svensk par ud i semifinalen.

Med kroppen fuld af selvtillid bragte Overbeck/Poulsen sig hurtigt foran 4-1, før Holmgren/Sigsgaard halede ind på dem og nåede at bringe sig på 4-5. Men det var ikke nok. Overbeck/Poulsen lukkede første sæt til 6-4. I andet sæt dominerede Gentofte-makkerparret fra start til slut, og så skulle finalen afgøres i en matchtiebreak.

Holmgren/Sigsgaard kom bedst fra start, og bragte sig foran 5-2, men Overbeck/Poulsen havde mere i sig. Og det bar frugt. Herfra tog Overbeck/Poulsen otte point i træk og sikrede sig sejren.

Danske resultater lørdag

Semifinaler

 • Elmer Møller (1) – Toby Martin (GBR) 6-0,  6-2
 • August Holmgren (2) – Lucas Gerch (GER) (4) 6-0, 7-6(6)

Finale

 • August Holmgren/Christian Sigsgaard – Oskar Brostrøm/Carl Emil Overbeck 4-6, 6-2, 5-10

Tv på SPORT LIVE torsdag – søndag

Tv-kanalen SPORT LIVE viser dansk tennis fra både Elitedivisionen og danske mesterskaber. Samtidig er kanalen også med ved turneringen i Skovbakken, hvor SPORT LIVE transmittere fra de afgørende kampe:

 • Torsdag: Kl. 12-17
 • Fredag: Kl. 12-17
 • Lørdag: Kl. 10–15
 • Søndag: Finale fra kl. 10

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Navn: M25 Aarhus
 • Kvalifikation: 9.-10. juni 2024
 • Kvalifikation: 11.-16. juni 2024
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wildcards)
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wildcards)
 • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wildcards)
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten