Juniorlandstræneren: “UM er den vigtigste nationale turnering for juniorspillerne”

I år spilles UM Ude 2022 – Powered by STATE på tennisanlægget på KB. Det historiske mesterskab giver juniorspillerne dyrebar læring, som de kan bruge senere hen. For juniorlandstræner Kim Hansen er det hér en del af fundamentet for udtagelser til kommende turneringer bliver lagt.

Juniorlandstræner Kim Hansen er til stede hele ugen ved UM Ude 2022 – Powered by STATE og holder særligt øje med det spillemæssige, men også spillernes ageren på banen.

I disse dage er tennisbanerne på KB fyldt med glade U12, U14, U16 og U18-spillere, der viser sig frem på den helt store scene til UM Ude 2022 – Powered by STATE. Her gør de sig vigtig erfaring – både spillemæssigt og mentalt.

Vi har snakket med juniorlandstræner Kim Hansen, der bruger en del af ugen på at danne udgangspunktet for, hvem der skal udtages til de store turneringer.

Hvad bruger du UM til?

“Jeg bruger det til at se og danne et overblik over, hvem der skal udtages til EM, Nordiske Mesterskaber, Tennis Europe-turneringer og til ITF-turneringer. Plus at holde øje med dem, der ligger lige under.”

Hvordan kan du bruge en turnering som UM, når du arbejder med spillerne efterfølgende?

“UM er den vigtigste turnering for juniorspillerne i Danmark nationalt. Og det kan alle spillerne, forældrene, trænerne og lederne mærke. Det kan give lidt en nerve i det. Det er bare fedt at komme ud og måle sig på noget som er lidt specielt, for så kommer der også noget ekstra mentalt ind i det. Og det synes jeg er spændende og vigtigt for spillerne at kunne håndtere det.”

Hvad kigger du efter hos spillerne?

“Slag og hvor godt de arbejder. Men i høj grad også hvilken opførsel de har, og hvordan de er mentalt, fordi det mentale er også rigtig vigtigt. Så alle aspekter – fysisk, slagmæssigt og mentalt. Så det er en samlet pakke. Altså dem, der er bedst i hele pakken, bliver de bedste spillere.”

Hvorfor er det vigtigt for spillerne at prioritere UM?

“Det er den største nationale turnering for juniorspillere. Og så er det vigtigt at kunne håndtere at spille UM, både når du ikke er favorit, men også når du er favorit. Det er en ære at spille her. UM har altid været noget specielt for spillerne. Særligt de små årgange, men også de ældre. Hvem der vinder UM, vil du altid kunne finde i historiebøgerne, hvis du er blevet dansk mester, så vil du stå der altid. Det at blive dansk mester er bare noget specielt, som de fleste spillere vil huske resten af deres liv.”

Hvilken erfaring giver UM til de juniorspillerne?

“Det giver rutine at kunne tackle de her svære kampe, hvor alle holder øje med resultaterne, og alle kigger på kampene. Spillemæssigt giver det selvfølgelig erfaring, men også mentalt.”

Hvilke ting, håber du, at spillerne lærer til UM?

“Det er juniorspillernes spæde start på at håndtere at være underdog eller favorit. Og at der er meget fokus på dem som spillere, når man deltager i UM. Og det hærder. Man kan se dem, som er U16 og U18, der spiller UM og har spillet UM som U12 og U14, de har noget mere erfaring er måske mere cool på de vigtige tidspunkter. Så det er det, jeg håber, at det giver. Men det er jeg faktisk ikke i tvivl om, at det gør.”

UM Ude 2022 – Powered by STATE afholdes på KB’s tennisanlæg. Turneringen varer fra 2.-9. juli og programmer og resulater fra alle dagens kampe kan ses på Tournament Software. Følg med her.