Rebecca er finaleklar til UM: “En ære at spille om at blive dansk mester”

Finalerne i UM Ude 2022 – Powered by STATE venter lige rundt om hjørnet. KB-spilleren Rebecca Munk Mortensen står klar på den ene side af nettet, når der skal spilles finale i U18 pigesingle lørdag. For hende er det stort at kæmpe om at blive dansk mester.

Rebecca Munk Mortensen møder i finalen tredjeseedede Sarafina O. Hansen fra Birkerød Tennis Klub.

Efter en hæsblæsende dag med semifinaler, venter finalerne lørdag til UM Ude 2022 – Powered by STATE. Her bliver der kæmpet i rækkerne U12, U14, U16 og U18, hvor der skal findes en vinder i pigesingle, drengesingle, pigedouble, drengedouble og mixeddouble i alle aldersgrupperne.

I finalen i U18 pigesingle står førsteseedede Rebecca Munk Mortensen fra KB. Hun har allerede stået på den store scene mange gange og var i april en del af Billie Jean King Cup-holdet i Tyrkiet. Og for hende er det noget helt særligt at spille om at blive dansk mester.

Vi har snakket med KB-spilleren om, hvorfor, hun synes, det er vigtigt at spille UM, og hvad hun bruger det til.

Hvorfor prioriterer du UM?

“Jeg prioriterer UM, fordi det er vigtigt for mig at stille op for min klub, vise mig frem og få mulighed for at spille en turnering mod de bedste danske spillere og få lov til at se alle de andre bedste danske spillere i de forskellige rækker, hvor der er selvfølgelig også er konkurrence om at få lov til at kalde sig dansk mester og national mester. Det er en titel, som jeg tror, at alle stræber efter i tennis hele verden over. Det er stort”.

Hvad får du ud af at være her?

“Jeg får mulighed for at få en masse gode kampe mod nogle gode spillere. Det er jo selvfølgelig højt niveau, for mange vil gerne spille for at få titlen som dansk mester. men samtidig får jeg også muligheden for at være på et anlæg med nogle af mine bedste venner og veninder. Og se deres kampe og støtte dem.”

Hvilken erfaring giver det dig at spille til UM – og hvordan bruger du den efter?

“Jeg vil bruge mange af de her kampe som træningskampe og til at forbedre mit spil og træne på det, jeg gerne vil blive bedre til, så jeg er klar de store udenlandske turneringer og så bruge den her favoritværdighed som en øvelse i at spille med presset på mine skuldrer.”

Hvad er specielt ved at spille UM?

“At du har muligheden for at spille en turnering, hvor dine bedste venner og veninder er til stede. Og at have muligheden for at se hinanden spille og bakke hinanden op. At de er på sidelinjen, når man selv spiller giver også rigtig meget, og det at vide, at man har nogle på sin side. Selvom man også nogle gange skal spille mod sine venner og veninder, for det kan være rigtig hårdt, så betyder det bare meget at kunne være så meget sammen med dem.”

Du er seedet et – hvordan kan du bruge det forventningspres?

“Det er selvfølgelig altid svært at være favorit. Folk forventer, at man vinder, og der kan det nogle gange være nemmere at spille uden det pres. Men favoritværdigheden giver også noget fokus og muligheden for at træne nogle ting og træne at spille med et stort pres på sig. Og så kan jeg bruge det, fordi i andre turneringer for eksempel i udlandet, har man måske i startkampene måske også har favoritværdigheden, så kan jeg her træne at spille med de her nerver og presset på mig – uden at jeg kikser det.”

Hvad betyder det for dig socialt at være med til UM?

“Jeg får en masse gode venskaber. Både ved at bygge videre på dem, jeg allerede har, men også få en masse nye. Man har jo muligheden for at møde de bedste i nogle andre rækker og nogle fra nogle andre landsdele så ofte, fordi det kan være lidt svært at få prioriteret at komme de forskellige steder rundt i landet. Men til UM der vil de fleste altid være samlet. Men også det her med at se, hvem der kommer nede fra, og se hvem der er de nye, gode unge spillere, og hvad de har at byde på. Ens kommende konkurrenter.”

Finalerne ved UM Ude 2022 – Powered by STATE spilles lørdag fra klokken 09.00 på KB’s tennisanlæg på Peter Bangs Vej 147 på Frederiksberg. Følg alle finaleresultaterne her.