Kaptajn Løchte: En ekstremt spændende tid

Frederik Løchte håber, at publikum vil være med til at skabe en heksekedel i Royal Stage, når det ambitiøse Davis Cup-hold skal forsøge at slå Indien.

Frederik Løchte Nielsen har haft succes som Davis Cup-kaptajn med fire sejre i fem opgør.

”Ambitionen er at få skabt det bedste Davis Cup-hold i Danmarks historie.”

Frederik Løchte Nielsen lægger ikke fingre imellem, når det gælder forhåbningerne for herrelandsholdet i tennis. Davis Cup-kaptajnen uddyber gerne sin pointe.

”Vores ambitioner er at spille med i Davis Cup Finals mod de allerbedste nationer i verden. Når man har så gode spillere, som vi har, med blandt andet en top-10 spiller, så synes jeg, at alt andet er uambitiøst. Vi har et meget bredt og ungt hold. Det er alle sammen gode drenge, og hvis vi kan få løftet i flok, kan vi få skabt noget specielt.”

Rejsen mod det specielle kan passende for alvor få luft under vingerne, når holdet med Holger Rune, August Holmgren, Elmer Møller, Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard møder Indien i Royal Stage.

”Det er den stærkeste trup, jeg kan huske, vi har haft. Vi har fået et utrolig godt og homogent hold med nogle gode drenge, der har givet truppen noget dybde. Og så er det klart, at med Holger som top-10 spiller giver det noget ekstra,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Revanche til gode

Davis Cup-opgøret i Hillerød spilles i den såkaldte World Group I Play-offs. Vinderen af kampen kan se frem til en opgave i september i World Group I, der er det næsthøjeste niveau i den verdensomspændende holdturnering.

Davis Cup Finals er det ypperste og der, hvor der hvert år kåres en verdensmester i herretennis. Hvis Danmark skal med helt derop blandt verdens 16 bedste nationer, så er den korteste vej tre sejre i træk, hvorefter billetten til Davis Cup Finals 2024 vil være i hus.

Det er naturligvis lettere sagt end gjort. Især når man ikke skal mere end et år tilbage for at finde et nederlag til den kommende modstander fra Indien. Men i forhold til opgøret i Delhi sidste år har Danmark en stærkere trup tilgængelig. Og nok så vigtigt slipper spillerne for at konkurrere på det lynhurtige græsunderlag, som Indiens spillere havde langt mere erfaring med.

”Jeg vurderer, at vi har ganske udmærkede chancer. Vi spillede mod dem sidste år i Indien på ’old school’ græs og var måske ikke rigtig tæt på at vinde. Men på hjemmebane i Royal Stage i Hillerød føler jeg mig fortrøstningsfuld – specielt fordi vi har en top-10 spiller i Holger. Desuden synes jeg, at alle de andre gutter, uanset hvem der spiller, har en ganske udmærket chance mod deres spillere,” siger Davis Cup-kaptajnen.

Heksekedel

Frederik Løchte Nielsen fortæller, at tilskuerne i hallen kan få en afgørende rolle. Mens tennisspillerne det meste af året spiller foran neutrale tilskuere, er Davis Cup unikt ved at have hjemme- og udebane. Og da der er meldt udsolgt på de 2800 pladser i Royal Stage, kan de danske drenge forhåbentlig se frem til en massiv opbakning.

”Hvis publikum kan være med til at lave en heksekedel, er det noget, der kan løfte vores hold, og forhåbentlig påvirke vores modstander. Det betyder meget, at spillerne kan mærke publikums opbakning, og at der er noget mere at spille for, end de er vant til,” siger Frederik Løchte Nielsen.

En ekstremt spændende tid

Han overtog roret som Davis Cup-kaptajn i 2020. Siden er det blevet til fire sejre og et enkelt nederlag i spidsen for Danmark. Efter han indstillede sin professionelle karriere, har han desuden fungeret som træner på Dansk Tennis Forbunds elitemiljø, der har hjemme hos KB på Frederiksberg.

”Vi har fået en virkelig god stemning på DTF’s elitemiljø. Gutterne hjælper hinanden og skubber hinanden i den rigtige retning. Samtidig har Holger og hans team skabt en top-10-spiller for Danmark, som vi aldrig nogensinde har haft på herresiden.”

Derfor ser Løchte også meget frem til de kommende år.

”Det er en ekstremt spændende tid, vi går ind i, i dansk tennis. Forhåbentlig kan Davis Cup-oplevelserne være med til at skabe nogle sindssygt fede oplevelser for de danske tennis- og sportsfans.”