KB tager dobbelt guld for tredje år i træk

For tredje år i træk vandt KB både damernes og herrernes indendørs DM for hold i tennis. Hørsholm Rungsted fik sølv hos damerne, mens KFUM fik sin første DM-medalje med sølv til herrerne.

Danmarks mest vindende tennisklub er KB. Det forspring blev udbygget søndag, da der var finaler i den indendørs Elitedivision. Det blev nemlig både til guld for KB’s damer og KB’s herrer. Det var tredje år i træk, at Frederiksberg-klubben lavede sådan en gylden double.

Damernes finale var en gentagelse af finalen fra sidste år, da Hørsholm Rungsted stod på den anden side af nettet. KB vandt med 4-1.

Hos herrerne stod KFUM fra Emdrup i klubbens første DM-finale. Selvom de gjorde en hæderlig indsats, måtte de også se sig slået med 4-1.

Damernes finale

I damefinalen måtte KB undvære sit bedste kort, Rebecca Munk Mortensen, der blev skadet i første parti af lørdagens semifinale mod Gentofte. Det udnyttede Hørsholms Billie Jean King Cup-spiller, Johanne Svendsen, til fulde på 1. singlen, hvor hun slog KB’s Vilma Krebs Hyllested med 6-0, 6-1.

Laura Brunkel udlignende for KB, da hun vandt en tæt kamp i to tiebreaks over Elena Jamshidi. KB kom også på 2-1, da Cecilie Agerbek Fridthjof slog Frederikke Svarre med 6-0, 7-5.

Fjerdesinglen blev meget afgørende. HRT’s Sofia Mortensen kom suverænt fra land og vandt første sæt med 6-0. Men Natacha Schou, der var kommet ind i KB’s singleopstilling efter skadesafbuddet fra Rebecca Munk Mortensen, kom stærkt tilbage og vandt andet med 6-1.

Så skulle der et tredje sæt til, som blev spillet som en matchtiebreak. Her holdt Schou momentum og vandt 10-6.

“Jeg følte bare, at jeg kæmpede for holdet. Så jeg vidste, at det aldrig var for sent. Når man spiller for så stort et hold, føler man, at man skal give sig fuldt ud, lige meget hvor meget bagud, man er. At jeg så kunne hive den hjem, var bare ekstra fedt,” siger Natacha Schou.

Derefter manglede KB kun at vinde en af de to doubler for at sikre sig guldet for fjerde år i træk hos damerne. Den sejr kom i andendouble, hvor Schou og Fridthjof vandt med 6-3, 6-4. Og så hjalp det ikke HRT, at de var oppe med et sæt i førstedoublen.

“Det var megafedt. Især efter i går, hvor vi var lidt nervøse, efter Rebecca blev skadet i første game. Det hele blev lidt presset, og man kunne mærke at stemningen blev lidt trykket. Men jeg synes, at vi var vildt gode til at håndtere det. Selvom alt var lidt mærkeligt i går, var vi stadig gode til at være der ude på sidelinjen, og alle kæmpede megameget,” siger Natacha Schou.

Herrernes finale

Der var fire Davis Cup-spillere på banen og dermed højt spilleniveau i herrernes DM-finale. De fordelte sig med en enkelt i form af svenske Filip Bergevi hos KFUM og tre styks hos KB. Og det blev landsholdsspillernes dag, da de hver især vandt deres singler.

Filip Bergevi slog KB’s Eric Vanshelboim med 6-4, 6-3 på 1. single. Elmer Møller var i vanskeligheder i første sæt af 2. singlen mod Christian Samuelsson, men verdens nummer 357 hang i og vandt kampen med 7-6, 6-3.

På 3. single gjorde Johannes Ingildsen kort proces mod KFUM’s tredje svensker, Christian Samuelsson. Cifrene lød på 6-1, 6-3. Det blev kun til et enkelt parti mere til KFUM’s Oscar B. Danielsen på 4. single. Philip Hjorth besejrede ham med 6-3, 6-2.

Ligesom deres klubkammerater hos damerne manglede KB kun en sejr i double. Her var Elmer Møller og Johannes Ingildsen nådesløse i 2. doublen, som de vandt med suveræne 6-1, 6-1.

”Det er en kanonfed følelse. Vi er ubesejret i grundspillet og viser igen i denne weekend, at vi er det stærkeste hold i Danmark, så det er kanonfedt. Jeg synes, at vi både er det stærkeste hold på papiret, men også som et sammenspillet hold. Vi kæmper for hinanden og synes, at det er fedt at spille de her kampe,” siger Johannes Ingildsen.

Han sætter også lidt ord på den opskrift, der er med til at gøre KB til den dominerende faktor i dansk holdtennis.

”Vi går altid efter at vinde. Forventningen er altid, at indstillingen er 100 procent, og så må vi kontrollere de ting, vi kan, på banen,” siger han.

Der blev ikke spillet bronzekampe. Bronze hos damerne går til Gentofte og B.93, mens der hos herrerne også var bronze til B.93 samt HRT.

Resultater

Alle resultater og live streams fra Medaljespillet kan findes på: tennis.dk/medaljespil2024-inde

Damer

KB – HRT 4-1

1. Vilma Krebs Hyllested – Johanne Svendsen 0-6, 1-6

2. Laura Brunkel – Elena Jamshidi 7-6(5), 7-6(0)

3. Cecilie Agerbek Fridthjof – Frederikke Svarre 6-0, 7-5

4. Natacha Schou – Sofia Mortensen 0-6, 6-1, 10-6

1. Vilma Krebs Hyllested/Laura Brunkel – Johanne Svendsen/Frederikke Svarre 4-6, 3-4 (ikke færdigspillet)

2. Cecilie Agerbek Fridthjof/Natacha Schou – Sofia Mortensen/Victoria Kapcia 6-3, 6-4

KB – KFUM 4-1

1. Eric Vanshelboim – Filip Bergevi 4-6, 3-6

2. Elmer Møller – Christian Samuelsson 7-6(3), 6-3

3. Johannes Ingildsen – Robin Thour 6-1, 6-3

4. Philip Hjorth – Oscar B. Danielsen 6-3, 6-2

1. Eric Vanshelboim/Philip Hjorth – Filip Bergevi/Mikkel Paludan-Müller 6-2, 4-2 (ikke færdigspillet)

2. Elmer Møller/Johannes Ingildsen – Robin Thour/Christian Samuelsson 6-1, 6-1