KB vælger B.93 og Lyngby

Som vindere af Elitedivisionens grundspil har KB’s damer og herrer kunnet vælge semifinalemodstandere til Medaljespillet.

KB skal forsøge at gøre kunsten fra sidste år efter og vinde dobbbelt DM-guld ved det indendørs medaljespil.

I den kommende weekend er KB Tennis værter får det indendørs Medaljespil, hvor der skal uddeles ædelt DM-metal.

Mesterskabet er i år opgraderet til at være et officielt ”DIF-danmarksmesterskab”, så vinderne modtager den eftertragtede DIF-guldmedalje, der findes på tværs af sportsgrene i Danmark.

MEDALJESPILLET KAN FØLGES PÅ TENNIS.DK HELE WEEKENDEN

Værtsklubben KB må indtage en favoritrolle, da både damerne og herrerne endte som etter i grundspillet. Den førsteplads gav dem mulighed for at vælge semifinalemodstander blandt holdene på tredje- og fjerdepladsen.

Hos damerne faldt valget på oprykkerne fra B.93, der i sidste spillerunde sikrede sig den sidste plads i Medaljespillet for næsen af Fruens Bøge. KB havde en meget stærk opstilling i sæsonens indbyrdes opgør, der blev vundet sikkert med 6-0.

Den anden DM-semifinale blev en reprise af et møde fra den seneste weekend og en gentagelse af den udendørs DM-finale, når Gentofte og HRT støder sammen.

Fri entré

Herrerne fra KB valgte Lyngby, der endte som firer i grundspillet. Frederiksberg-holdet havde da også en klar overhånd, da de to hold mødtes tidligere på sæsonen. Cifrene blev 6-0 i KB’s favør.

I den anden semifinale står sidste års sølvvindere fra HRT overfor B.93, der har haft en fornem første sæson i landets bedste række. Den helt store undtagelse fra det var dog det indbyrdes opgør med HRT. Hørsholm Rungsted i en stærk udgave vandt med 6-0.

Lørdag den 11. marts vil damernes semifinaler blive afviklet fra klokken 9.00 over tre runder. Herefter vil herrernes semifinaler blive spillet fra klokken 14.30.

Søndag spilles DM-finalerne for damer og herrer samtidig med start fra klokken 10.00. Der spilles ikke bronzekampe.

Der er fri entré til hele Medaljespillet. Dansk Tennis Forbund er tilbage fredag med en optakt, hvor vi dykkerne nærmere ned i alle matchups, når holdene har indgivet deres holdopstillinger til semifinalerne.

Oprykkerne er fundet

Den forgangne weekend bød ikke kun på afslutningen af Elitedivisionens grundspil. Også 1. divisionerne fandt sine vindere og dermed oprykkerne til næste indendørssæson.

Mens herrerne fra Sønderborg rykker ned fra Elitedivisionen, sikrede klubbens damer sig en tur den modsatte vej. Den nærmeste udfordrer har været Aalborg, som er rykket op udendørs. Men Sønderborg vandt det indbyrdes opgør med 4-2 i femte runde, hvilket blev afgørende.

I 1. division øst er Arbejdernes Tennisklub gået ubesejret gennem rækken og kan se frem til større udfordringer i næste indendørssæson.

Hos herrerne blev det til nedrykning for Århus 1900 og Sønderborg. Fra vest bliver det i stedet Skovbakken, der tager turen op i Elitedivisionen. Holdet overkom to nederlag i sæsonen i golden matchtiebreak ved at supplere med hele fire gange 6-0.

Sidste nye elitedivisionshold bliver KFUM. Holdet med base i Emdrup vandt alle syv kampe i landets næstbedste række.

Overblik

Semifinaler damer

  • KB – B.93
  • HRT – Gentofte

Spilles lørdag den 11. marts kl. 9.00.

Semifinaler herrer

  • KB – Lyngby
  • HRT – B.93

Spilles lørdag den 11. marts kl. 14.30.

Finaler

Spilles søndag den 12. marts kl. 10.00.