Løchte om Davis Cup-modstander: ”Virkelig svær lodtrækning”

Danmark skal på udebane mod Kasakhstan til september i Davis Cup. Frederik Løchte Nielsen vurderer, at kun Serbien med Novak Djokovic havde været en hårdere lodtrækning.

August Holmgren og Johannes Ingildsen vandt den vigtige double mod Mexico. Nu gælder det næste gang Kasakhstan.

I den forgangne weekend vandt Danmarks Davis Cup-herrer en fornem 3-1 sejr på udebane mod Mexico i 1600 meters højde i Guadalajara. Det har booket danskerne en billet til lidt højere landsholdsluftlag i september.

Her står den nemlig på World Group I, der er det næsthøjeste niveau i den verdensomspændende Davis Cup-turnering. Samme niveau spillede Danmark på sidste september, hvor det dog blev til et nederlag på hjemmebane mod Brasilien.

Torsdag var der så lodtrækning til World Group I på det internationale tennisforbunds kontor i London. Danmark var useedet i lodtrækningen, så der var på forhånd lagt op til, at det blev en svær opgave.

Det kom til at holde stik. Modstanderen bliver nemlig Kasakhstan. En lodtrækning skulle herefter afgøre, om det blev en ude- eller hjemmekamp for danskerne. Den faldt ud således, at Kasakhstan fik hjemmebane.

Kampen spilles enten den 13.-14. september eller 14.-15. september. Der er op til værterne at vælge datoer, ligesom de også må vælge spilleunderlag.

“Det er en virkelig svær lodtrækning. Det er næsten den hårdeste lodtrækning på papiret. Det er kun lige Serbien med Novak Djokovic, som kunne være sværere blandt de mulige modstandere,” siger Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

”Det gælder både rejsemæssigt og logistisk, men bestemt også med deres spillere. De har et stærkt hold i både single og double. Selv uden Bublik (Alexander Bublik red.) var de ekstremt tæt på at slå Argentina i Argentina, som er en af de sværeste udebaner, man kan være på. Så det siger jo noget om holdets dybde og kvalitet, og det bliver en svær opgave,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Her henviser han til, at den afgørende kamp 5 mellem Argentina og Kasakhstan i weekenden blev afgjort i tredje sæts tiebreak.

Vinder Danmark over Kasakhstan, spiller Danmark Davis Cup Qualifiers til Davis Cup Finals i starten af 2025. Taber Danmark til Kasakhstan, skal holdet i stedet spille World Group I Play-offs samme tid næste år – altså samme niveau som den nylige kamp mod Mexico.

På trods af den store sportslige udfordring ser Frederik Løchte Nielsen også lyspunkter ved lodtrækningen

“Vi glæder os til opgaven. Det bliver vildt spændende for vores spillere og en udfordring at måle sig med nogle af de bedste spillere i verden,” siger han.

Danmark og Kasakhstan har aldrig tidligere mødt hinanden i Davis Cup, hvor Kasakhstan har deltaget som selvstændig nation siden 1995. På verdensranglisten er Kasakhstans to bedst placerede spillere Alexander Bublik (ATP: 23) og Alexander Shevchenko (ATP: 56).

Se den fulde lodtrækning for Davis Cup World Group I og II.

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen foregår i World Group I. Vinder Danmark over Kasakhstan, spiller Danmark Davis Cup Qualifiers til Davis Cup Finals i starten af 2025. Taber Danmark til Kasakhstan, skal holdet i stedet spille World Group I Play-offs samme tid næste år – altså samme niveau som den nylige kamp mod Mexico.

FORSTÅ DAVIS CUP-SYSTEMET

Hvert år er en ny sæson i Davis Cup-sammenhæng. Det ypperste er Davis Cup Finals med deltagelse af 16 nationer. Til Finals spilles der indledende puljer i september. Nummer et og to i de fire puljer går videre. Kvart-, semi- og finaler spilles i november.

I starten af året spilles der kvalifikationskampe til Davis Cup Finals. Samtidig spilles der play-offs om deltagelse på de lavere niveauer – World Group I og World Group II. Vinderne af kvalifikationskampene kvalificerer sig til Finals. Taberne skal spille World Group I mod vinderne af World Group I play-offs.

Hvis Danmark vinder hele vejen – kampen mod Kasakhstan, og kvalifikationskampen i foråret 2025 – vil holdet være med ved Davis Cup Finals i 2025.

Team sponsor: STATE drinks