Løchte om Holger: Han vil blive ved med at forbedre sig

Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, tror på, at Holger Rune vil kæmpe med om grand slam-titler i det kommende år. Det siger han, efter den 19-årige søndag tabte finalen ved ATP-turneringen i Basel.

Efter endnu en uge med imponerende tennis måtte Holger Rune se sig slået i finalen ved ATP 500-turneringen Swiss Indoors Basel. Canadas Felix Auger-Aliassime tog sin tredje turneringssejr i træk, da han vandt finalen med 6-3, 7-5.

På forhånd var det to lange sejrsstimer, der var oppe mod hinanden. Holger Rune havde vundet ni sejre i træk, mens modstanderen var noteret for 12 på hinanden følgende sejre. Desværre blev det søndag Holger Rune, som måtte se sin stime blive brudt.

Alligevel er den danske Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, fyldt med rosende ord, når han skal beskrive Holgers spil.

”Når han er i det humør, han er i lige i øjeblikket, så er han forfærdelig at spille imod. Han er god på baglinjen, han er god i det offensive, han har en tydelig forståelse for, hvordan han skal afgøre pointene, og han giver ikke nogen billige point væk,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Brudt for første gang

Holger Rune var inden finalen ikke blevet brudt en eneste gang i turneringen. Men den statistik fik Auger-Aliassime sat en effektiv stopper for i kampens tredje parti. Det break var nok til, at canadieren kunne holde hjemme og vinde første sæt med 6-3.

I andet sæt blev kampen mere tæt. Holger Rune havde breakmuligheder undervejs frem til stillingen 5-5. Men i stedet blev det Auger-Aliassime, der brød serv efter et langt serveparti. Den 22-årige servede herefter kampen i hus på sin tredje matchbold.

Første dansker i top-20

Finalen i Basel var den tredje i træk på ATP-touren for Holger Rune og den fjerde i sæsonen. De fremragende resultater bærer ham på mandag op i top-20 på verdensranglisten som den første danske herrer nogensinde.

Helt nøjagtigt vil KB-spilleren indfinde sig som nummer 18, når ATP-listen opdateres mandag.

”Han er 19 år gammel, så han vil blive ved med at forbedre sig. Og det er derfor, det er så spændende. Han er top-20 i verden nu og har stadig plads til at forbedre sig,” siger Frederik Løchte Nielsen.

”Han har hele tiden øjne og ører åbne. Han lader sig ikke slå ud. Hvis han lige får et par nederlag, så kommer han stærkere tilbage.”

Frederik Løchte glæder sig til at følge Holger Rune fremover. Davis Cup-kaptajnen forventer, at den 19-årige vil kæmpe med om de helt store titler allerede i 2023.

”Jeg ser det sådan, at den generation, han er oppe imod, er rigtig god for Holger, fordi jeg synes, at han er bedre end alle de andre. I grove træk kommer det til at være ham og Carlos (Alcaraz red.) de næste mange år. Holger kommer til at konkurrere om slams og masters 1000-turneringer i det kommende år,” siger Frederik Løchte Nielsen, der udover tjansen som landsholdskaptajn også er træner på Dansk Tennis Forbunds elitemiljø.

To turneringer tilbage i år

Næste opgave for Holger Rune kommer allerede i den kommende uge, hvor han er med i den store Masters 1000-turnering i Paris. Her møder han veteranen Stan Wawrinka.

Efterfølgende har Holger kun en enkelt turnering på programmet. Holger Rune har for længst kvalificeret sig til Next Gen ATP Finals, som er sæsonfinalen for spillere under 22 år.

Her kan Holger formentlig se frem til at møde op som førsteseedet, idet de to seneste vindere af turneringen, Carlos Alcaraz og Jannik Sinner, allerede har meddelt, at de ikke stiller op i Milano.