Medaljespil: Maria Jespersen vil have guldet til Gentofte igen

I weekenden skal der kåres danske mestre i holdtennis. Gentoftes Maria Jespersen tror på, at det kan blive til en gentagelse af sidste års mesterskab. Og denne gang kan det måske kombineres med guld til klubbens herrer.

Maria Jespersen har trænet hårdt de seneste uger for at være klar til Medaljespillet i Elitedivisionen.

Elitedivisionen har haft fart på siden sommerferiens afslutning. Tre runder på kun to weekender fik skåret feltet ind til fire semifinalister, som i den kommende weekend skal kæmpe om ædelt metal.

Gentoftes forsvarende danske mestre hos kvinderne ramte ikke august måneds slutspurt på bedste vis. De indkasserede et 1-5 nederlag til KB i femte runde, som var hovedårsag til, at holdet måtte se sig overhalet af Birkerød i Grundspillet.

Netop de to hold møder hinanden i en semifinale, der er en gentagelse af sidste års finale. Samtidig spiller Grundspillets tophold KB mod Hørsholm-Rungsted.

Vi tog en snak med Gentoftes Maria Jespersen forud for weekendens Medaljespil i HIK.

I er forsvarende mestre, men sluttede ”kun” som nummer tre i Grundspillet. Hvordan vurderer du Gentoftes chancer for at vinde DM?

”Nu hvor de fire hold er fundet til medaljespillet, så starter vi egentlig helt forfra. Alle har chancer for at tage guldet, og det afhænger af holdenes niveau på dagen. Selvom vi er forsvarende mestre, så har vores sæson i grundspillet ikke været lige så stabil som sidste år. Vi har haft en del udfordringer, og vi har skulle kæmpe lidt mere, end vi plejer, for at finde tilbage til vores niveau. Vi har trænet hårdt, så hvis vi alle rammer den godt i weekenden, så kan vi godt tage guldet igen.”

Medaljespillet er en intens omgang med mange kampe på én weekend. Hvordan er din personlige form pt?

”Det er nemlig en meget intens omgang, og det kulminationen på det hele. Personligt har min sæson ikke været den bedste, da jeg har haft prioriteret anerledes og haft fokus på andre ting. Men i de sidste par uger har tennis haft min fokus, så jeg er i så god form, som jeg kan være alt taget i betragtning. Jeg er heldigvis skadesfri, og jeg har fundet glæden tilbage på banen, så nu ser jeg egentlig bare frem til en fantastisk weekend med mine holdkammerater.”

Gentoftes damehold er lidt af en ”family affair” med dig og dine kusiner Helena og Emilie. Hvad betyder det at kunne dele de her oplevelser med familien?

”Ja, vi er en del familiemedlemmer på holdet. Det betyder rigtig meget for mig at kunne dele disse oplevelser med mine kusiner, og det bliver også hårdt for os (Emilie og mig), når Helena skal på college i San Diego. Jeg føler dog, at vi har rammerne i GTK til at skabe en familiefølelse blandt alle spillerne, og det er det, der betyder noget i den sidste ende.”

Jeres herrerhold vandt Grundspillet. Hvad vil det betyde for klubben, hvis I gør rent bord på søndag?

”Vores drenge har været fantastiske i år, og de har repræsenteret klubben på den bedst tænkelige måde. De har hele sæsonen kæmpet for netop dette øjeblik. Hvis de kan få hevet guldet hjem, vil det være første gang i klubbens historie. Hvis vi piger så også skulle gå hen og vinde guldet, så ville det nok være det største for os alle sammen. Vi glæder os alle til weekenden, og vi er klar på at give den alt, hvad den kan trække, så vores drøm kan gå i opfyldelse.”

Man kan kun tilslutte sig Maria Jespersen, når hun glæder sig til weekenden. Semifinalerne begynder lørdag klokken 11.00, mens finaler og bronzekampe spilles søndag fra samme tid.

Har du ikke mulighed for at være til stede i HIK, kan du følge løbende med på tennis.dk eller i Tournament Software.