Medaljespil: Semifinalerne bliver heftige

Highlightet af et direkte opgør mellem Holger Rune og Christian Sigsgaard er der lagt op til et brag af en semifinaledag ved Medaljespillet, der afvikles lørdag på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej.

Holger Rune står overfor Davis Cup-holdkammeraten, Christian Sigsgaard ved Medaljespillet. Foto: Srdjan Stevanovic

Der er garanti for fremragende og dramatisk tennis lørdag og søndag på KB’s anlæg, når Medaljespil HEAD DTF Holdturneringen ude 2020 løber af stablen. Det vrimler med danske stjerner i holdenes opstillinger til lørdagens semifinaler.

Vi stiller skarpt på de to semifinaler hos henholdsvis damerne og herrerne. Her kan du også læse, hvem der spiller singlerne for holdene i semifinalerne.

Semifinale herrer: KB mod Lyngby

I en gentagelse af sidste års bronzekamp tørner hjemmeholdet KB sammen med Lyngby. Sæsonens indbyrdes opgør måtte ud i en Golden Matchtiebreak, før vinderen blev fundet. Men til denne semifinale stiller begge hold anderledes op, så det kan være svært at vide, hvad man kan udlede af grundspillets opgør.

Lyngby har brugt et wild card på Mikael Torpegaard. Men landets højest rangerede spiller er ikke på i singleopstillingen til semifinalen.

Head to head

Klub: KB Lyngby
1. single: Søren Hess-Olesen Frederik Løchte Nielsen
2. single: Johannes Ingildsen Simon Freund
3. single Benjamin Hannestad Philip Hjorth
4. single Carl Emil Overbeck Nicolai Ferrigno
Placering i Grundspillet: 1 4
Flest kampe i sæsonen: Johannes Ingildsen (11) Nicolai Ferrigno (14)
Flest sejre i sæsonen: Johannes Ingildsen (9) Løchte/N. Ferrigno (9)
Benyttede spillere: 8 7
Placering 2019: Bronze 4
Wild card: Mikael Torpegaard

KB’s normale førstemand, Eric Vanshelboim, når ikke hjem og bliver en del af singleopstillingen lørdag, idet han ikke kan nå hjem i tide fra deltagelse ved en 15.000$-turnering i Ukraine. Derfor glider Carl Emil Overbeck i stedet ind i holdopstillingen, mens de øvrige singler rykkes et hak op.

Benjamin Hannestad hos KB har set stærk ud efter sommerferien, hvor han er ubesejret i otte kampe på stribe.

Hos Lyngby har Frederik Løchte Nielsen og Nicolai Ferrigno hevet flest point hjem i løbet af sæsonen. Nicolai Ferrigno har lige som sidste sæson spillet 14 ud af 14 mulige kampe i grundspillet.

Desuden er det værd at bide mærke i, at svenske Simon Freund med seks sejre endnu har til gode at tabe i Elitedivisionen.

Semifinale herrer: Gentofte mod HIK

HIK er tilbage i Medaljespillet efter at have misset kvalifikationen sidste år. Semifinalen bliver et interkommunalt opgør med potentiale til at blive et sandt brag.

Gentofte råder i Christian Sigsgaard og August Holmgren over Elitedivisionens to mest vindende spillere. Til gengæld har HIK spandevis af rutine på 3. og 4. single i form af de tidligere Davis Cup-spillere Thomas Kromann og Christoffer Kønigsfeldt.

Head to head

Klub: Gentofte HIK
1. single: Christian Sigsgaard Holger Rune
2. single: August Holmgren Rafa Miralles
3. single Philip Ørnø Thomas Kromann
4. single Jesper Andi Jørgensen Christoffer Kønigsfeldt
Placering i Grundspillet: 2 3
Flest kampe i sæsonen: August Holmgren (14) Christoffer Kønigsfeldt (13)
Flest sejre i sæsonen: Christian Sigsgaard (12) Holger Rune (10)
Benyttede spillere: 7 7
Placering 2019: Sølv 5
Wild card: Andre Göransson

Mange øjne vil uden tvivl være rettet mod 1. singlen mellem Christian Sigsgaard og Holger Rune. Udover at kunne blive en tenniskamp på højt internationalt niveau, er det også en nøglekamp i holdkampen.

Begge spillere er ubesejrede i single i årets Elitedivision. Det skyldes blandt andet, at HIK ikke havde Holger Rune til rådighed, da de to hold mødte hinanden i grundspillet.

Semifinale damer: Gentofte mod Lyngby

Uden Gentoftes sædvanlige 2. single, Maria Jespersen, slog holdet i sidste spillerunde Lyngby med 5-1. Det har uden tvivl været medvirkende til, at Gentofte som vinder af grundspillet har valgt Lyngby som modstander i semifinalen.

Head to head

Klub: Gentofte Lyngby
1. single: Emilie Francati Elena Jamshidi
2. single: Maria Jespersen Natascha Schou
3. single Helena Francati Charlotte Ellegaard
4. single Olivia Malm Malene Stripp
Placering i Grundspillet: 1 4
Flest kampe i sæsonen: Emilie/Helena Francati (14) Elena Jamshidi (14)
Flest sejre i sæsonen: Maria Jespersen (12) Malene Stripp (10)
Benyttede spillere: 8 9
Placering 2019: Sølv Vandt 1. division øst
Wild card: Eva Dyrberg

Malene Stripp har været Lyngbys mest indbringende spiller rent pointmæssigt i denne sæson, og hun stod da også for Lyngbys enlige sejr over Gentofte i syvende runde.

Gentofte føres som så ofte før an af familiedynastiet Francati/Jespersen, der har blikket solidt rettet mod endnu en DM-finale. Desuden har Gentofte brugt deres wild card på rutinerede Eva Dyrberg, der kan komme i spil som joker i en double i løbet af Medaljespillet.

Semifinale damer: KB mod HRT

KB fortsætter i samme opstilling, som holdet har stillet med i hele sæsonen. Klubben har brugt deres wild card på Clara Tauson, der torsdag desværre røg ud af WTA-turneringen i Prag i 4. runde. Tauson er dog ikke på holdkortet som singlespiller lørdag.

Dermed er begge hold i samme opstilling, som da de i næstsidste spillerunde var ude i en Golden Matchtiebreak for at afgøre, hvem der var bedst på dagen.

Head to head

Klub: KB HRT
1. single: Mai Grage Julita Saner
2. single: Karina Ildor Jacobsgaard Johanne Svendsen
3. single Julie Noe Ida Hasselbalch
4. single Rebecca Munk Mortensen Mille Mørk
Placering i Grundspillet: 2 3
Flest kampe i sæsonen: Grage/Mortensen (14) Svendsen/Hasselbalch (14)
Flest sejre i sæsonen: Julie Noe (11) Svendsen/Hasselbalch (9)
Benyttede spillere: 6 6
Placering 2014: Guld 4
Wild card: Clara Tauson

I grundspillets indbyrdes opgør tog HRT sig af de to første kampe, mens KB svarede igen i de to næste, inden doublerne blev delt. Det stemmer godt overens med det faktum, at KB’s 3. single, Julie Noe, for anden sæson i træk har stået for flest sejre.

Kom og støt dine favoritter

Kom til KB Tennis på Peter Bangs vej og følg Medaljespillet fra klokken 10 både lørdag og søndag. Vi gør opmærksom på, at der på grund af corona er et loft for tilskuerkapaciteten på 350 ad gangen. Læs mere her.

Vil du gerne holde dig opdateret undervejs, så følg med på tennis.dk/medaljespil2020