Medaljespil: Stærke opstillinger i semifinalerne

Holdene i Medaljespillet har indleveret deres holdopstillinger til lørdagens semifinaler. Kom forbi KB i weekenden og nyd tennis fra øverste hylde.

Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard er 1. single for Gentofte mod Give.

Et af årets absolutte højdepunkter i tenniskalenderen står for døren. Medaljespillet er to dage med tennis på absolut højeste nationale niveau pænt krydret med international kaliber.

Vi er klar med overblikket over lørdagens semifinaler nedenfor.

Husk, at der er tv-transmission fra herrefinalen på søndag på SPORT LIVE. Fra klokken 10 vises første runde med holdenes 1. single. SPORT LIVE genoptager transmissionen fra klokken 18, hvor afslutningen på DM-finalen kan ses på kanalen.

Semifinale damer: Gentofte mod KB

Gentofte vandt det indbyrdes opgør i grundspillet med 4-2. Holdene kommer med identiske singleopstillinger, så ud fra den betragtning må Gentofte tage favoritværdigheden på sig. 

Head to head

Klub: Gentofte KB
1. single: Emilie Francati Rebecca Munk Mortensen
2. single: Maria Jespersen Vilma Krebs Hyllested
3. single: Zoe Du Pasquier Jensen Karoline Laursen
4. single: Victoria Ilena Andersen Mai Grage
Placering i Grundspillet: 1 3
Flest kampe i sæsonen: Emilie Francati/Maria Jespersen (14) Karoline Laursen (13)
Flest sejre i sæsonen: Emilie Francati (13) Karoline Laursen (8)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Emilie Francati (13/14) Karina Ildor Jacobsgaard (5/6)
Benyttede spillere: 6 8
Placering 2020: Guld Sølv
Wild card:

Karoline Laursen har stået for flest sejre i sæsonen for Frederiksbergklubben. Skal KB lave overraskelsen, kræver det formentlig også sejr til Karoline Laursen i 3. single.

Emilie Francati og Maria Jespersen har endnu en sæson vist høj klasse. Med henholdsvis 13 og 12 sejre er de rækkens to suverænt mest vindende spillere. Deres stærke evner i double bliver uden tvivl uhyre vigtige i Medaljespillet.

Læs også: Johanne og Maria ser frem til Medaljespillet

Semifinale damer: HRT mod Lyngby

HRT gjorde rent bord mod Lyngby i grundspillet. Begge hold stiller styrket op i forhold til den kamp. Især HRT har fyldt godt på i toppen, så Johanne Svendsen nu er 3. single.

Head to head

Klub: HRT Lyngby
1. single: Dea Herdzelas Elena Jamshidi
2. single: Anna Zaja Natacha Schou
3. single: Johanne Svendsen Charlotte Ellegaard
4. single: Mille Mørk Malene Stripp
Placering i Grundspillet: 2 4
Flest kampe i sæsonen: Anna Klassen (10) Natacha Schou (13)
Flest sejre i sæsonen: Anna Klassen (9) Natacha Schou (10)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Anna Klassen (9/10) Anna Gabric (6/6)
Benyttede spillere: 12 8
Placering 2020: 4 Bronze
Wild card: Anna Zaja

HRT har brugt et wild card på at få tyske Anna Zaja (WTA: 315) med. Sammen med Dea Herdzelas (WTA: 361) udgør de en frygtindgydende et-to-kombination i toppen af hørsholmholdet.

Semifinale herrer: KB mod HIK

KB gik ubesejret gennem grundspillet. Det resulterede blandt andet i en sejr på 5-1 over HIK for halvanden uge siden. Holdet har Eric Vanshelboim hjemme i forhold til det opgør, og i det hele taget ser bredden på KB-truppen skræmmende ud.

Head to head

Klub: KB HIK
1. single: Eric Vanshelboim Sebastian Grundtvig
2. single: Johannes Ingildsen Valdemar Pape
3. single: Simon Friis Søndergaard Christoffer Kønigsfeldt
4. single: Benjamin Hannestad Rafa Miralles
Placering i Grundspillet: 1 4
Flest kampe i sæsonen: Carl Emil Overbeck (12) Valdemar Pape (14)
Flest sejre i sæsonen: Carl Emil Overbeck/Philip Hjorth (11) Valdemar Pape (6)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Philip Hjorth (11/11) Filip Bergevi (5/8)
Benyttede spillere: 9 7
Placering 2020: Guld Sølv
Wild card: Thomas Kromann

HIK er til gengæld uden svenske Filip Bergevi på toppen. Dermed skal meget gå op i en højere enhed for HIK med Sebastian Grundtvig og Valdemar Pape på toppen.

Vi tog en snak med den dobbelte DM-vinder, Valdemar Pape, forud for hans første Medaljespil som aktiv.

KB har set stærke ud i grundspillet. Hvad nøglen for jer, hvis I skal besejre dem i semifinalen?

”KB har et super stærkt hold, som vi også så, da vi mødte dem for halvanden uge siden. Hvis vi skal slå KB, er der ingen tvivl om, at vi skal spille op til vores bedste. Desuden skal vi også vinde udenfor banen ved at være gode til at bakke hinanden op og støtte dem, der står på banen. Det er vigtigt, at vi tør gå efter at vinde vores kampe for at give os selv en chance for at komme i finalen,” siger Valdemar Pape.

Valdemar Pape skal forsøge at følge op på sin personlige succes, når HIK lørdag møder KB.

Det bliver det første Medaljespil, hvor du for alvor skal i aktion. Hvad ser du mest frem til ved Medaljespillet?

”Jeg har set en del slutspil de seneste år, og der er altid rigtig god stemning. Det glæder jeg mig til at opleve. Jeg glæder mig også til at spille nogle gode kampe. Mange af de bedste tennisspillere i Danmark er med, så der er garanti for rigtig gode og underholdende kampe,” siger han.

Sidste år havde du frit udsyn til dramaet i DM-finalen, der blev afgjort i Golden Matchtiebreak. Stemningen var elektrisk ved den lejlighed. Hvad vil det betyde for dig, hvis du kan spille i en lignende stemning?

”Der var fedt at overvære den stemning, der var sidste år både i vores semifinale og finale. Det skaber mere intensitet og dramatik, så det vil selvfølgelig være superfedt at spille i sådan en kulisse igen i år. Desuden er det altid dejligt, når tennisevents i Danmark kan tiltrække mange tilskuere,” siger Valdemar Pape.

Semifinale herrer: Give mod Gentofte

For kun en uge siden mødtes de to hold i Gentofte. Her tog hjemmeholdet en sejr på 4-2. I forhold til den kamp har Gentofte udskiftet Oskar Brøstrøm Poulsen med Jesper Andi Jørgensen i deres opstilling.

Give har Michel Dornbusch med på 4. single, mens Marco Kirschner tidligst kommer i spil i doublerne.

 Head to head

Klub: Give Gentofte
1. single: Anders Grinderslev Christian Sigsgaard
2. single: Florian Barth August Holmgren
3. single: Patrick Kristensen Jesper Andi Jørgensen
4. single: Michel Dornbusch Philip Ørnø
Placering i Grundspillet: 2 3
Flest kampe i sæsonen: Anders Grinderslev (14) Oskar Brostrøm Poulsen (14)
Flest sejre i sæsonen: Anders Grinderslev (9) Oskar Brostrøm Poulsen (9)
Højeste sejrsprocent (minimum 6 kampe): Michel Dornbusch (5/6) Christian Sigsgaard (7/8)
Benyttede spillere: 9 8
Placering 2020: 5 Bronze
Wild card:

For to år siden chokerede Give tennisdanmark ved at nappe DM-guld. Sidste år blev de lige nøjagtig sorteper i kampen om pladserne i Medaljespillet. Men nu er de tilbage og klar til at holde den jyske fane højt.

Lars Baes, holdkaptajn i Give, har været med til det hele. Vi tog temperaturen på Give forud for weekendens Medaljespil.

Hvor meget betyder kampen mod Gentofte i sidste spillerunde af Grundspillet, som I tabte med 4-2?

”Absolut ingenting. Vi har talt om sidste uges kamp, men hverken spillerne eller jeg har tillagt den nogen som helst betydning,” siger Lars Baes.

Lars Baes skal forsøge at coache Give frem til klubbens andet sæt DM-medaljer i weekenden.

Det er ingen hemmelighed, at I drømmer om at gentage succesen fra 2019 og vinde DM for hold. Hvad skal lykkes for jer til Medaljespillet, hvis det skal ske?

”Først og fremmest har vi brug for at skabe en ekstremt god stemning på holdet i weekenden. Jo gladere spillere vi har med, des bedre præsterer de. På banen skal vi turde spille frit og nyde, at vi endelig er med ved slutspillet igen,” siger han.

”Derudover stilles der større krav til mine spillere end til de andre klubbers, da vi modsat vores modstandere ikke har en coach siddende på hver kamp. Derfor skal flere af mine spillere mobilisere overskud og energi til både at spille, coache og presse holdkammeraterne. Det er vildt hårdt at skulle være aktivt på i så lang tid i træk, mens vores modstandere kan trække vejret og restituere lidt mere mellem kampene,” uddyber Lars Baes.

Hvem ser du som jeres største konkurrent i Medaljespillet – og hvorfor?

”KB. De har den stærkeste trup på bredden, og de har været klart det bedste hold i grundspillet. De er på papiret klar favorit til at løbe med guldet igen.”

Hvad ser du mest frem til ved Medaljespillet?

”Jeg glæder mig til at være afsted en hel weekend med holdet og andre gode folk fra Give, hvor alt bare handler om tennis. Jeg glæder mig til den seriøsitet, der er forbundet med slutspillet – fra både arrangører og de deltagende klubber. Jeg glæder mig til at se ilden i spillernes øjne, og jeg glæder mig til at se dem elske at spille tennis. Og så glæder jeg mig til at se en masse tilskuere på KB’s anlæg,” siger Lars Baes.

Kom og støt dine favoritter

Der er fri entré, så læg endelig vejen forbi KB’s anlæg, hvis du vil se dansk toptennis. Du kan følge Medaljespillet på tennis.dk/medaljespil2021/ gennem hele weekenden.