Johanne og Maria ser frem til Medaljespillet

I weekenden afgøres danmarksmesterskabet for hold ved Medaljespillet på KB. Vi har fanget to af Elitedivisions profiler til en snak forud for final 4-stævnet.

Johanne Svendsen er en af de største profiler ved Medaljespillet, hvor hun skal forsøge at skaffe guldet til HRT.

Den ene har skabet fuld af guldmedaljer fra tidligere Medaljespil. Den anden er sulten og fremadstormende med appetit på sit første DM-guld.

Vi har talt med Maria Jespersen fra Gentofte og Johanne Svendsen fra HRT, inden weekendens Medaljespil på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej, hvor der traditionen tro vil blive gang i den på tilskuerpladserne og grusbanerne.

Gentofte møder KB i den ene semifinale lørdag, mens HRT skal op imod Lyngby i den anden. Så Maria Jespersen og Johanne Svendsen kan første støde på hinanden i en eventuel finale – eller bronzekamp, hvis weekenden skulle skuffe for de to.

Hinandens største konkurrenter

Maria, I er forsvarende mestre og har vundet samtlige kampe i grundspillet. Er I favoritter til DM-titlen?

”Jeg vil ikke sige, at vi er klare favoritter, men vi går til slutspillet med en god portion selvtillid i bagagen efter grundspillet. Der har været mange gode og tætte holdkampe i løbet af sæsonen, men vi vil gerne vinde hver gang, vi står på banen, og til slutspillet bliver det ikke anderledes,” siger Maria Jespersen.

Hvem ser du som jeres største konkurrent i Medaljespillet?

”Jeg vil mene, at vores største konkurrent er HRT. De har haft mange forskellige spillere på holdkortet i løbet af sæsonen, og det gør dem svære at forberede sig imod. Flere af spillerne har international erfaring og er i solid kampform, hvilket gør dem til en udfordring og derfor også vores største konkurrent,” siger hun.

Johanne, hvem jeres største konkurrent?

”Jeg ser Gentofte som vores største konkurrent. De har vundet alle deres kampe i grundspillet og har stillet stærkt op både i single og double i hele sæsonen,” siger Johanne Svendsen.

Sammenhold er nøglen til sejr

Hvad er vigtigt for jer, hvis HRT skal gå hele vejen og vinde guld?

”Det er nogle gode spillere, vi skal op imod, så det er vigtigt, at vi kan ramme vores topniveau og kan stille nogle stabile og stærke doubler gennem hele weekenden,” siger hun.

Og Maria, jeg vil gerne høre dig om det samme. Hvad er nøglen for jer, hvis I skal vinde Medaljespillet?

”Nøglen for os er sammenhold, god energi og en lille smule held. Vi har en bred trup med meget erfarne spillere og nye fremadstormende unge, der skal stå i deres første slutspil udendørs. Vi har alle trænet hårdt og kæmpet sammen, og nu skal det hele helst gå op i en højere enhed til slutspillet. Hvis vi rammer vores topniveau, både individuelt og som hold, bliver vi svære at slå,” siger Maria Jespersen.

Tilbage til Johanne. Du har opnået stor personlig succes i år med både sejr på juniortouren og senest titlen ved ITF World Tennis Tour i Vejle. Hvordan er det anderledes, når man spiller for et hold end normalt, hvor du spiller for dig selv?

”Det er anderledes, fordi man pludselig skal tænke på et helt hold og ikke bare én selv på banen. Man spiller for tre-fire andre piger og også en hel klub. Der er mere at repræsentere, hvilket kan gøre det sjovere, når man vinder. Der er en stor fællesskabsfølelse, når man gør noget som et hold, så det er sjovt også at spille holdkampe en gang imellem.”

Artiklen fortsætter under billedet.

Maria Jespersen (nr. 2 fra venstre) havde det store smil fremme sidste år, da Gentofte havde sikret sig DM-pokalen.

Vildt god stemning

Hvad ser du mest frem til ved Medaljespillet?

”Slutspillet er altid sjovt, da mange af de bedste spillere i Danmark er samlet ét sted. Stemningen er også vildt god, fordi der kommer så mange tilskuere og hepper. Det gør det også sjovere for os spillere, når der bliver gjort så meget ud af arrangementet,” siger Johanne Svendsen.

Den får du også, Maria. Hvad ser du mest frem til ved Medaljespillet?

”Personligt ser jeg altid frem til slutspillet, da det er kulminationen på hele sæsonen og en af grundene til, at jeg stadig spiller tennis. Det er en weekend fyldt med glæde, nerver og spænding, hvor vi kæmper sammen med vores drenge om medaljerne til GTK. Det er sport, når det er bedst, og jeg er helt tosset med sport! Derudover giver slutspillet os mulighed for at være sammen som ét stort hold, og det trænger vi alle til efter halvandet år med restriktioner, forsamlingsforbud og små sociale bobler,” siger den rutinerede Billie Jean King-spiller.

Du kan følge Medaljespillet på tennis.dk/medaljespil2021/ gennem hele weekenden. Der er fri entré, så læg endelig vejen forbi KB’s anlæg, hvis du vil se dansk toptennis.