Medaljespil: Tætte forestillinger i herrernes semifinaler

KB’s herrer tilsluttede sig dameholdet som DM-finalister efter en drabelig dyst med HIK. De møder HRT, som slog Århus 1900 med 4-1.

Anders Grinderslev (th.) fra KB er stadig ubesejret i denne sæson i Elitedivisionen.

Herrernes semifinaler ved Medaljespillet var fyldt med tætte kampe. Men da røgen lettede, stod KB og HRT klar til at spille DM-finale søndag. Den kamp spilles fra klokken 12.30.

Inden da spilles damernes finale mellem KB og Gentofte. Den kan ses direkte på SPORT LIVE fra klokken 9.

HIK og Århus 1900 må tage til takke med at spille om bronzen søndag.

Lige til det sidste

KB og HIK stod helt lige efter singlerne. Den dobbelte danmarksmester Valdemar Pape tog karrierens vel nok største skalp, da han slog KB’s Markus Eriksson. Simon Friis Søndergaard udlignede ved at besejre Thomas Kromann 7-6, 7-5.

Anders Grinderslev, der gik ubesejret gennem grundspillet, fulgte sikkert op på den statistik med en gevinst på 6-3, 6-0 mod Christoffer Kønigsfeldt. Men Kønigsfeldts bror, Alexander, sled Søren Hess-Olesen op på fjerdesinglen med cifrene 7-5, 6-3.

Begge doubler bøljede frem og tilbage. I 2. double var fordelen dog som oftest hos KB’erne Søndergaard og Grinderslev. De to fik lukket opgøret mod Thomas Kromann og Alexander Kønigsfeldt med 6-4, 6-4.

I 1. doublen var Jonas Zacho Larsen kommet ind ved siden af Markus Eriksson. Den duo tog første sæt med 6-3 mod Pape og Christoffer Kønigsfeldt. KB’erne fik også tvunget andet sæt ud i en tiebreak efter at en dramatisk affære, hvor de kom tilbage fra 3-5 og en lysafbrydelse i hallen.

Men i andet sæts tiebreak var momentum på HIK’ernes side, der således holdt liv i håbet om en Golden Matchtiebreak. Det håb blev slukket, da Eriksson og Zacho stjal teten og lukkede sættet med 10-6.

HRT stærkest

Århus 1900 og HRT havde spillet en uhyre tæt dyst i grundspillet, så der var lagt op til masser af spænding. Der skulle også matchtiebreak til at afgøre tre ud af fire singler. Den udveksling kom HRT bedst ud af.

Matteo Viola og Friedrich Klasen slog henholdsvis Stefan Seifert og Andreas Bjerrehus på 1. og 3. single, mens Alexander Lykou besejrede Henrik Heise Korsgaard på 2. single.

Friedrich Klasen (HRT) viste mange eksempler på sine gode hænder mod Andreas Bjerrehus.

På fjerdebrættet var Maxim Landa til gengæld relativt overbevisende i sin sejr på 6-3, 6-4 over Anders Holm. Dermed var HRT på 3-1 og skulle kun bruge en enkelt sejr i doublerne.

Det budskab stod lysende klart for Viola og Heise Korsgaard i 1. doublen. De vandt første sæt med 6-3 og trykkede ekstra på speederen i andet. Ved 5-2 omsatte de første matchbold i egen serv til en tur i DM-finalen søndag.

RESULTATER

KB – HIK 4-2

 1. Markus Eriksson –Valdemar Pape6-4, 3-6, 6-10
 2. Simon Friis Søndergaard– Thomas Kromann 7-6, 7-5
 3. Anders Grinderslev– Christoffer Kønigsfeldt 6-3, 6-0
 4.  Søren Hess-Olesen –Alexander Kønigsfeldt 5-7, 3-6
 5. Markus Eriksson/Jonas Zacho Larsen– Valdemar Pape/Christoffer Kønigsfeldt 6-3, 6-7, 10-6
 6. Simon Friis Søndergaard/Anders Grinderslev– Thomas Kromann/Alexander Kønigsfeldt 6-4, 6-4

Århus 1900 – HRT 1-4

 1. Stefan Seifert – Matteo Viola3-6, 6-4, 7-10
 2. Alexander Lykou– Henrik Heise Korsgaard 3-6, 7-6, 10-7
 3. Andreas Bjerrehus – Friedrich Klasen 1-6, 7-6, 6-10
 4. Anders Holm – Maxim Landa 3-6, 4-6
 5. Stefan Seifert/Andreas Bjerrehus – Matteo Viola/Henrik Heise Korsgaard 3-6, 2-6
 6. Alexander Lykou/Christoffer Nørby – Friedrich Klasen/Maxim Landa 6-6 ikke færdigspillet