Mere Fed Cup-succes: Ny dansk sejr

Danmark besejrede onsdag Portugal i sin anden gruppekamp og kan nu selv afgøre, om der skal spilles om oprykning fredag.

God grund til danske krammere. For anden dag i træk var der sejr på Fed Cup-menuen. Foto: Det finske tennisforbund/Joonas Ojala

En fornem holdpræstation.

Sådan må man betegne den danske indsats, der blev lagt for dagen i Danmarks anden gruppekamp til Fed Cup.

Tirsdag var værterne fra Finland blevet besejret i åbningsopgøret, og heller ikke Portugal kunne hamle om med de hårdtslående danske tenniskvinder.

Danmark har dermed bragt sig i en ønskeposition, hvor der torsdag er lagt op til et brag mod Egypten i den tredje og sidste gruppekamp. Her kan danskerne selv kan afgøre, om der skal spilles om oprykning fra Europa/Afrika Gruppe II fredag.

Sikre single-sejre og dansk hattrick
Karen Barritza lagde tonen for Danmarks præstation, der osede af overskud fra første bold. Hun gav blot et parti væk mod portugisiske Ines Murta og gav Danmark en perfekt start på dagen med en sikker sejr.

“Det var en rigtig god kamp ovenpå i går. Jeg fik afsluttet og startet begge sæt overbevisende, og jeg føler, at kampformen er opadgående. Det er jeg rigtig glad for,” siger Barritza.

Clara Tauson fortsatte med at synge med på den succesfulde tone i sit opgør mod Francisca Jorge. Heller ikke her fik portugiseren en chance for at komme ind i opgøret. I fuld kontrol førte Tauson fra start til slut.

“Jeg synes, banen lå lidt bedre til mig i forhold til centre court, fordi den var hurtigere. Jeg fik spillet mere aggressivt og fik afgjort boldene hurtigere, end jeg gjorde i den første kamp,” lyder det fra Tauson

Med 2-0 oppe var den samlede danske sejr i hus, og derfor var double-kampen blot af formel karakter.

Det ændrede dog ikke på, at Emilie Francati og Maria Jespersen, der sørgede for den samlede sejr mod Finland, gik disciplineret og fokuseret til opgaven. Med solidt spil fuldendte makkerparret det danske hattrick mod Portugal efter flot fight.

“Det var en lige så fed kamp som mod Finland. Vi stod overfor et godt par, og Emilie og jeg følte, vi kunne træne på nogle ting,” siger Maria Jespersen, der godt kan mærke de sidste dages medvind i de danske sejl.

“Fællesskabet og selvtilliden er helt, som den skal være. Det har den været helt fra starten. Det giver noget ekstra, at vi har vundet de sidste par dage, men vi er klar til at give den mindst lige så meget gas mod Egypten torsdag.”

Resultater onsdag: 
Danmark – Portugal 3-0
Karen Barritza – Ines Murta 6-1, 6-0
Clara Tauson – Francisca Jorge 6-1, 6-1
Emilie Francati/Maria Jespersen – Francisca Jorge/Matilde Jorge 6-4, 6-2

Truppen: Clara Tauson, Karen Barritza, Emilie Francati, Maria Jespersen, Hannah-Viller Møller

Fed Cup-kaptajn: Jens Anker Andersen

Træner: Jonas Svendsen

Fysioterapeut: Anne Dorthe Madsen

Program for Fed Cup-ugen:

Torsdag den 6. februar: Tredje puljekamp mod Egypten klokken 14 dansk tid (15 lokal tid, red.)

Fredag den 7. februar: Op- eller nedrykningskamp klokken 14 dansk tid (15 lokal tid, red.)