Møller og Møller tager guldet

Hannah Viller Møller vandt sit fjerde DM-guld. Elmer Møller tog sit første i herresingle. KB og Gentofte gjorde rent bord i double.

Hannah Viller Møller fik to guldmedaljer og en af sølv ved årets DM.

DM i tennis skød mandag DM-ugen i gang. Mere end 100 kampe senere kunne der søndag sættes et punktum for DM med fire finaler.

Damesingle var første ret på menuen. Den forsvarende mester Hannah Viller Møller fra Gentofte blev udfordret af 16-årige Mille Mørk fra HRT. I kampens begyndelse var Mørk tilsyneladende påvirket af nerver, så hun kom hurtigt bagud.

Men Mille Mørk kom bedre ind i kampen med sin store forhånd. Alligevel trak Viller Møller fra i slutningen af sættet, som hun vandt med 6-3. Gentoftespilleren forblev i føresædet i andet sæt, som hun vandt 6-2.

Dermed kunne en glad Hannah Viller Møller tilføje sin fjerde DM-titel i single til sit CV.

”Det føles rigtig godt. Jeg spillede rigtig godt i dag, så det er dejligt med en sejr. Det er dejligt at have stået i en DM-finale før. Jeg tror, at det gav en fordel,” siger 20-årige Hannah Viller Møller, der det meste af året spiller på college i Californien.

Første DM til Elmer Møller

Elmer Møller var suveræn i både semifinale og finale ved DM.

For herrernes vedkommende var det også en Møller – nemlig Elmer Møller – der kunne lade sig hylde som ny danmarksmester. Den 18-årige aarhusianer, der stiller op for KB, mødte klubkammeraten Philip Hjorth i finalen.

23-årige Hjorth var også i DM-finalen sidste år. Men han har stadig sin første udendørs DM-titel i single til gode.

Elmer Møller sad nemlig på det hele ved middagstid i Aalborg Tennisklub. De endelige cifre lød på 6-3, 6-1.

”Det er vildt fedt. Jeg var ret nervøs før i dag, så det er megafedt, at jeg endte med at vinde i dag,” siger Elmer Møller.

Alle danmarksmestre søndag vandt foruden æren et wild card til den professionelle ITF World Tennis Tour i Vejle, der spilles i uge 30.

”Jeg glæder mig vildt meget. Vi har ikke så mange futures (ITF World Tennis Tour red.), vi har i Danmark. Så dem, der er der, vil jeg altid megagerne spille. Det er altid vildt fedt at spille på hjemmebane,” siger Elmer Møller.

ITF World Tennis Tour i Vejle og ugen efter på Frederiksberg kan følges på SPORT LIVE.

Guld til Davis Cup-duo

Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen var urørlige i herredouble.

Davis Cup-spillerne Christian Sigsgaard (Gentofte) og Johannes Ingildsen (KB) levede op til favoritværdigheden i herredouble. De slog de to college-spillere Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) og Carl Emil Overbeck (KB) med to gange 6-2 i den sidste af de livestreamede kampe.

Søndagens sidst afgjorte finale var i damedouble. Her havde Hannah Viller Møller mulighed for at vinde sit tredje DM ved dette mesterskab, da hun lørdag havde vundet mixed double med Christian Sigsgaard.

Viller Møller og makkeren Emma Håkansson (HIK) kom godt fra start og vandt første sæt med 7-5 over KB-duoen Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen. Men de første seedede KB’ere kom tilbage og vandt andet sæt med 6-3.

Dermed skulle det hele afgøres i en matchtiebreak. Her hold Krebs Hyllested og Laursen hovedet koldt og udnyttede deres tredje matchbold til at sikre sig sættet med 10-8.

Dermed endte DM i Aalborg udelukkende med guldmedaljer til KB og Gentofte.

Resultater søndag

Livestream fra finalerne Streamen findes her.

Finale herresingle Resultat
Philip Hjorth, KB Elmer Møller (3), KB 3-6, 1-6
Finale damesingle
Hannah Viller Møller (1), Gentofte Mille Mørk (8), HRT 6-3, 6-2
Finale herredouble
Johannes Ingildsen (KB)/Christian Sigsgaard (Gentofte) (1) Carl Emil Overbeck (KB)/Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) (2) 6-2, 6-2
Finale damedouble
Vilma Krebs Hyllested/Karoline Laursen (KB) (1) Emma Håkansson (HIK)/Hannah Viller Møller (Gentofte) (2) 5-7, 6-3, 10-8

Finaleresultater lørdag

Finale mixed double
Hannah Viller Møller/Christian Sigsgaard (Gentofte) (1) Zoe Du Pasquier Jensen (KB)/Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) 6-1, 6-2

 

 

 

Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen tog guld i damedouble.

Gense livestream fra finalerne

Facts om DM-ugen

Årets DM i tennis er en del af DM-ugen, der er et nyt stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. DM-ugen afholdes også i Aalborg i 2023.

  • +180 danmarksmestre
  • +100 discipliner
  • 50 sportsgrene
  • 28 forbund

Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DM-ugen i samarbejde med værtsbyen Aalborg. Koordinationen sker sammen med de mange forbund, der selv arrangerer og afvikler deres DM – oftest i samarbejde med en lokal forening.

Sociale medier og app