DM i Padel – powered by Arla Protein skudt i gang til DM-ugen

Der blev kamp om finalepladserne, da DM i Padel og DM Sideevents – powered by Arla® Protein blev skudt i gang til DM-ugen. I morgen spilles de tre finaler, og her skal spillerne Tore Deleuran-Skjold, Emil Lilleøre og Betina Pedersen gøre sig klar til mere end én finale.

DM i Padel – Powered by Arla® Protein blev skudt afsted med et brag. I dagens første kamp – og semifinale – på Honnørkajen mødte Tore Deleuran-Skjold og Line Irby Pihl makkerparret Morten Hedegaard og Kitte Kry Bøttcher. Kampen var fra start intens, og langt ind i første sæt fulgtes parrene ad, før Deleuran-Skjold/Irby Pihl trak fra ved 4-4 og kunne afgøre sættet 6-4.

Der var en række nye konstellationer blandt makkerparrene i dagens kampe og det viste sig ved, at parrene skulle finde hinandens rytme i spillet. Og i andet sæt blev rytmen fundet hos Deleuran-Skjold/Irby, der ikke har spillet sammen før. Makkerparret kom hurtig foran, og de kunne tage andet sæt 6-2 uden de store problemer.

”I padel handler det om at stå side om side og finde midten. Rykker vi på de rigtige tidspunkter? Og lære hinandens vaneslag at kende. Det fandt vi ud af i andet sæt”, siger Line Irby Pihl efter kampen og uddyber:

”Vi møder Kitte og Morten, der er rutinerede spillere, men Tore og jeg formår at få ro på og få højde på vores lops og slå farten lidt ud, og slå når vi har mulighederne.”

Finalen spilles på Honnørkajen søndag klokken 11.30. Og her står Emil Lilleøre og Betina Pedersen venter på den anden side af nettet. De dominerede i deres semifinale mod Frederik Glæemose Hansen og Julia Isabella Wiese, som de afgjorde i to sæt med cifrene 6-3, 6-1.

Favoritterne videre

Tore Deleuran-Skjold spillede sig i finalen i både mix- og herrerrækken. Foro: Morten Olsen

Den ene semifinale i herrerrækken var domineret af Tore Deleuran-Skjold og Emil Lilleøre, der viste, hvorfor de var seedet et, på banerne i PadelPadel Aalborg. Derfor snuppede de første sæt uden at afgive et parti, derimod måtte de slide hårdere i andet sæt, hvor modstanderparret Rasmus Bonde og Christopher Jessen fik bidt sig bedre fast. Men i sidste ende var sejren aldrig rigtig i fare og Deleuran-Skjold/Lilleøre kunne bane vejen til finalen med cifrene 6-0, 6-4.

”Vi kommer godt fra start og får hurtigt lukket af for deres gode spilfacetter. De er rigtig gode på smashet begge to, så vi prøvede at holde den fladt, og når vi havde tvunget dem frem i banen, så spillede vi det høje lop, som gjorde, at vi kunne få nettet, og det var vores gameplan”, siger Emil Lilleøre.

I finalen møder Deleuran/Skjold makkerparret Jeppe Hay/Nikolaj Johan Thomsen, der vandt deres semifinale med cifrene 6-4 og 6-2 over Søren Frandsen og Morten Hemmersam.

Søndag efter mix-finalen, der starter kl. 11.30, spiller herrerne deres finale på Honnørkajen, som kan ses på DRTV.

Fight om dame-finalen

Julia Wiese skal spille finale efter en lang tresætter med sin makker Betina Pedersen. Foto: Morten Olsen

Kampen om finalepladserne i dame-rækken blev højintens.

I semifinalen måtte makkerparret Betina Pedersen/Julia Isabella Wiese ud i en tresætter mod Kitte Kry Bøttcher/Jannie Overgaard. Parrene sled sig ud i et tredje sæt, og der var kamp til stregen, da parrene røg ud i et tiebreak, men til sidst blev det Betina Pedersen/Julia Isabella Wiese, der kunne løfte armene over hovedet og gå fra banen som vindere. De vandt med cifrene 6-3, 2-6 og 7-6.

”Vi starter første sæt ud med at være bagud, men tænker at vi skal i gang, så det blev mere behagelig, og så i andet sæt, går det lidt op og ned. Og i tredje sæt føler jeg ikke, at vi har mange chancer for at lukke den, men det vigtigste er, at vi gør det til sidst,” siger Julia Isabella Wiese.

De skal i finalen møde Trine Bassett/Maria Pedersen, der banede deres vej til morgendagens kamp med en sejr over Liv Deleuran-Skjold/Line Irby Pihl på 6-3, 6-3.

Finalen bliver spillet på Honnørkajen og du kan se den direkte på DRTV klokken 14.30.

DM Sideevents – Powered by Arla® Protein

Dagen var også præget af DM Sideevents – Powered by Arla® Protein, hvor alle der elsker padel kunne tilmelde sig. Det hele udspillede sig hos PadelPadel Aalborg, hvor der blev livestreamet fra alle kampene. Alle fra junior U14 til Veteran 50+ havde fundet vej til centeret, der gennem dagen var velbesøgt.

Hvad end du ser finalerne på DRTV eller møder op på Honnørkajen i Aalborg, kan du få fornøjelsen af DM i Padel – Powered by Arla® Protein søndag. Mix-finalen begynder klokken 11.30, efterfulgt af en herrerfinale samt damefinale klokken 14.30.

DRTV viser alle tre finaler

Er det ikke lige aktuelt at komme forbi havnen i Aalborg, kan alle tre finaler nydes direkte på DRTV. Finalerne spilles fra klokken 11.30 søndag.

Læs mere om tv-aftalen med DR her.

Sociale medier

Vi er med hele vejen ved DM. Vil du være helt sikker på at få en ren padelkanal, kan vi anbefale Padel i Danmarks sociale medier. Så sørg for, at du følger os på:

Facts om DM-ugen

DM i Padel og DM Sideevents – Powered by Arla® Protein er en del af DM-ugen, der er et nyt stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. DM-ugen afholdes også i Aalborg i 2023.

  • +180 danmarksmestre
  • +100 discipliner
  • 50 sportsgrene
  • 28 forbund

Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DM-ugen i samarbejde med værtsbyen Aalborg. Koordinationen sker sammen med de mange forbund, der selv arrangerer og afvikler deres DM – oftest i samarbejde med en lokal forening.

Sociale medier og app