Finalefeltet ved DM-ugen er sat

Elmer Møller og Philip Hjorth gjorde sig lørdag klar til finalen i herresingle ved DM i tennis. Hos damerne gik Hannah Viller Møller og Mille Mørk videre. Guld til gentofteduo i mixed double.

Finalisterne I mixed double: Zoe Du Pasquier Jensen, Oskar Brostrøm Poulsen, Hannah Viller Møller og Christian Sigsgaard.

Søndag fra klokken 10 livestreamer Dansk Tennis Forbund fra finalerne ved DM i tennis på forbundets YouTube-kanal.

Hvad enten man ser den på nettet eller møder op i Aalborg Tennnisklub, kan man få fornøjelsen en herresinglefinale mellem KB’erne Philip Hjorth og Elmer Møller, samt damefinale mellem Mille Mørk (HRT) og den forsvarende mester Hannah Viller Møller (Gentofte).

Ved lørdagens semifinaler var der på forhånd lagt op til et brag, da seedet 3 Elmer Møller skulle møde Davis Cup-kollegaen Christian Sigsgaard (Gentofte), der var seedet 2.

Men 18-årige Møller ville det anderledes. Han sad på kampen fra start af og vandt første sæt med 6-3.

I andet sæt trykkede Elmer Møller, som oprindeligt er fra Aarhus, endnu mere på speederen, hvilket Sigsgaard ikke fandt noget modtræk for. Andet sæt endte 6-1.

Elmer Møller var i kontrol i sin semifinale.

”Jeg synes virkelig, at jeg spillede en god kamp i dag. Så jeg er bare vildt glad for at være videre,” konstaterede Elmer Møller efter semifinalen.

DM bringer det bedste ud af Hjorth

Senere på sommeren skal Elmer Møller, der ligger nummer 995 på verdensranglisten, i aktion ved den internationale ITF World Tennis Tour-turnering i Vejle.

Det samme skal hans DM-finalemodstander, Philip Hjorth. Vinderen af DM får nemlig et wild card til Vejle-turneringen. Og da Elmer Møller med al sandsynlighed er direkte inde i den turnering via sin rangering, går wild cardet Hjorth uanset finaleresultatet søndag.

I sin semifinale lørdag mødte han sin roommate fra amerikansk collegetennis, Carl Emil Overbeck. I den rene KB-semifinale kom Overbeck flyvende fra start. Med sin store serv og forhånd dominerede han fuldstændigt i første sæt, som han vandt 6-2.

Philip Hjorth skal søndag forsøge at forbedre sidste års andenplads ved DM.

Men Philip Hjorth, der også sidste år nåede helt frem til DM-finalen, holdt hovedet koldt i varmen og vandt de to næste sæt med 6-2, 6-3.

”Til DM får du lov at spille mod de bedste herhjemme, og det bringer så også det bedste ud af mig,” udtalte Philip Hjorth efter semifinalen.

Lys dag for Mille Mørk

16-årige Mille Mørk fra Hørsholm Rungsted er seedet 8 ved årets DM, der er en del af DIF’s store DM-uge i Aalborg. Derfor var Mørk også underdog i sin semifinale mod seedet 2, Karoline Laursen fra KB.

I første sæt så det styrkeforhold ud til at passe, da Karoline Laursen relativt sikkert vandt sættet med 6-2. Men Mille Mørk kæmpede sig ind i kampen og udlignede til 1-1 i sæt. I afgørende sæt var HRT-spilleren stærkest, da det talte mest og vandt 6-4.

”Jeg har lige vundet en virkelig lang kamp, hvor jeg kæmpede virkelig godt, så jeg er lettet,” sagde en glad DM-finalist efter kampen.

Mille Mørk servede sig i sin første DM-finale.

Jagter fjerde DM-titel

Mille Mørk kan se frem til alvorlig modstand i søndagens finale. På den anden side af nettet venter nemlig førsteseedede Hannah Viller Møller, der tre gange tidligere i karrieren har vundet DM-guld i damesingle.

Hannah Viller Møllers store rutine – til trods for sine kun 20 år – og enormt sikre grundspil gjorde, at hun hele kampen havde styr på sin semifinalemodstander, Cecilie Wiche fra Fruens Bøge.

Med cifrene 6-1, 6-3 gjorde Viller Møller det af med lodtrækningens resterende fynske islæt.

Guld til Gentofte

DM i tennis var den første sportsgren, der gik i gang ved DM-ugen. Det skete allerede mandag. Lørdag var det så tid til at få uddelt det første af fem sæt guldmedaljer.

Finalen i mixed double var et opgør med tre spillere fra Gentofte og en enkelt fra KB på banen. Den rene Gentofte-duo med Christian Sigsgaard og Hannah Viller Møller var seedet 1. Og de forsvarede i overbevisende stil deres favoritværdighed mod klubkammeraten Oskar Brostrøm Poulsen og KB’s Zoe Du Pasquier Jensen.

Slutcifrene lød på 6-1, 6-2. Dermed forsvarede Hannah Viller Møller sin DM-titel i mixed double. Sidste år vandt hun sammen med Thomas Kromann. De foregående to år var Sigsgaard løbet med guldet. I alt har Christian Sigsgaard nu fire DM-titler i mixed double.

Doubler til sidst

Lørdagen blev afsluttet med semifinaler i henholdsvis herre- og damedouble. Hos damerne holdt Hannah Viller Møller muligheden åben for at vinde tre gange guld i Aalborg, da hun sammen med Emma Håkansson (HIK) spillede sig i finalen.

Her venter KB-konstellationen Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen, der er seedet 1 i turneringen.

Hos herrerne havde de to Davis Cup-spillere Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard ingen problemer med at booke en plads i søndagens finale.

Her kommer de til at stå overfor Carl Emil Overbeck (KB) og Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte). De to college-spillere måtte ud i tredje sæts matchtiebreak for at slå KB’erne Anders Grinderslev og Philip Hjorth.

Husk, at Dansk Tennis Forbund livestreamer fra finalerne søndag fra klokken 10. Streamen findes her.

Resultater lørdag

Semifinaler herresingle Resultat
Philip Hjorth, KB Carl Emil Overbeck (4), KB 2-6, 6-2, 6-3
Elmer Møller (3), KB Christian Sigsgaard (2), Gentofte 6-3, 6-1
Semifinaler damesingle
Hannah Viller Møller (1), Gentofte Cecilie Wiche, Fruens Bøge 6-1, 6-3
Mille Mørk (8), HRT Karoline Laursen (2), KB 2-6, 6-4, 6-4
Semifinaler herredouble
Johannes Ingildsen (KB)/Christian Sigsgaard (Gentofte) (1) Patrick Kristensen (Give)/Gustav Theilgaard (Lyngby) (4) 6-3, 6-0
Anders Grinderslev/Philip Hjorth (KB) (3) Carl Emil Overbeck (KB)/Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) (2) 6-7, 6-2, 3-10
Semifinaler damedouble
Vilma Krebs Hyllested/Karoline Laursen (KB) (1) Aida Omercajic (Farum)/Sarah Suljadzic (HRT) 6-2, 6-3
Sofie Vindberg Nielsen/Olivia Thiemke (Rødovre) (3) Emma Håkansson (HIK)/Hannah Viller Møller (Gentofte) (2) 2-6, 4-6
Finale mixed double
Hannah Viller Møller/Christian Sigsgaard (Gentofte) (1) Zoe Du Pasquier Jensen (KB)/Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) 6-1, 6-2

Finaleprogram søndag

Livestream fra finalerne. Streamen findes her.

Finale damesingle (tv-kamp) kl. 10
Hannah Viller Møller (1), Gentofte Mille Mørk (8), HRT
Finale herresingle (tv-kamp) – ikke før kl. 11
Philip Hjorth, KB Elmer Møller (3), KB
Finale herredouble (tv-kamp) – ikke før kl. 13
Johannes Ingildsen (KB)/Christian Sigsgaard (Gentofte) (1) Carl Emil Overbeck (KB)/Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) (2)
Finale damedouble kl. 13
Vilma Krebs Hyllested/Karoline Laursen (KB) (1) Emma Håkansson (HIK)/Hannah Viller Møller (Gentofte) (2)

Facts om DM-ugen

Årets DM i tennis er en del af DM-ugen, der er et nyt stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. DM-ugen afholdes også i Aalborg i 2023.

  • +180 danmarksmestre
  • +100 discipliner
  • 50 sportsgrene
  • 28 forbund

Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DM-ugen i samarbejde med værtsbyen Aalborg. Koordinationen sker sammen med de mange forbund, der selv arrangerer og afvikler deres DM – oftest i samarbejde med en lokal forening.

Sociale medier og app