Mulighed for støtte til klubber gennem crowdfunding

Et nyt crowdfunding-projekt med navnet Sportsfunding er sat i luften til at hjælpe klubber inden for eksempelvis tennis og padel med at få samlet penge ind til projekter.

Står du og mangler et økonomisk tilskud til, at et projekt i din klub eller forening kan realiseres, så er der gode nyheder at hente.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har lanceret et pilotprojekt omkring crowdfunding under navnet ’Sportsfunding’. Formålet er, at platformen skal være med til at hjælpe klubber og spillere med at synliggøre projekter eller initiativer, hvortil der kan ydes støtte gennem donationer.

Det er virksomheden Smallbrooks, der står for platformen i et samarbejde med DIF, hvor der bliver lavet en række undersider med fokus på enkelte forbund. Her er tennis og padel en del af projektet de næste par måneder for at teste platformen af.

Det er gratis at være med i pilotprojektets første fase hen over efteråret, og tilbuddet er både rettet mod klubber og spillere. Eksemplerne for et projekt kan se meget forskelligt ud, og har du behov for at se nogle eksempler, så se videre her.

Vi søger indledningsvis 3-5 tennis- eller padel-relaterede projekter til platformen. Erfaringen omkring crowdfunding viser, at crowdfunding-støtte særligt fungerer, hvis bidragsyderen får noget igen for sin donation. Dette kan være en belønning i form af træningstimer, klubtøj eller noget helt andet. Det handler grundlæggende om at kunne identificere, hvad man som klub eller spiller kan give igen til bidragsyderne.

Vil I i gang, eller har du nogle spørgsmål omkring muligheden for at komme med på platformen med jeres projekt eller initiativ, så kontakt projektkonsulent i DTF, Rasmus Rosendahl, på rar@tennis.dk.