Nørderi: Kom med når Kasper Kofoed analyserer topseedet grækers ketsjere

‘Marginal gains’ er blevet et fast ord i sportens verden, og i den grad også i vores tennisverden. Små optimeringer kan måske i sidste ende gøre forskellen, når alt er på spil. Ved ITF $25.000-turneringen i Køge er Kasper Kofoed ‘stringer’. Lørdag eftermiddag fik han en lidt anderledes opgave, da topseeded græker skulle have udlignet vægtforskelle i sine ketsjere.

I videoen kan du komme med, når Kasper Kofoed måler, vejer og analyserer grækerens ketsjere, og efterfølgende snakker med hende om tallene og de forskellige muligheder.

Verdensranglistens nummer 173, Valentini Grammatikopoulou,  er topseeded ved W25-turneringen i Køge i denne uge. Den største dameturnering i 11 år på dansk grund. 

Hele ugen har grækeren udvist stort overskud. Både på og udenfor banen.

Det var nemlig lidt af en oplevelse at overvære hende tage sig tid til at spille lidt tennis med en lille pige sidst på eftermiddagen efter selv at have færdigspillet dagens kampe. Der blev selvfølgelig også tid til et par selfies til stor glæde for pigen her i Køge. Endda af flere omgange, da Grammatikopoulou selv mente, at hun ikke så godt nok ud på de første. Nye billeder måtte tages. 

Valentini Grammatikopoulou tager sig god tid til at snakke med de fremmødte i Køge.

Ketsjerproblemer for seed 1.

Valentini Grammatikopoulou har gjort sig bemærket i Køge for flere ting. Udover et stort og venligt overskud, så har hun også kun medbragt tre ketsjere til Danmark, da hun smadrede tre i Budapest forinden. To af de medbragte endda uden at være tilfreds med dem. Der er efter hendes egen opfattelse en skæv vægtfordeling i kulfiberrammen. En opgave for Kasper Kofoed, der er såkaldt ‘stringer’ eller opstrenger ved stævnet.

“Ketsjerne er lavet i hånden af omkring 150 stykker kulfiber, der bliver sat sammen på en bestemt måde. Derfor kan de variere en smule.“

“Fordi rammen er samlet af mange stykker kulfiber, er der nogle små overlap. De overlap kan variere en anelse rundt på rammen, så der opstår en minimal vægtulighed i ketsjeren. Jeg har noget avanceret udstyr, der kan måle de meget små vægtforskelle, som jeg kan rette op på med små stykker bly-tape,” fortæller Kasper Koefoed inden han går i gang med at måle og veje på Grammatikopoulous ketchere.

Valentini Grammatikopoulou i aktion på gruset i Køge.

Ifølge Kasper Koefoed kan selv de mindste vægtforskelle have en indflydelse på en spillers præstation på banen – især mentalt. 

Grammatikopoulou siger selv, at hun er meget sensitiv med sine ketsjere og kan mærke selv meget små forskelle på enkelte gram, når hun spiller.

Kasper Kofoed er ekspert i tennisketsjere og indehaver af butikken Break Point, der ligger ved KB Hallen. Derudover rejser han rundt til turneringer og arbejder som ‘stringer’, der hjælper med altid at holde spillernes ketsjere toptunet til kamp. 

I videoen øverst i artiklen kan du komme med, når Kasper Kofoed måler, vejer og analyserer grækerens ketsjere, og efterfølgende snakker med hende om tallene og de forskellige muligheder.