Norge – Danmark 1-2

Den danske doubleduo besejrede nordmændene i fire sæt, og dermed fører Danmark Davis Cup-opgøret i Stavanger. Kampen skal nu afgøres i søndagens singlekampe.

Viktor Durasovic/Casper Ruud vs. Fredrik Løchte Nielsen/Thomas Kromann – 4-6, 6-4, 2-6, 2-6

Lørdagens double skulle stå mellem Norges to singler Viktor Durasovic (nummer 620 på ATP doubleranglisten) og Casper Ruud (nummer 923 på ATP doubleranglisten), og den mest vindende doublekonstelation i Davis Cup-historien, danske Frederik Løchte Nielsen (nummer 152 på ATP doubleranglisten) og Thomas Kromann (urangeret).

Første sæt gik til danskerne, efter de to hold havde spillet forholdsvis lige op. Danmark breakede til 2-3, og holdt serv efterfølgende. Dermed kunne de tage første sæt 4-6. I andet sæt fik danskerne sværer ved at håndtere det norske makkerpar, og især Kromann dalede lidt i niveau. Det resulterede i at Danmark blev brudt to gange i Kromanns serveparti, og tabte dermed andet sæt med cifrene 6-4.

Frederik Løchte Nielsen opsummere efter kampen de to indledende sæt: “Lige i starten servede de meget godt, men i halvandet sæt følte jeg mig virkelig godt tilpas i vores serv. Det var kun i slutningen af andet sæt, at det virkede som om det var tæt.” Han forklarede derudover, at han valgte at tilføre noget mere energi til kampen, da han følte, at Kromann havde brug for en makker, der gav lidt mere.

Det virkede på intensiteten og danskerne tog efterfølgende tredje sæt 2-6. Kromann tilskrev også Frederiks indsats, som en vigtig faktor i kampen: “Det hjalp virkelig på min gejst og mit humør, at Frederik tog teten og sagde ‘nu kører vi på’ efter andet sæt.”

I fjerde sæt var danskerne ligeså dominerende, og lukkede forholdsvis hurtigt sættet 2-6, og bragte dermed Danmark foran.

Løchte satte efterfølgende ord på sit og Kromanns makkerskab: “Vi har et højt topniveau, og vi satser på at vi kan sætte nogle skarpe returneringer, der kan drille modstanderen. Så accepterer vi også at der kommer nogle fejl. Vi skal hamre på, fordi det er der, vi er bedst.”

Søndagens singlekampe skal afgøre hvem der skal spille om oprykning til Zone Group I mod enten Sydafrika eller Slovenien, og hvem som forbliver i Zone Group II.

Søndag den 9. april kl. 12.00

Casper Ruud vs. Frederik Løchte Nielsen

Viktor Durasovic vs. Søren Hess-Olesen