Norge – Danmark 1-1

Efter to gode kampe står det 1-1 i Davis Cup-opgøret mellem Norge og Danmark. Begge kampe skulle ud i fire sæt, hvor alle parter viste højt niveau. Dermed er spændingen intakt indtil søndag.

Casper Ruud vs. Søren Hess-Olesen – 6-3, 5-7, 7-5, 6-2

Første kamp skulle stå mellem Norges førstesingle Casper Ruud og Danmarks andensingle Søren Hess-Olesen. Casper Ruud ligger på nuværende tidspunkt nummer 130 på ATP-ranglisten, mens Søren Hess-Olesen er urangeret.

Casper Ruud var på forhånd favorit, hvilket Søren Hess-Olesen var afklaret med, idet han følte at det lagde et større pres på Ruud end ham selv. Som resultatet viser levede Ruud op til favoritværdigheden, men Hess-Olesen leverede stærkt spil undervejs, og Ruud måtte spille godt for at overvinde danskeren.

Første sæt startede skidt med et break til nordmanden, men de to spillere fulgtes godt ad resten af sættet igennem, indt til Ruud breakede igen til 6-3 og tog dermed sættet. Den tætte kamp fortsatte i hele andet sæt. Ruud breakede til 2-0, men Hess-Olesen breakede hurtigt tilbage til 2-1. De to spillere holdt serv indtil Hess-Olesen breakede til 5-6, og kunne dermed serve sættet hjem.  I tredje sæt fortsatte de to spillere med at holde serv, indtil Ruud i sidste ende kunne breake og tage sættet. I fjerde og sidste sæt fulgtes de to spillere ad ind til 2-2, hvorefter Ruud tog de sidste fire partier i træk, og tog dermed den første kampsejr til Norge.

Efter kampen var Søren Hess-Olesen generelt tilfreds med sit spil, men anerkendte at Casper Ruud var stærkere:

“Det var en kamp på højt niveau, og jeg spillede i et godt tempo, og når jeg spillede bedst, spillede jeg på mine præmisser. Forskellen er at han holder kvaliteten en lille smule mere stabilt end jeg gør.” Søren Hess-Olesen ser nu frem til måske at skulle spille den afgørende kamp på søndag.

Viktor Durasovic vs. Frederik Løchte Nielsen  – 2-6, 6-3, 2-6, 6-7 (7)

Fredagens anden singlekamp skulle stå mellem Norges andensingle Viktor Durasovic og Danmarks førstesingle Frederik Løchte Nielsen. Viktor Durasovic er på nuværende tidspunkt nummer 586 på ATP-ranglisten, mens Frederik Løchte Nielsen ligger nummer 513.

Som i den første kamp, skulle vi ud i fire sæt før Danmark kunne reducere stillingen til 1-1 i kampe. Løchte lagde stærkt ud i første sæt med et break og et hurtigt parti. Han måtte finde sig i et break tilbage, inden han kunne lukke sættet 2-6. Durasovic tog andet sæt, selvom Løchte lagde ud med flot spil. Tredje sæt var hurtigt spillet, og Løchte lukkede sættet med et break. Fjerde sæt var en tæt spillet affære. De to spillere holdt serv hele vejen igennem, Durasovic nemmere end Løchte, og hvor Durasovic tog to rene partier. I tiebreaken startede Løchte med at komme bagud, men fik kæmpet sig tilbage og vandt 7-9.

Efter kampen vurderede Løchte at han havde fået en god start, men at de to spillere var mere ligebyrdige i resten af kampen:

“Jeg fik en rigtig fin start, og udnyttede, at han ikke helt var i gang i første sæt. I starten af andet sæt fik jer ikke helt fat i boldene. Han steppede op og begyndte at serve meget smart og varieret. Det var en hård kamp. Det er også et underlag som indbyder til en hårde kamp. Det er svært at få gratis point, og det bliver til mange lange dueller.”

Lørdag kl. 13.00 – Viktor Durasovic/Casper Ruud vs. Fredrik Løchte Nielsen/Thomas Kromann