Søren Hess-Olesen skal åbne Davis Cup-opgøret mod Norge

Dagens officielle lodtrækning for Davis Cup-opgøret mellem Norge og Danmark blev afholdt på toppen af Scandic-hotellet, ved siden af Stavanger Forum Expo, hvor kampen skal spilles. Med lodtrækningen overstået har vi nu holdopstillingerne for de to hold.  Frederik Løchte Nielsen, Søren Hess-Olesen og Thomas Kromann skal forsøge at hive sejren hjem til Danmark.

Fredagens singlekampe

Første kamp skal stå mellem Norges førstesingle Casper Ruud og Danmarks andensingle Søren Hess-Olesen. Casper Ruud ligger på nuværende tidspunkt nummer 130 på ATP-ranglisten, mens Søren Hess-Olesen er urangeret. Sørens manglende rangering skyldes manglende turneringsdeltagelse grundet skader, men har på det seneste spillet flere turneringer på futureniveau.

Søren er afklaret med at skulle møde nummer 130 i verden: “Jeg kender navnet, og ved at han har gjort det godt, men ellers kender jeg ham ikke. Presset ligger på ham. De har jo nok sat deres lid til ham i forhold til den her kamp.”

Søren føler selv, at han er godt forberedt til denne Davis Cup-kamp: “Jeg kommer med en del sejre i bagagen, og en helt anden form for selvtillid end jeg gjorde sidst. Jeg har spillet 15 kampe siden sidste Davis Cup-kamp, hvilket er mere end hvad jeg havde spillet i halvandet år før det. Sidste Davis Cup var også lidt en test, både fordi det var debut på holdet og på hjemmebane, og på et underlag som kan være lidt svært hvis man er lidt nervøs, og ikke har så meget kamptræning. Så jeg føler mig på alle måder meget mere rustet til denne kamp”.

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen er enig i Sørens vurdering af kampen: “På papiret er Casper Ruud favorit. Han spiller rigtig godt, men samtidig synes jeg også, at det er en kamp som Søren kan vinde, hvis han spiller godt”

Fredagens anden singlekamp skal stå mellem Norges andensingle Viktor Durasovic og Danmarks førstesingle Frederik Løchte Nielsen. Viktor Durasovic er på nuværende tidspunkt nummer 586 på ATP-ranglisten mens Frederik Løchte Nielsen ligger nummer 513.

Selv om de spillere ligger forholdsvis tæt på hindanden rangeringsmæssigt, kender Løchte  ikke rigtig sin modstander. Løchte udtaler: “Det bliver nok én af de kampe, hvor jeg må lure mig lidt frem, fordi alt andet vil være gætværk.”

Løchte mener selv, at han har fået en udmærket forberedelse dette Davis Cup-opgør: “Jeg har lavet nogle okay dobbeltresultater. Jeg har ikke fået så mange singlekampe, men i den sidste turnering spillede jeg trods alt meget godt. Jeg mangler lidt kvantitet af singlekampe, men jeg spiller fint.”

Lørdagens double

Lørdagens double skal spilles mellem Norges to singler Viktor Durasovic og Casper Ruud, og den mest vindende doublekonstelation i Davis Cup-historien, danske Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann.

Som i sin singlekamp har Løchte ikke den helt store indsigt i sine modstanderes doublekundskaber: “Jeg ved ikke hvor meget de spiller sammen. Jeg tror måske ikke, at de er de mest naturlige dobbeltspillere. De havde et meget godt resultat mod Letland, men derudover har de vist haft nogle udfordringer i forhold til doublen. De er meget unge, så det skal man også lige huske på. Det bliver noget med at føle det an på dagen.”

Kromann føler at hele holdet er godt forberedt til opgøret mod Norge: “Vi har trænet rigtig godt, og rammer den alle sammen godt på holdet. Jeg synes jeg spiller fint. Jeg har forberedt mig godt, og er klar.

“Vi glæder os til at spille”, slutter Løchte.

Carlsen mener at Danmark har gode chancer

Kenneth Carlsen ser favorabelt på Danmarks chancer, selvom Norge stiller med et stærkt, ungt hold:

“Jeg mener, at vi har en mulighed for at vinde alle kampene, men på den anden side, hvis vi ikke spiller godt, har vi også en mulighed for at tabe alle kampene. Det bliver spændende”

Læs mere om kampen