Nu afgøres Elitedivisionen

Hvem har holdene med i afgørende runde af Elitedivisionens grundspil i jagten på pladserne i Medaljespillet? Vi giver dig overblikket.

Johanne Svendsen skal forsøge at få kvalificeret HRT til Medaljespillet på hjemmebane den 19.-20. august.

Om mindre end ti dage går det løs ved Medaljespillet i Hørsholm Rungsted, hvor DM-guldet for hold skal afgøres. Men inden da skal vi have fundet de fire hold hos henholdsvis damer og herrer, der skal kæmpe om ædelt metal. Det sker, når Elitedivisionens grundspil afsluttes med fuld runde lørdag.

Vi suser gennem alle kampe i sidste runde og ser på, hvad der er på spil.

Elitedivisionen Damer Runde 7

KB – Holte
Lørdag kl. 10.00
Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg
1. DS: Rebecca Munk Mortensen – Ophelia Ruus
2. DS: Natacha Schou – Katrine Bruhn Aaby
3. DS: Vilma Krebs Hyllested – Anna Aagaard Nielsen
4. DS: Sara Børkop – Emilia Sehested

Der er ikke det store på spil på Frederiksberg. Med en stensikker sejr på 6-0 over B.93 i onsdags sikrede KB sig førstepladsen i grundspillet. Det vil give dem mulighed for at vælge, om de skal møde rækkens nummer 3 eller 4 i DM-semifinalen på førstedagen af Medaljespillet.

Holte har slået de to hold under dem i rækken og har sikret sig endnu en sæson i Elitedivisionen.

HRT – Fruens Bøge
Lørdag kl. 12.00
Stadion Allé
2960 Rungsted Kyst
1. DS: Dea Herdzelas – Anastasia Yakimova
2. DS: Johanne Svendsen – Cecilie Wiche
3. DS: Jacqueline Cabaj Awad – Sophia Ragus
4. DS: Elena Jamshidi – Vanessa Timm

Alt er på spil i forhold til placeringerne som nummer 2-5. B.93, Gentofte, Fruens Bøge og HRT skal først og fremmest undgå at slutte som femmer og misse Medaljespillet.

HRT har mest kniven for struben. De har tre point op til Gentofte og fire point til både Fruens Bøge og B.93. I tilfælde af pointlighed er indbyrdes opgør afgørende. Her kan HRT kun blive bedst mod Fruens Bøge, da de tidligere har tabt til B.93 og Gentofte.

Skal Hørsholm-holdet kunne genvinde DM-titlen skal de allerhelst vinde med minimum 5-1 over Fruens Bøge. Så går de forbi fynboerne. Med 4-2 eller 4-3 skal HRT håbe på, at B.93 tager en stor sejr over Gentofte.

Fruens Bøge er klar til Medaljespillet for andet år i træk, hvis de kan vinde minimum to ud af seks kampe mod HRT. De kan også erobre andenpladsen, hvis de slår HRT. Så skal de samtidig hente flere point end B.93, mens Gentofte ikke må tjene to point mere end Fruens Bøge.

B.93 – Gentofte
Lørdag kl. 12.00
PH. Lings Alle 10
2100 København Ø
1. DS: Bojana Marinkovic – Emilie Francati
2. DS: Sofie Oyen – Hannah Viller Møller
3. DS: Romy Kölzer – Augusta Grau Kristensen
4. DS: Nora Niedmers – Frederikke Pape

Den korte version er, at B.93 og Gentofte lørdag kan afgøre andenpladsen mellem sig. Men det kan også vise sig, at det bliver meget mere indviklet.

I forhold til andenpladsen så går den til vinderen af dette opgør. For B.93 kræver det samtidig, at Fruens Bøge ikke får en større sejr over HRT. Gentofte har brug for at tjene to point mere end Fruens Bøge, da fynboerne er bedst indbyrdes.

Vinder Gentofte nøjagtigt med 4-3, kan ingen af holdene hentes af HRT og vil dermed være sikret en plads i Medaljespillet. Men ellers kan taberen komme i fare for at misse Medaljespillet. Her skal kuglerammen frem, mens der holdes nøje øje med resultat i Hørsholm.

Aalborg – HIK
Lørdag kl. 12.00
Kastetvej 73
9000 Aalborg
1. DS: Amra Vaizovic – Alberte Kleist Jørgensen
2. DS: Ena Vaizovic – Lea Wejp-Olsen
3. DS: Katinka Nielsen – Rosa Pham Andreasen
4. DS: Nina Samodajev – Vigga Scheuer Moesgaard

I Aalborg er der mest kosmetik på spil. Vinderen af opgøret vil slutte på syvendepladsen. Taberen bliver nummer otte. Begge hold må ned i 1. division.

Elitedivisionen Herrer Runde 7

Hos herrerne er det knap så indviklet. KB, B.93, Gentofte og Give er klar til Medaljespillet. HIK og Fruens Bøge rykker ned.

Elmer Møller og KB kan lørdag endegyldigt sikre sig førstepladsen i grundspillet.

Fruens Bøge – HIK
Lørdag kl. 11.00
Dalumvej 95 F
5250 Odense SV
1. HS: Alexander Stage – Andreas Cort Maleeva Hansen
2. HS: Niklas Nordahl – Andreas Fürst
3. HS: Noah Baker – Oliver Basse
4. HS: Christian Rievers – Marcus Løgstrup

Holdene dyster om ikke at ende sidst. Fruens Bøge skal vinde med minimum 4-2, hvis det ikke skal blive dem. Næste sæson står den på 1. division for begge holds vedkommende.

Gentofte – Give
Lørdag kl. 12.00
Skolevej 36
2820 Gentofte
1. HS: August Holmgren – Michel Dornbusch
2. HS: Christian Sigsgaard – Florian Barth
3. HS: Kasper Warming – Leo Schörner
4. HS: Kristian Kjellberg – Fynn Lohse

Gentofte kan med en sejr rykke op på andenpladsen, hvis holdet samtidig sikrer sig et enkelt point mere end B.93, der er på en svær opgave mod KB.

Give skal helt op og vinde med 5-1, hvis skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at ende andetsteds end på fjerdepladsen.

B.93 – KB
Lørdag kl. 12.00
PH. Lings Alle 10
2100 København Ø
1. HS: Yanais Laurent – Eric Vanshelboim
2. HS: Henrik Heise Korsgaard – Elmer Møller
3. HS: Sebastian Grundtvig – Carl Emil Overbeck*
4. HS: Nikolaj Katic – Anders Grinderslev

*Carl Emil Overbeck testes til middag for en skade. Er han ikke klar, erstattes han af Philip Hjorth i holdopstillingen.

KB er indtil nu ubesejret. Kan det fortsætte, vinder de grundspillet. Mindre kan også gøre det. Faktisk skal B.93 vinde med minimum 5-1, hvis de skal op på rækkens førsteplads.

B.93 skal nok i stedet kæmpe for at beholde andenpladsen. Det kræver slet og ret, at de lørdag tager lige så mange point som Gentofte.

Lyngby – HRT
Lørdag kl. 13.00
Lundtoftevej 53 B
2800 Kongens Lyngby
1. HS: Gustav Theilgaard – Maxim Landa
2. HS: Theodor Boisen – Saba Nanobashvili
3. HS: Frederik Myhre Sletting – Morten Lyngbæk
4. HS: Søren Wedege – Carsten Gildum

Lyngby og HRT er også med i Elitedivisionen næste år. Lyngby på femtepladsen har et forspring på fire point ned til HRT. Så alt andet end 5-1 eller 6-0 til HRT vil resultere i status quo for den del af tabellen.