International sommer blev stor succes

Sportschefen i Dansk Tennis Forbund er meget taknemmelig over den store indsats hos de tre værtsklubber for sommerens turneringer på ITF World Tennis Tour. Spillerne kvitterede med fornemme resultater.

Resultaterne var i top for danskerne under denne sommers ITF-turneringer på hjemlig grund. Elmer Møller lagde ude med at tage trofæet i Skovbakken.

Denne sommer blev de største hjemlige turneringer i mere end et årti afholdt. Det skete, da Skovbakken og Køge var værter for en $25.000-turnering for henholdsvis herrer og kvinder.

Vejle lagde for tredje år i træk grus til en $15.000-turnering for både damer og herrer. Samlet gav det et større udbud af danske turneringer på ITF World Tennis Tour end hidtil. Det glæder sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

”Der skal lyde en kæmpe tak til de tre værtsklubber, som hver især har leveret en kæmpe indsats for, at det overhovedet er muligt at have internationale turneringer herhjemme. Det har kæmpe betydning, at vi kan give de danske spillere mulighed for at vinde point til verdensranglisten på hjemmebane,” siger han.

Sportschefen fortæller, at der er konkurrencefordele ved at spille i hjemlige omgivelser. Her er man sikker på gode træningsmakkere, kan have sin træner med, kender maden og ikke skal bekymre sig om flyafgangen hjem.

Point til 10 danskere

Hele ti danskere greb chancen for at tjene point til singleranglisterne hos WTA og ATP i løbet af de fire turneringer. Elmer Møller gik hele vejen i Skovbakken og tog karrierens hidtil største titel. I Vejle nåede Møller finalen, mens Davis Cup-kollegaerne August Holmgren og Christian Sigsgaard begge var i semifinalen.

Samme sted løb 17-årige Rebecca Munk Mortensen med titlen hos kvinderne. Det var den anden professionelle titel i karrieren, hvor den første kom på hjemmebane i KB sidste år.

Udover titlen i Vejle fik Rebecca Munk Mortensen også sin første sejr på W25-niveau i Køge.

I Vejle var sidste års finalist, Hannah Viller Møller, igen med fremme, da hun nåede semifinalen. Ugen efter i Køge vandt Emma Kamper Malmkjær sit første WTA-point, efter hun først var gennem kvalifikationen.

”Resultaterne har været rigtig gode. Vores bedste spillere har vist, at de har niveauet til de større $25.000-turneringer og mere til. Samtidig er det også enormt gavnligt, at nogle spillere får deres første point, som giver dem bedre muligheder for at komme ind i turneringer i udlandet. Det er et springbræt, hver gang nogen skal gennem transition fra junior- til seniortennis,” siger Jens Anker Andersen.

SjaskGodt

Formand for Vejle Tennis Klub og turneringsdirektør på ITF-turneringen, Thomas Svendsen, kalder årets turnering for et ’SjaskGodt’ arrangement. Det er naturligvis med adresse til de store mængder regn, som både drillede turneringen i Vejle.

Også i Køge kæmpede de med alt for store mængder vand fra oven.

”Ugen var præget af meget dårligt vejr, men også højt humør, god mad og ret mange tilskuere i finaleweekenden. Og så var der tennis på et uset højt niveau med god dansk succes. Alt i alt en meget stor succes, som mange spillere uopfordret kom hen og sagde tak for ved afgang. Så ved man det har været godt,” konkluderer Thomas Svendsen.

Han sender en kæmpe tak til sponsorer, og ikke mindst de mange frivillige, som gjorde et stort arbejde med banerne, der ofte var oversvømmet og til folkene i cafeen, som lavede det lækreste mad og holdt humøret højt.

Anstrengelserne i de tre værtsklubber kunne også nydes af folk hjemme på sofaen. SPORT LIVE sendte live fra alle tre turneringer. Fra Skovbakken kunne seerne nyde Elmer Møllers finalesejr over Leo Borg. Mens tv-kanalen diskede op med tennis fredag, lørdag og søndag fra både Vejle og Køge.