Elmer Møller tager karrierens største sejr

Med en sejr på 6-3, 6-3 vandt Elmer Møller denne uges $25.000-turnering i Skovbakken. Sejren indbringer danskeren 25 point til verdensranglisten.

Elmer Møller (th.) med trofæet efter finalesejren over Leo Borg.

I den forgangne uge løb den største professionelle tennisturnering i Danmark i mere end et årti af stablen. Skovbakken var vært for en $25.0000-turneringer på ITF World Tennis Tour.

Elmer Møller, der er født i Aarhus, men stiller op for KB Tennis, udnyttede hjemmebanefordelen til at tage sin karrieres største sejr. I finalen besejrede han Sveriges Leo Borg med 6-3, 6-3.

“Det var megafantastisk. Der var supermange mennesker herude i dag. Jeg er så glad for alle dem, der kom. Det var en megafed atmosfære. Så det har bare været en superfed uge her i Skovbakken,” siger Elmer Møller.

19-årige Elmer Møller har tidligere vundet to af de lidt mindre $15.000-turneringer – senest for 14 dage siden i Rumænien. Men finalen i Skovbakken var den første i en $25.000-turnering.

Sejren giver Elmer Møller 25 på ATP-verdensranglisten. Når pointene bliver ajourført den 26. juni, vil den danske Davis Cup-spiller hoppe cirka 100 pladser frem til en placering omkring nummer 500.

“Det vigtigste for mig er at nyde det og prøve at blive bedre til de ting, jeg synes, jeg mangler. Hvis jeg kan få det over i kamp, så håber og tror jeg på, at resultaterne og alt det andet følger med,” siger Elmer Møller.

Elmer Møller havde god opbakning fra de mange fremmødte tilskuere.

Superdejligt

I første sæt fik Elmer Møller et hurtig servegennembrud og kom på 2-0. Men Leo Borg svarede tilbage og udlignede til 2-2. Men her fra svingede Elmer Møller taktstokken i sættet. Med et servees sikrede han sig første sæt med 6-3.

I andet sæt gentog historien sig. Fra 2-2 trak Elmer Møller fra den jævnaldrende modstander. Med sit andet servegennembrud i sættet lukkede Elmer Møller kampen og kunne knytte næven.

“Det føles superdejligt. Jeg fik spillet noget rigtig god tennis i dag og gjort de ting, jeg gerne ville. Så jeg er megaglad og tilfreds. Jeg synes, at min serv fungerede rigtig godt i dag. Det gav mig mulighed for at komme ind på den efterfølgende bold og være i offensiven. Lige så snart jeg tog et par skridt tilbage, var han god til at komme ind og gøre det i stedet,” siger Elmer Møller om kampen.

Elmer Møller var god til at holde initiativet i duellerne.

Dansk titel i double

Danmark gjorde rent bord ved turneringen i Skovbakken. Lørdag vandt Elmer Møllers landsholdskollegaer August Holmgren og Christian Sigsgaard nemlig doublerækken. I finalen mod et peruviansk-svensk par vandt Gentofte-spillerne sikkert med 6-4, 6-3.

Næste opgave for Elmer Møller, August Holmgren og Christian Sigsgaard er DM i tennis, der bliver spillet i den kommende uge i Aalborg Tennisklub. DM i tennis – Powered by Lokal Forskring er en del af DIF’s store DM-uge.

DM begynder med kvalifikationen mandag. De seedede spillere som Møller, Holmgren og Sigsgaard træder ind i turneringen fra torsdag.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for turneringen her

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

  • Dato: 11.-18. juni 2023
  • Sted: Skovbakken Tennis
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten