Tennis har tyvstartet DM-ugen

Årets første danmarksmesterskab under DM-ugen i Aalborg er i gang. Et særdeles stærk felt kæmper om DM-titlen i tennis i såvel herre- som damerækken.

Christoffer Hjelm fra Skovbakken servede DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring i gang.

Da første serv i første kamp ved DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring blev sendt afsted mandag 19. juni kl.12, var det samtidig (tyv)starten på DM-ugen i Aalborg, som begynder officielt på onsdag 21.6 med en kæmpe åbningsceremoni på Aalborg Stadion.

Hele 218 danske mestre i 40 forskellige idrætsgrene skal findes i de kommende dage ved DM-ugen, Det hele foregår i haller, arenaer, idrætsforeninger, svømmehaller, ved havne- og publikumsområdet på Honnørkajen og ja på tennisanlægget, i Aalborg Tennisklub hvor DM i tennis kører frem til den store finaledag søndag 25.6.

En lang række topspillere, blandt andre Elmer Møller, der netop har vundet ITF-turneringen i Skovbakken, har meldt deres ankomst ved DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring.

Mandag og tirsdag står den dog på kvalifikation. Første runde spilles onsdag, mens de seedede spillere træder ind i singleturneringen torsdag.

Singlefinalerne bliver vist direkte hos DR på søndag. Herresingle vises fra 12.20 på DR1, mens damesingle løber over skærmen fra klokken 18 på DR2.

”Vi glæder os rigtig meget til en uge med toptennis i Aalborg Tennisklub. Årets DM-felt er særdeles stærkt med flere spillere fra både damerne og herrernes landshold i Billie Jean King Cup og Davis Cup. DM i tennis var også en del af DM-ugen sidste år, og sammen med værtsklubbens store indsats har det været med til at give vores mesterskab et ekstra løft på alle parametre,” siger formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Lodtrækninger

Søndag blev lodtrækningerne til hovedturneringerne offentliggjort. Find dem herunder:

DM i padel – Powered by Arla Protein®

Nøjagtigt som ved sidste års DM-uge er DM i padel – Powered by Arla Protein® også en del af festlighederne i Aalborg. Padel får igen en fabelagtig placering med en bane på havnefronten i Aalborg – lige i hjertet af DM-ugen.

Turneringen begynder lørdag fra morgenstunden. De tre finaler i padel kan ses direkte på SPORT LIVE søndag fra klokken 11. Se, hvem der er med i rækkerne herunder:

 Fakta om DM-ugen

  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard og meget andet.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Aalborg, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio, hvor der i alt sendes omkring 60 timer fra DM-ugen.
  • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år – også i Aalborg. I 2024 går værtsbystafetten videre til Herning.
  • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app