Elmer i finalen, August og Sigs vinder double

Elmer Møller har spillet sig i karrierens største finale ved $25.000-turneringen i Skovbakken. Landsholdskollegaerne August Holmgren og Christian Sigsgaard tog sig af titlen i doublerækken.

Elmer Møller havde solid opbakning fra tilskuerne.

Søndag står Elmer Møller i den hidtil største finale i sin professionelle tenniskarriere. Den aarhusfødte KB-spiller har nemlig spillet sig hele vejen frem til slutkampen ved denne uges $25.000-turnering på hjemmebane i Skovbakken.

I semifinalen lørdag mødte Elmer Møller tyrkiske Ergi Kirkin, der dagen forinden havde slået Møllers landsholdskammerat Christian Sigsgaard ud af turneringen.

Elmer Møller fik en god start på kampen. Han var tæt på at bringe sig på 4-1, men i stedet brød Ergi Kirkin tilbage. Så var der stillingskrig frem til 5-5. Her reddede Elmer Møller en breakbold i egen serv og kom på 6-5.

I tyrkerens efterfølgende serveparti var Elmer Møller i teten mod den henholdende modstander. Derfor kunne den danske Davis Cup-spiller udnytte sin anden sætbold og sætte sig på bænken med 7-5 i banken.

I andet sæt fulgtes spillerne ad til á 4. Til de mange fremmødte tilskueres store fornøjelse trådte Elmer ind i banen og vandt sit serveparti rent.

I næste parti tilspillede Elmer Møller sig tre matchbolde. Kirkin fik afværget den første. Men da han lavede doublefejl på den næste, kunne den 19-årige dansker række armene i vejret med sejren i hus.

“Jeg synes, at det var en udfordring at få afsluttet boldene og komme ind og spille med det tempo, jeg gerne ville. Jeg er okay til at finde løsningerne til de problemstillinger, jeg kommer i. Jeg kommer lidt frem til nettet og prøver nogle ting, som jeg ellers ikke gør normalt. Jeg var lidt træt på fysikken, så jeg blev nødt til at finde nogle andre løsninger. Men det fungerede egentlig meget godt i dag,” siger Elmer Møller.

I finalen søndag møder Elmer Møller den jævnaldrende svensker Leo Borg. De to har spillet en enkelt professionel kamp mod hinanden sidste år. Ved den lejlighed vandt Elmer Møller sikkert i to sæt.

“Jeg tror, at det bliver en spændende kamp. Han har spillet godt i løbet af ugen. Jeg har mødt ham et par gange før. Det har gået min vej indtil videre. Men jeg synes, at han har forbedret sig rigtig meget, så jeg tror, at det bliver en hård kamp med nogle lange, gode dueller,” siger Elmer Møller.

Finalen vises direkte på SPORT LIVE fra klokken 10.

Dansk titel i double

Lørdag var det også tid til finalen i doubleturneringen. Gentoftespillerne August Holmgren og Christian Sigsgaard var oppe mod det peruviansk-svenske par Gonzalo Bueno og Jack Karlsson Wistrand.

De andenseede danskere viste deres tårnhøje niveau i double og hev en sikker finalesejr hjem med 6-4, 6-3 på en time og fem minutters spil. De to Davis Cup-spillere var glade for titlen i Skovbakken.

“Det betyder meget. Vi kommer begge to fra college, hvor vi har spillet meget double. Det er ikke, fordi vi træner det så meget til hverdag. Men når vi spiller sammen, synes vi, at det er sjovt, og man vil altid gerne vinde. En titel er en titel lige meget om det er single eller double eller mix for den sags skyld,” siger Christian Sigsgaard.

Holmgren og Sigsgaard nød godt af deres store kendskab til hinandens styrker, mens modstanderparret ikke havde megen erfaring som doubleenhed.

“Det betyder en hel del. Vi ved, hvad hinanden gør. Jeg ved, at hvis vi kan få os i en situation, hvor vi kan slå forhænder fra baglinjen, mens den anden er ved nettet, så har vi en rigtig god chance for at vinde. Hvis man spiller med en ny makker, er det ikke sikkert, at man ved det til at starte med,” siger August Holmgren.

Det var tredje gang i år, at de to spillere sejrede sammen ved en $25.000-turnering på ITF World Tennis Tour.

“Jeg tror, at double mere og mere bliver, hvor god den enkelte spiller er fremfor sammenholdet. Men det er klart, at hvis man er to gode spillere, der kender hinanden, så er det en bonus. Det gør August og jeg helt sikkert, og jeg tror, at det er nøglen i de her turneringer,” siger Christian Sigsgaard.

August Holmgren og Christian Sigsgaard med trofæerne ved præmieoverrækkelsen.

Resultater lørdag

Semifinaler

 • Guy Den Ouden (NED) – Leo Borg (SWE) 6-3, 4-6, 1-6
 • Elmer Møller – Ergi Kirkin (TUR) 7-5, 6-4

Finale

 • August Holmgren/Christian Sigsgaard – Gonzalo Bueno (PER)/Jack Wistrand (SWE) 6-4, 6-3

Finalen på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for turneringen her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Dato: 11.-18. juni 2023
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
 • Deltagere i double: 16 par
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten