Elmer Møller i semifinalen efter pragtpræstation

19-årige Elmer Møller er videre til semifinalen ved $25.000-turneringen i Skovbakken. Semifinalerne spilles lørdag fra klokken 11.

Elmer Møller var fokuseret gennem hele sin kvartfinale.

Elmer Møller er klar til semifinalen ved M25 i Skovbakken, der er den største professionelle turnering på dansk grund i mere end et årti. Den aarhusfødte KB’er leverede en pragtpræstation mod 2. seedede Goncalo Oliveira, der ligger nummer 287 på verdensranglisten.

Første sæt var lige frem til 4-4, hvor Elmer Møller brød Oliveiras serv og siden holdt sin egen til 6-4. I andet sæt var Elmer Møller med afstand den bedre spiller på banen. Det må også være gået op for portugiseren, der trak sig med en vabel på hånden nede 5-2 og 30-0.

Elmer Møller var godt forberedt inden kampen mod Oliveira, der er en særdeles hårdtslående herre.

”At han nogle gange spiller nogle helt vildt gode point, er der ikke så meget at gøre ved. Så jeg skulle bare fokusere på mit eget spil. Jeg synes, jeg spiller godt fra start til slut. Jeg får bygget boldene op, som jeg gerne ville spille mod ham, og jeg får afsluttet pointene godt med både min forhånd og baghånd,” siger Elmer Møller.

Den 19-årige Davis Cup-spiller vandt for nyligt en $15.000-turnering i Rumænien. Men i denne uge nyder han at kunne konkurrere på hjemlig grus.

”Det er megafedt at være hjemme og spille i Aarhus. Jeg er så glad for alle dem, der kommer og kigger. Det er en kæmpe bonus. Så håber jeg bare, at det også bliver en fed dag i morgen,” siger Elmer Møller.

Sigsgaard slået

I semifinalen lørdag skal Elmer Møller (ATP: 606) spille mod Ergi Kirkin, der besejrede Christian Sigsgaard efter en maratonkamp i middagsheden. Den danske Davis Cup-spiller satte sig fra starten i den spilstyrende rolle mod den løbestærke tyrker.

Første sæt blev tæt og måtte ud i en tiebreak. Her rundede Sigsgaard stærkt af med at tage fire point i træk og vinde tiebreaken med 7-4.

Christian Sigsgaard måtte se sig slået af verdens nummer 467.

I næste sæt bragte Gentofte-spilleren sig foran med 3-2 og et break. Men Kirkin brød tilbage og fik svinget momentum sin vej. Tre partier senere havde han tvunget kampen ud i afgørende sæt.

Christian Sigsgaard tabte sit første serveparti i tredje sæt. Men derfra spillede han blændende og kom på 4-1. Desværre virkede det som om, at tanken herefter løb tør for den 26-årige dansker. Kirkins ben blev ved med at løbe, og fejlene begyndte at hobe sig op for Sigsgaard.

Derfor kunne Kirkin tage sin første matchbold efter to timer og 49 minutter. Slutcifrene lød på 6-7, 6-3, 6-4.

Semifinalerne lørdag spilles fra klokken 11. Elmer Møller mod Ergi Kirkin er anden kamp. Det er gratis at opleve kampen som tilskuer.

Holmgren og Sigsgaard når finalen

Christian Sigsgaard opnåede senere på dagen lidt oprejsning fra sin nederlag i single. Sammen med klubkammeraten fra Gentofte, August Holmgren, vandt de to uden de store vanskeligheder med 6-2, 6-3 over et svensk par.

Det var tæt på, at der også kom dansk islæt på den anden side af nettet i doublefinalen. Henrik Heise Korsgaard og hans hollandske makker Guy Den Ouden vandt første sæt i deres semifinale. Men kampen kom ud i en tredje sæts matchtiebreak. Her reddede Heise Korsgaard og makker fem matchbolde, inden modstanderne lukkede til 12-10.

Danske resultater fredag

 • Kl. 12: Ergi Kirkin (TUR) (7) – Christian Sigsgaard 6-7, 6-3, 6-4
 • Efterfulgt af: Elmer Møller – Goncalo Oliveira (POR) (2) 6-4, 5-2 rtd.
 • Ikke før kl. 15: Karl Friberg/Jonathan Mridha (SWE) (4) – August Holmgren/Christian Sigsgaard (2) 2-6, 3-6
 • Henrik Heise Korsgaard/Guy Den Ouden (NED) – Gonzalo Bueno (PER)/Jack Karlsson Wistrand (SWE) 6-3, 3-6, 10-12

Kampprogram lørdag

Starttid klokken 11.00

 • Guy Den Ouden (NED) (8) – Leo Borg (SWE) (6)

Efterfulgt af

 • Elmer Møller – Ergi Kirkin (TUR) (7)

Ikke før 14.00

 • Gonzalo Bueno (PER)/Jack Karlsson Wistrand (SWE) – August Holmgren/Christian Sigsgaard (2)

Finalen på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for turneringen her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Dato: 11.-18. juni 2023
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
 • Deltagere i double: 16 par
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten