Fra Køge til college: Emma Kamper er klar til det store eventyr

Onsdag blev det til karrierens første WTA-point ved ITF $25.000-turneringen i Køge, torsdag spillede hun næsten lige op med verdensranglistens nummer 215, og om 10 dage flytter hun til USA. Emma Kamper er klar til at udleve tennis-drømmen på college.

Emma Kamper spillede andenrundekamp torsdag ved W25 i Køge.

“Det var allerede stort bare at kvalificere mig, så jeg er virkelig virkelig glad for at komme videre her i første runde. “

Smilet var næsten bredere end Atlanterhavet, da 19-årige Emma Kamper havde spillet sig videre fra første runde ved den største dameturnering på dansk jord i 11 år. De første WTA-point til samlingen var dermed sikret, og der ventede en stor oplevelse i anden runde imod spanske Carlota Martinez Cirez, der ligger nummer 215 på WTA-ranglisten. 

W25-turneringen har været en stor succes for den danske teenager, der nu er klar til at flytte bopælen fra Vejle over Atlanterhavet og starte på college i Salt Lake City i den amerikanske delstat Utah.

“Det bliver rigtig rigtig fedt. Jeg får et dygtigt trænerteam derovre, og der er en masse ting at arbejde på. Forhåbentligt kommer jeg hjem næste sommer, og kan se, at jeg har forbedret mig en hel del.”

“Det er en stor skole med masser af ressourcer. Det er et vildt setup derovre, og man går ikke ned på noget. Det bliver vildt fedt, “Fortæller Emma Kamper torsdag i Køge.

Kamper er ikke helt uvant med at have amerikansk adresse. Hele hendes familie brugte fire år i USA fra 2013-2017. Det var i den periode, at tennis for alvor blev en vigtig del af hendes liv. Derfor kender hun allerede lidt til det amerikanske college-system. I de kommende fire år bliver hun tilknyttet University of Utah, hvor hun skal læse til kemiingeniør.

Vi ønsker Emma Kamper held og lykke med sit amerikanske eventyr.

Du kan høre hele interviewet i videoen herunder, hvor Emma Kamper både fortæller om oplevelserne ved W25 i Køge og om det nærtforestående eventyr i USA.