Munk og Malmkjær klar til anden runde efter hård dansk dag i Køge

Onsdag blev første runde af ITF $25.000-turneringen i Køge færdigspillet. De danske spillere fik for alvor at mærke, at det her er den største dameturnering på dansk grund i 11 år. Kun Rebecca Munk Mortensen og Emma Kamper Malmkjær er videre til torsdagens anden runde.

Rebecca Munk Mortensen spillede sig onsdag sikkert videre til anden runde ved ITF $25.000-turneringen i Køge.

Med hele syv aflyste kampe tirsdag på grund af voldsomt regnvejr var der lagt op til en dag med fuld knald på de tre tennisbaner hos Køge Tennis og Padel Klub. Vejret holdte tørt på en dag, hvor de danske forhåbninger til gengæld tog vand ind.

Kun Rebecca Munk Mortensen og Emma Kamper Malmkjær er fortsat med i single-turneringen, der fortsætter torsdag, hvor der er kvartfinalebilletter på højkant.

Laura Brunkel var dagens første dansker i duel. Hun stod overfor hård tysk modstand i Sauvant Chantal. Selvom Brunkel fightede forrygende, så blev onsdagens førsterundekamp både den første og sidste for hende ved årets W25 i Køge.

Hør Laura Brunkels tanker om kampen og oplevelsen ved turneringen i videoen herunder.

Succes og skuffelse

I dagens anden runde af kampe var der dansk islæt på alle tre baner. Det videre avancement kom aldrig i fare på bane 1 for Rebecca Munk Mortensen, der imponerede foran de fremmødte på tennisanlægget i Køge.

Med en sikker og komfortabel sejr på 6-1, 6-3 over ungarske Adrienn Nagy kunne hun fejre billetten videre til torsdagens anden runde.

Hør fra den glade KB’er i videoen her.

Den danske succes fortsatte desværre ikke. Hannah Viller Møller fik benhård modstand af hollandske Anouk Koevermans, der var kommet med via kvalifikationen. Danskeren tabte med 3-6, 1-6. 

Hør hendes reaktion på nederlaget herunder.

Der var store forventninger til Danmarks næsthøjest rangerede kvindelige tennisspiller, Johanne Svendsen, da hun indtog bane 2 sammen med franske Tiphanie Lemaitre. 

Fra start af var det tydeligt, at der var spænding og drama i vente. Det gav sig også ud i første sæt, da de to duellanter fulgtes hele vejen til tiebreak, hvor Lemaitre desværre trak det længste strå. 

I andet sæt var det tydeligt, at Johanne Svendsens spil ikke fungerede optimalt, og hun kom også bagud 0-3. Det formåede hun aldrig at komme tilbage fra, og derfor endte hun med at indkassere et samlet nederlag i to sæt; 7-6(5), 6-4.

Efter kampen fik Dansk Tennis Forbund en længere snak med Johanne Svendsen, der blandt andet satte ord på de udfordringer, som hun kæmper med i øjeblikket.

“Det sidste halve år har jeg arbejdet med at dreje mit greb en lille smule. Det betyder, at mit sving og mit tennis generelt er blevet lidt anderledes, fordi jeg skal slå lidt anderledes på bolden, end jeg har gjort tidligere. Det kræver øvelse, meget mere end jeg har fået indtil videre, så det her er et skridt på vejen, “ fortalte Johanne Svendsen blandt efter nederlaget i et ærligt interview, som du kan se i fuld længde herunder.

Mille Mørk kom med i Køge på et wildcard, og hun åbnede turneringen imod Aneta Laboutkova. Tjekken var dog for stund en mundfuld for danskeren, der tabte 3-6, 1-6.

Dramatisk dansk duel

Dagens sidste singlekamp var en ren dansk en af slagsen. Sarafina Olivia Hansen tørnede sammen med Emma Kamper Malmkjær i et intenst opgør, der skulle afgøres over tre sæt. 

Til syvende og sidst lykkedes det for Malmkjær at hælde nok grus i maskineriet hos Hansen på Køges orange grus. Hun hev derfor sejren hjem med cifrene 6-2, 4-6, 6-3.

Det resultat betød en overlykkelig Emma Malmkjær.

“Det var jo allerede stort bare at kvalificere mig, så jeg er virkelig virkelig glad for at komme med videre. Det er superfedt, og jeg glæder mig til at snakke med min familie, “sagde Malmkjær efter sejren.

Se hele sejrs-interviewet i videoen.

Du kan følge hele turneringen her på vores hjemmeside eller på Dansk Tennis Forbunds Facebook og Instagram.

Følg med på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Køge, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Du kan følge alle kampes live score her.

FAKTAITF World Tennis Tour i Køge

  • Dato: 30. juli-6. august 2023
  • Sted: Køge Tennis & Padel Klub
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 24 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • WTA-point: 50 til vinderen, 30 til finalisten og 18 til semifinalisten

Følg turneringen på tv

SPORT LIVE er til stede ved de afgørende kampe, hvor de sender direkte i dit tv, så du kan følge med lige der, hvor du er. Se med fra den 4.-6. august (kvartfinaler, semifinaler og finaler).