Regn aflyser de fleste kampe på førstedagen i hovedturneringen i Køge

Tirsdag blev hovedturneringen ved ITF $25.000-turneringen i Køge slået i gang. Det gik dog langt fra efter planen, da flere regnbyger endte med at sabotere åbningsdagen. Kun fire af dagens 11 kampe blev færdigspillet.

Emilie KS Hansen og Oline Skovgaard var de eneste danskere, der nåede at færdigspille deres kamp tirsdag. Det endte dog med et nederlag i to sæt.

Mens alle de danske singler var programsat til at indlede hovedturneringen onsdag, var der lagt fokus på doublerne, hvor hele 11 danskere skulle på gruset.

Det ustadige danske sommervejr endte dog med at være dagens sværeste modstander, da først en to-timers regnpause blev erstattet af et længere regnskyld, der oversvømmede anlægget i Køge. Det blev aldrig muligt at fortsætte kampene, og derfor er hele syv kampe blevet udskudt til onsdag. 

Du kan se kampprogrammet for onsdag her.

Desværre endte dette med at blive billedet på tirsdagen i Køge. Der var brug for ekstra assistance fra en slamsluger til at få drænet banerne for vand.

Dagens første double-danskere

Emilie KS Hansen og Oline Skovgaard var de første danskere på gruset tirsdag. Et makkerpar, der blev kaldt ind til turneringen i sidste øjeblik mandag eftermiddag. De var oppe imod et Ungarsk/slovensk par, der hurtigt satte sig på første sæt. 

Kort inde i andet sæt holdt tørvejret dog ikke længere. De tre igangværende kampe blev indstillet og regnen oversvømmede banerne på få minutter. 

Godt to timers regnpause hjalp desværre ikke meget for det danske makkerpar, da vi endelig kom i gang igen. De tabte 6-1, 6-0.

Glæden over solens skinnen på anlægget i Køge var ganske kortvarig. Regnen var langt fra ovre, og efter at flere store tordenskrald havde lydt, kom regnen for alvor igen, og alt blev indstillet. Først midlertidigt, inden det stod klart, at der ikke kunne blive spillet mere tennis i dag.

Dermed fik vi kun fire færdigspillede kampe på førstedagen for hovedturneringen. Onsdag håber vi på bedre vejr, så vi kan få afviklet de mange single- og doublekampe, der nu ligger på onsdagens program. 

Alle de danske singlespillere ved turneringen i Køge spiller første kamp onsdag. Du kan følge hele turneringen her på vores hjemmeside eller på Dansk Tennis Forbunds Facebook og Instagram.

Følg med på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Køge, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Du kan følge alle kampes live score her.

FAKTAITF World Tennis Tour i Køge

  • Dato: 30. juli-6. august 2023
  • Sted: Køge Tennis & Padel Klub
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 24 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • WTA-point: 50 til vinderen, 30 til finalisten og 18 til semifinalisten

Følg turneringen på tv

SPORT LIVE er til stede ved de afgørende kampe, hvor de sender direkte i dit tv, så du kan følge med lige der, hvor du er. Se med fra den 4.-6. august (kvartfinaler, semifinaler og finaler).