Dansk udtur ved anden runde af W25 i Køge

Torsdag skulle Rebecca Munk og Emma Kamper i aktion ved anden runde af ITF $25.000-turneringen i Køge. Begge danskere var på papiret underdogs i deres kampe, og den danske overraskelse udeblev da også. Der er nu kun dansk deltagelse i double-turneringen på anlægget i Køge.

Rebecca Munk Mortensen tabte i to sæt til ukrainske Anastasiya Soboleva. 

De første dage ved hovedturneringen af ITF $25.000-turneringen har været hård ved de syv danske deltagere i single. Det har virkelig kunne mærkes på niveauet, at det er den største dameturnering i hele 11 år på dansk jord.

I første runde måtte fem af de syv danskere forlade håbet og drømmen om de mange WTA-point, og torsdag blev så endestationen for begge de to tilbageværende, Rebecca Munk Mortensen og Emma Kamper Malmkjær. De tabte til henholdsvis seeded syv og to.

Rebecca uden rytme

Opbakningen på lægterne fejlede ingenting, da Rebecca Munk Mortensen, der næsten spiller på hjemmebane her i Køge, åbnede sin andenrunde-kamp imod ukrainske Anastasiya Soboleva. Den 19-årige ukrainer er seeded syv ved turneringen og nummer 438 på WTA-ranglisten, hvilket er det højeste, hun har prøvet at ligge.

Rebecca Munk kom resultatmæssigt godt fra start og kom hurtigt foran med 3-0. Herfra fik ukraineren dog spillet sig stærkt tilbage i kampen med tre partier på stribe.

Resten af første sæt var en meget jævnbyrdig affære med skiftende føringer til de to duellanter, der virkelig underholdte det stærke fremmøde på anlægget. 

17-årige Rebecca Munk formåede desværre ikke at få overhånden på de afgørende tidspunkter mod slutningen af første sæt, der gik ukrainerens vej med 7-5.

“Jeg følte, at jeg var lidt ved siden af mig selv helt fra start af. Det gav nogle store mentale udsving, der nok kostede første sæt, “ Fortalte Rebecca Munk efter nederlaget.

Rebecca Munk Mortensen formåede ikke at holde det høje niveau, som hun vandt ITF $15.000.turneringen i Vejle i sidste uge med.

I andet sæt var ukraineren virkelig velspillende og lavede ganske få fejl. Det frustrerede Munk, der havde svært ved at finde ind i den gode rytme, der skaffede hende en $15.000-titel i Vejle i sidste uge.

“Min serv blev dårligere og dårligere i løbet af kampen, så hun overtog kontrollen i andet sæt. Hun brød mig alt for nemt. Jeg bliver frustreret og kan ikke finde hoved og hale i, hvordan jeg skal spille pointene, og det gør mig yderligere frustreret. Det bliver lidt en ond spiral.”

Rebecca Munk tabte andet sæt med 1-6, men kan dog alligevel tage flere positive ting med fra den store turnering i Køge.

“Jeg kan sagtens være med på det her niveau. Jeg tror, at jeg sagtens kunne have vundet i dag, hvis jeg havde været lidt mere rolig og spillet op til mit niveau. Nu går jeg benhårdt efter at vinde doublerne med Johanne Svendsen,” siger Rebecca Munk.

Kamper kæmper mod overmagten

En skuffet Rebecca Munk måtte forlade gruset og overlade det til anden rundes anden dansker, Emma Kamper Malmkjær. Hun skulle op imod spanske Carlota Martinez Cirez, der er seeded 2 ved turneringen.

I kampens indledende fase var det ikke til at se, at Emma Kamper, der endnu ikke har fået sig en plads på WTA-ranglisten, stod overfor ranglistens nummer 215. 

Kamper gik virkelig til den og fik flot kæmpet sig foran med 2-1. Langsomt spiste spanieren sig dog ind i kampen, lavede nærmest ingen fejl, og fik sendt Kamper godt og grundigt rundt på hele banen. Første sæt blev spansk med cifrene 6-3.

Emma Kamper sikrede karrierens første WTA-point i denne uge i Køge.

I andet sæt havde Carlota Martinez for alvor fået sat tennismotoren i gear, og viste hvorfor hun er seeded til at nå søndagens finale. Kamper fik ikke sat et parti i banken i andet sæt, men fik til gengæld en stor oplevelse, de første WTA-point, og en vigtig læring at tage med videre ud i tennislivet.

“Jeg tager helt klart noget med videre. At se, at jeg spiller nogenlunde op med nummer 215 i verden, i perioder, det er da megafedt.“

“Det bekræfter, at alt det jeg har gjort derhjemme, på tennisbanen og i træningslokalet hjælper. Jeg kan se, at jeg bliver bedre og bedre. Det er et kæmpe klap på skulderen,” sagde Emma Kamper efter kampen.

Selvtillid og skulderklap får Kamper i den grad brug for i den kommende tid. Om godt 10 dage flytter hun nemlig hjemmefra, når hun rejser til USA for at gå på college i Salt Lake City i delstaten Utah.

Det kan du høre mere om i videoen herunder, hvor Emma Kamper også analyserer sin egen præstation ved W25 i Køge. Du kan også læse mere om Emma Kampers amerikanske eventyr her.

De danske drømme lever i double

Selvom der ikke længere er dansk deltagelse i single-turneringen, så lever de danske drømme fortsat i doublerne. 

Torsdagens doublekampe er blevet rykket til fredag på grund af voldsomt regnvejr, der ramte Køge midt på eftermiddagen. 

Johanne Svendsen og Rebecca Munk står overfor slovenske Pia Lovric og ungarske Adrienn Nagy, der er seeded fire. Nu hvor både Munk og Svendsen er ude af singleturneringen, har de nu sat alt ind på doublerne.

Samtidig skal Hannah Viller Møller også spille double fredag med sin New Zealandske makker Valentina Ivanov. De skal op imod de topseedede grækere Eleni Christofi og Valentini Grammatikopoulou.

Følg med på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Køge, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med fredag, lørdag og søndag, når SPORT LIVE sender live fra kl. 10.00.

Du kan følge alle kampes live score her.

FAKTAITF World Tennis Tour i Køge

  • Dato: 30. juli-6. august 2023
  • Sted: Køge Tennis & Padel Klub
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 24 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • WTA-point: 50 til vinderen, 30 til finalisten og 18 til semifinalisten

Følg turneringen på tv

SPORT LIVE er til stede ved de afgørende kampe, hvor de sender direkte i dit tv, så du kan følge med lige der, hvor du er. Se med fra den 4.-6. august (kvartfinaler, semifinaler og finaler).