Medaljespillet: KB vælger Fruens Bøge og B.93

Vinderne af grundspillet i kvindernes og herrernes Elitedivision har valgt deres semifinalemodstandere til Medaljespillet i Hørsholm 19. og 20. august.

KB vil igen være på guldjagt, når Medaljespillet afvikles i weekenden.

Lørdag blev sidste runde af grundspillet i Elitedivisionen afgjort. Hos kvinderne blev det en dramatisk afslutning, da de sidste pladser i det fire hold store Medaljespil skulle uddeles.

HRT vandt 6-0 over Fruens Bøge og overhalede både fynboerne og Gentofte. Sidstnævnte tabte med 5-1 – herunder to kampe i matchtiebreak – til B.93. Derfor endte Gentofte á point med Fruens Bøge. Men holdet fra Odense var bedst i den indbyrdes kamp i sæsonen, så de fik den fjerde og sidste plads i Medaljespillet.

KB’s damer blev vinder af grundspillet. Derfor må de vælge, om de vil møde nummer tre eller fire i semifinalen, når der i den kommende weekend er Medaljespil hos Hørsholm Rungsted.

Frederiksbergholdet har valgt at møde Fruens Bøge. Det er samtidig et fravalg af de forsvarende mestre fra HRT, som har været meget stærke efter sommerferien i Elitedivisionen. Det bliver i stedet B.93, der får fornøjelsen af hørsholmholdet, som har glæde af hjemmebane.

Kvindernes semifinaler:

  • KB – Fruens Bøge
  • HRT – B.93

Damernes DM-finale kan følges direkte på SPORT LIVE fra klokken 9.00 søndag.

Se slutstillingen i kvindernes grundspil

KB vælger B.93

I herrernes Elitedivision gik KB ubesejret gennem grundspillet. Valget om semifinalemodstander stod mellem B.93 og danmarksmestrene fra 2021 og 2019, Give. Her valgte KB at skulle møde B.93, som de i syvende runde besejrede med 6-0.

Den anden semifinale står dermed mellem Give og Gentofte.

Herrernes semifinaler:

  • KB – B.93
  • Give – Gentofte

Se slutstillingen i herrernes grundspil

Fredag er vi klar med holdopstillinger til semifinalerne og en fyldig optakt på tennis.dk

Tre skiller sig ud

Ved afslutningen af grundspillet er det også muligt at tage et kig på, hvilke spillere der har nydt størst individuel succes i sæsonens løb.

Blandt herrerne skilte tre sig ud ved både at vinde flere end ti kampe, samtidig med at de var ubesejret. Flest sejre har Gentoftes Christian Sigsgaard på samvittigheden – nemlig 14, der også er det maksimale, man kan opnå.

Davis Cup-kollegaen fra KB, Elmer Møller, følger lige efter med 12 sejre i 12 kampe. Den elitære trio bliver rundet af endnu en KB’er. Anders Grinderslev er noteret for 11 sejre i lige så mange kampe.

Vilma foran Odense-trio

Hos kvinderne kan en enkelt spiller følge takterne fra Sigsgaard, Møller og Grinderslev. Vilma Krebs Hyllested vandt i år DM i single, damedouble og mix. De evner bliver også brugt flittigt på KB’s hold, hvor hun er ubesejret i 12 kampe.

Tre spillere er noteret for ti sejre. De har samtidig hver fire nederlag i sæsonen. Det betyder, at de har spillet det maksimale antal gange i grundspillet.

Der er tale om en trio fra Fruens Bøge bestående af Anastasia Yakimova, Sophia Ragus og Vanessa Timm.

Alle topspillerne fra sæsonen må forventes igen at være på holdkortet, når guld, sølv og bronze placeres ved Medaljespillet.