Rebecca Munk Mortensen tager titlen i Vejle

Den danske landsholdsspiller Rebecca Munk Mortensen vandt søndag sin anden professionelle titel på ITF World Tennis Tour i Vejle. Der var også dansk deltagelse i herrefinalen, hvor Elmer Møller tabte en tæt kamp.

17-årige Rebecca Munk Mortensen (KB) vandt søndag sin anden professionelle titel på ITF World Tennis Tour i Vejle.

I den forgangne uge løb en $15.000-turnering af stablen på tennisanlægget i Vejle for tredje år i træk. Og for 17-årige Rebecca Munk Mortensen blev det en bragende succes, da hun søndag vandt sin anden professionelle titel.

I finalen besejrede hun Finlands Laura Hietaranta 6-3, 3-6, 6-0. For et år siden kunne hun sætte sine første ti point på WTA-verdensranglisten ind på kontoen, da hun vandt en tilsvarende turnering på hjemmebane i KB på Frederiksberg. De point har hun med sejren i Vejle forsvaret.

”Det føles godt. Jeg er glad og lettet – og træt. Jeg har været tidligt oppe, fordi jeg troede, jeg skulle spille tidligt. Men jeg er glad for at vinde her. Det er fedt at vise, at det godt kan svare sig at holde de her turneringer på hjemmebane. Og det betyder rigtig meget at kunne forsvare de point, som jeg vandt med min titel sidste år på KB,” sagde Rebecca Munk Mortensen efter sin sejr.

Fra grus til hardcort

Elmer Møller (t.v) har tidligere vundet to $15.000-turneringer samt en $25.000-turnering i Skovbakken.

Det blev dog slet ikke den finaledag, som nogen havde forestillet sig. Hele ugen havde været plaget af regn, og søndag blev ingen undtagelse.

Herrefinalen skulle spilles først og efterfølges af damefinalen. Hos herrerne var der også dansk deltagelse. Rebecca Munk Mortensens klubkammerat fra KB, Elmer Møller, havde også haft en særdeles god turnering, der havde indbragt ham en finaleplads hos herrerne.

Elmer Møller var seedet 2 i turneringen, mens hans hollandske modstander, Alec Deckers, var seedet 4. Foran et stort publikum og i solskin blev finalen servet i gang søndag morgen.

Deckers, hvis far er den tidligere professionelle tennisspiller Richard Krajicek, der i sin karriere nåede en 4. plads på ATP’s verdensrangliste, må siges at have tennis med hjemmefra. Og det viste hollænderen ved at være både formstærk og hårdtslående. Uden den store slinger i valsen tog han første sæt i finalen.

Men Elmer Møller gik til opgaven med sit offensive kontraspil som i mange tilfælde gav pote – og måske endda overraskede hollænderen, der derefter tabte sit første sæt i turneringen.

Midt i afgørende sæt brød regnen løs. Og ved stillingen 4-2 til Deckers måtte spillerne forlade banen på ubestemt tid. Desværre var hverken vejr- eller tennisguderne med danskeren. Og med Deckers server var der næppe nogle, der ville ønske at møde ham på en hardcortbane, men det var altså her den danske Davis Cup-spiller (herrelandsholdet i tennis) skulle slutte sin finale.

For efter en pause på knap syv timer stod det klart, at det ikke var muligt at spille videre udenfor. Derfor blev gruset i Vejle Tennis Klub udskiftet med en indendørs hardcortbane i Kolding. Og indenfor fortsatte hollænderen ufortrødent sit hårdtslående spil og tog titlen i Vejle.

Sejr i tre sæt

Derefter kunne Rebecca Munk Mortensen og Laura Hietaranta gå på banen til deres finale. At gruset var blevet til hardcort var ikke et problem for KB’eren, der udviste både mentalt og fysisk overskud. Med sine hårde server og en veludført gameplan gjorde hun det svært for finnen, der ellers havde set stærk ud hele turneringen.

Munk Mortensen, der er en del af det danske Billie Jean King Cup-hold (kvindelandsholdet i tennis), var spilstyrende fra kampens start og vandt første sæt.

”Jeg vinder rigtig meget på at have en større serv end hende, og så havde jeg måske også en lidt større mentalt overskud,” sagde Rebecca Munk Mortensen efterfølgende om sit spil.

Hietaranta bed dog fra sig i det efterfølgende sæt, hvilket bragte Rebecca lidt ud af kurs, og det medførte et tabt dansk sæt. Men fra tredje sæts start var danskeren igen dominerede. Hun fik rigtig godt gang i sit aggressive spil fra baglinjen og brød igen og igen serv. Sættet endte 6-0.

”Det er fedt at spille i Danmark, hvor man kan have sin familie og venner tæt på. Det er også rigtig godt at kunne spille en uge, hvor du har mulighed for at have dine trænere på sidelinjen. Så man kan arbejde videre med de ting, man gerne vil blive bedre til.”

I denne uge er der flere point at vinde til verdensranglisten i Danmark. Køge Tennis og Padel Klub er vært for en W25 på ITF World Tennis Tour, der er den største professionelle tennisturneringe for damer i 11 år. Her spiller Rebecca Munk Mortensen i hovedturneringen, der starter tirsdag.

”Det giver noget ro at vinde her i Vejle, men også en selvtillid at vide, at jeg godt kan være med. Det er mange af de samme spillere, vi kommer til at se i Køge.”

Tilfreds sportschef

Ved $15.000-turneringen i Vejle var der 16 danskere i maindraw i singlerne. Til stede på tennisanlægget hele ugen var også sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, som er glad for udviklingen i dansk professionel tennis.

”Der er sket en stor udvikling i takt med vores professionelle turneringer på dansk grund. Nogle af vores bedste spillere er faktisk ved at være for gode til at være her i Vejle, fordi turneringen er for lille efterhånden. Men det er kun positivt. For der kommer juniorer nedefra, som skal bruge det som springbræt til at komme videre til de store turneringer.”

”Vi har kunnet øge niveauet med vores $25.000-turneringer i Skovbakken (red. for herrer) og Køge (red. for damer), fordi vi har bedre spillere, som gør sig gældende i de turneringer, og vi prøver hele tiden at bygge ovenpå. Vi skal gerne have endnu større turneringer. Men små skridt ad gangen.”

I denne uge er Køge Tennis & Padel Klub vært for en $25.000-turnering – en såkaldt W25. Ikke siden 2012 har der været så mange point på spil til damernes verdensrangliste i Danmark.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løb af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23.-30. juli. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.